grazia
X

Lifestyle

5 načina da produžite svoje zadovoljstvo u seksu

Brojevi ne lažu. Većini parova treba 5 do 10 minuta da postignu orgazam. Kako produžiti zadovoljstvo u krevetu? Otkrivamo pet efikasnih tehnika!

Pazite na dah

Prerani orgazam ima mnogo veze s tim kako vi i vaš partner dišete. Ubrzano disanje je jedan od signala približavanja seksualnog zadovoljstva. Ako preuzmete kontrolu nad frekvencijom udisanja i izdisaja i u pravom trenutku možete disati sporije i dublje, tada ćete gotovo sigurno produžiti željeni efekat.

Koristite jezik

Lukav trik za produženje odnosa je upotreba jezika. Ne, ovde se ne radi o oralnom seksu ili praznom razgovoru. Da li ste spremni da ispunite svoja seksualna zadovoljstva? Pređite jezikom preko gornjeg nepca iza zuba. Ovo će gotovo sigurno na neko vreme usporiti prijatan rasplet, a u procesu ćete moći uživati još duže.

Radite intimne vežbe

Još jedan siguran način za produženje odnosa žene je vežbanje mišića dna karlice pomoću Kegelovih vežbi. Klasična verzija: 10 sekundi brzo stisnite i otpustite mišiće vagine, a zatim se odmarajte 10 sekundi. Radite ovu vežbu po 3 serije nekoliko puta dnevno. Takvo intimno fizičko vaspitanje nije korisno samo u produžavanju polnog odnosa, već pomaže ženi da se pripremi za porođaj, obnavlja tkiva nakon porođaja i prevencija je mnogih inflamatornih procesa genitalnog područja.

Promenite pozu

Ispravno odabrana seksualna poza takođe može odložiti zadovoljstvo. „Muškarac gore“ (partner treba da uspori ritam pokreta, duboko diše i zateže trbušne mišiće); „Žena gore“ (jednostavan način za produžavanje seksualnog odnosa bez dodatnog stresa, posebno ako muškarac ne zauzima ležeći položaj, već je napola sedeći); položaj „na boku“ (zahteva najmanje fizičkog napora oba partnera, samo malo aktivirajte telo).

Ne zaboravite na predigru

Najnežnija verzija produženog užitka je produžena predigra. Mnogi partneri tokom seksa su previše zaneseni sopstvenom ekscitabilnošću i žele da iskoriste situaciju što je brže moguće. U ovom trenutku (ovo posebno važi za muškarce) oni su nervozni i uznemireni, jer „sve ide previše dobro“ i ne žele da izgube žar. Sada zamislite da vođenje ljubavi nije „maraton“, već trenutak opuštanja i zadovoljstva. Dogovorite romantičnu predigru, flertujte sa partnerom, zadirkujte ga, pretvorite ono što se događa u primamljivu igru, gde svi uživaju u igri, a ne teže „finišu“. Tada će pitanje kako produžiti seksualni odnos nestati samo od sebe.

.foto:marieclaire

Povezane teme

Lifestyle

Kako su poznati prijatelji Bena Afleka i Dženifer Lopez reagovali kada su čuli za njihovu vezu

Poslušajte urnebesnu reakciju Dženifer Lorens koja je postala viralna!

Lifestyle

10 zabavnih načina da zaradite nešto novca sa strane

Složićemo se da je u poslednje vreme sve veći izazov obezbediti dovoljno novca za sve potrepštine i troškove - plate u Srbiji su vrlo skromne, dok cene ne zaostaju mnogo za evropsk...

Lifestyle

Da li je ovo kraj ere obožavanja Krisi Tajgen?

Američka manekenka Chrissy Teigen izvinila se Courtney Stodden zbog maltretiranja na Twitteru koje se dogodilo pre deset godina.

Lifestyle

Seks u braku ili kavez sa kanarincem

Pesnik Andreas Empirikos je rekao „Ne postoje legalne ili ilegalne ljubavne veze. Postoje samo ljubavi bez prezimena“.

Lifestyle

Najbolje aplikacije za rad od kuće

Ako volite da radite na daljinu, u Srbiji se trenutno nudi više od 120 poslova te vrste. Da biste bili uspešniji, pozovite digitalna dostignuća u pomoć.

Lifestyle

Zujanje u ušima: koji su razlozi i kada treba brinuti

Tinitus ili drugim rečima zujanje u ušima, najčešće je subjektivni osećaj zvonjave, zujanja, šištanja, zviždanja ili drugih zvukova u odsustvu spoljnih stimulusa.

Lifestyle

Da li zapravo ceo svoj život nosite pogrešan brushalter?

Bez pomoći našeg kalkulatora, pronalaženje veličine grudnjaka može biti dugotrajno i sasvim dosadno.

Lifestyle

7, 12 ili 23: koliko dana treba da traje idealan odmor?

Posle duge i hladne zime sanjamo o sunčanom letu i odmoru.

Lifestyle

10 vrsta toksičnih ljudi koje treba izbegavati

Pogledajte da li ste među njima ... vi!

Lifestyle

Seksi i u šezdesetoj: Kako da se osećate privlačno u svim godinama

Najpopularnije žene su one koje nisu previše zabrinute zbog mišljenja drugih o njima.

Lifestyle

Raspevane činije: Posebna metoda meditacije koju Kendal Džener obožava

Zvuk proizveden „raspevanim činijama“ budi ćelijsku memoriju i čini da se osećamo prisutnije.