grazia

Lifestyle

5 načina da produžite svoje zadovoljstvo u seksu

Brojevi ne lažu. Većini parova treba 5 do 10 minuta da postignu orgazam. Kako produžiti zadovoljstvo u krevetu? Otkrivamo pet efikasnih tehnika!

Pazite na dah

Prerani orgazam ima mnogo veze s tim kako vi i vaš partner dišete. Ubrzano disanje je jedan od signala približavanja seksualnog zadovoljstva. Ako preuzmete kontrolu nad frekvencijom udisanja i izdisaja i u pravom trenutku možete disati sporije i dublje, tada ćete gotovo sigurno produžiti željeni efekat.

Koristite jezik

Lukav trik za produženje odnosa je upotreba jezika. Ne, ovde se ne radi o oralnom seksu ili praznom razgovoru. Da li ste spremni da ispunite svoja seksualna zadovoljstva? Pređite jezikom preko gornjeg nepca iza zuba. Ovo će gotovo sigurno na neko vreme usporiti prijatan rasplet, a u procesu ćete moći uživati još duže.

Radite intimne vežbe

Još jedan siguran način za produženje odnosa žene je vežbanje mišića dna karlice pomoću Kegelovih vežbi. Klasična verzija: 10 sekundi brzo stisnite i otpustite mišiće vagine, a zatim se odmarajte 10 sekundi. Radite ovu vežbu po 3 serije nekoliko puta dnevno. Takvo intimno fizičko vaspitanje nije korisno samo u produžavanju polnog odnosa, već pomaže ženi da se pripremi za porođaj, obnavlja tkiva nakon porođaja i prevencija je mnogih inflamatornih procesa genitalnog područja.

Promenite pozu

Ispravno odabrana seksualna poza takođe može odložiti zadovoljstvo. „Muškarac gore“ (partner treba da uspori ritam pokreta, duboko diše i zateže trbušne mišiće); „Žena gore“ (jednostavan način za produžavanje seksualnog odnosa bez dodatnog stresa, posebno ako muškarac ne zauzima ležeći položaj, već je napola sedeći); položaj „na boku“ (zahteva najmanje fizičkog napora oba partnera, samo malo aktivirajte telo).

Ne zaboravite na predigru

Najnežnija verzija produženog užitka je produžena predigra. Mnogi partneri tokom seksa su previše zaneseni sopstvenom ekscitabilnošću i žele da iskoriste situaciju što je brže moguće. U ovom trenutku (ovo posebno važi za muškarce) oni su nervozni i uznemireni, jer „sve ide previše dobro“ i ne žele da izgube žar. Sada zamislite da vođenje ljubavi nije „maraton“, već trenutak opuštanja i zadovoljstva. Dogovorite romantičnu predigru, flertujte sa partnerom, zadirkujte ga, pretvorite ono što se događa u primamljivu igru, gde svi uživaju u igri, a ne teže „finišu“. Tada će pitanje kako produžiti seksualni odnos nestati samo od sebe.

.foto:marieclaire

Pročitajte još

Povezane teme

Lifestyle

Od Džeki Kenedi do Sindi Kraford: Kako se razvijao džet-set stil?

Da li ste znali da "aerodromski stil" poseduje bujnu istoriju i ozbiljnu stilsku evoluciju?

Vesti

Šta to Italijane (i Italijanke) čini stilskim maherima?

Razlozi zbog kojih obožavamo italijanski stil.

Lifestyle

Mars je u Vagi - možete da se opustite (ali samo za sada)

Mars je u Vagi od 15. septembra do 30. oktobra - evo šta to znači.

Vesti

Met Gala razotkrivanje: Toalete koje su pobrale najviše simpatija su zapravo kopije

Neke od najlepših haljina su zapravo rekreirani izgledi diva iz doba zlatnog Holivuda.

Lifestyle

Jesenja putovanja: Slikovita italijanska ostrva idealna su za beg iz grada

Plaže su praznije, temperature su prijatne i grožđe je zrelo. Šta čekate?

Lifestyle

Ovo je dnevna rutina Šeron Stoun koja joj omogućava da sa 63 izgleda kao da joj je 45

Teško je poverovati da Šeron Stoun ima 63 godine, ali ako se držimo njene dnevne rutine, možda ćemo i sami biti te sreće.

Lifestyle

Venčanje za pamćenje: 7 trendova koji će dominirati u 2022.

Ukoliko planirate venčanje naredne godine, evo nekoliko ideja.