Zero Training: vežba koja obnavlja celo telo

Zero trening ima za cilj vraćanje tela u pravilno fizičko držanje, kako bi se aktivirao metabolizam i započelo sagorevanje masti i toniranje mišića.

Fitnes sada ne cilja samo na mršavljenje, već i na celokupnu dobrobit našeg tela. Moramo dati sve od sebe kako bismo se osećali bolje i mogli da se oslobodimo od ogromnog stresa koji proživljavamo zbog uslova pandemije i efikasno brinemo o svom telu. Zbog toga smo se ovog puta usredsredili na metodu Zero Traininga, Tomoshi Ishimura koja je opisana u knjizi „The Zero Training Method“ i zahteva samo pet minuta vežbanja dnevno.

Trening ima za cilj da vrati telo u pravilno fizičko držanje, kako bi se aktivirao metabolizam i počelo sagorevanje masti i toniranje mišića. Kada telo uspe da postigne idealan položaj, osećamo da se oslobađamo sve napetosti i stresa.

Kako ćemo slediti ovu fitnes metodu?

Zero držanje tela postiže se istezanjem i pravilnim disanjem. Cilj je da telo postigne savršeno poravnanje, sa pravim držanjem vrata, glave i ramena, koji su zauzvrat u ravni sa kukovima. Leđa su vertikalna, stomak prema unutra, a prsa prema spolja.

„Um i telo su povezani. Poboljšanje držanja tela pomoći će nam da razbistrimo um “, ističe stručnjak.

Primenom ove metode svakodnevno osetićemo blagostanje i unutrašnju ravnotežu koja se postiže jogom ili meditacijom. Postepeno, kako telo uspeva da dostigne nulta tačku, naš metabolizam se ponovo aktivira, tako da se gubitak kilograma postiže mnogo lakše.

Sledite uputstva stručnjaka kroz sledeći video:

foto:Unsplash