grazia

Lifestyle

Ferrero do daljnjeg obustavlja poslovanje i rad proizvodnog pogona Kinder proizvoda u belgijskom gradu Arlon

Nakon aktuelnih istraga o pojavi salmonele koje su sprovedene u saradnji sa nadležnim organima za bezbednost hrane, Ferrero je doneo odluku da obustavi proizvodnju u svojoj fabrici u Arlonu, u Belgiji.

Ferrero odmah prestaje sa celokupnom proizvodnjom svih Kinder proizvoda proizvedenih u fabrici u Arlonu i to: Kinder Happy Moments, Kinder Mini Mix Peluche 133g, Kinder Surprise Maxi 100g i Kinder Schokobons.

Ferero potvrđuje da je neefikasnost u internoj komunikaciji dovela do kašnjenja u blagovremenoj razmeni ključnih informacija, što je uticalo na brzinu i efikasnost same istrage. Fabrika će biti ponovo otvorena tek po ponovnom dobijanju zvanične potvrde od nadležnih organa.

Ova obustava se odnosi samo na Kinder proizvode proizvedene u Arlonu, u Belgiji. Fabrika u Arlonu inače proizvodi oko 7% ukupne svetske količine Kinder proizvoda na godišnjem nivou. Kako bi izašli u susret potrebama naših potrošača zbog ove obustave, u narednom periodu ćemo iskoristiti adekvatna rešenja na lokalnom nivou.

Ovo je jedina i ispravna odluka kojom ćemo obezbediti najviši nivo bezbednosti hrane i eliminisati rizik od dalje kontaminacije.

Duboko žalimo zbog nastale situacije. Želimo da se iskreno izvinimo svim našim potrošačima i poslovnim partnerima i da se zahvalimo nadležnim organima za bezbednost hrane na njihovoj dragocenoj pomoći.

Bezbednost i kvalitet hrane, i briga o potrošačima je u biti kompanije Ferrere od našeg osnivanja. Ozbiljnost novonastale situacija nas dovodi do srži onoga za šta se zalažemo, zato ćemo preduzeti sve neophodne mere kako bi sačuvali puno poverenje naših potrošača.

Foto: Promo

Tekst: Promo

Pročitajte još

Povezane teme

Lifestyle

Kako je raditi za Anđelinu Džoli?

10 stvari koje smo saznali od kako su dadilje i osoblje njene vile progovorili

Lifestyle

Nedeljni astro od 28. novembra do 5. decembra

Šta su zvezde "isplanirale" za nedelju pred nama, pročitajte u nastavku...

Lifestyle

Kolika je moć koju imamo nad ljudima koji nas vole?

Teško je ostati netaknut kada vam neko blizak učini nešto loše. Ako shvatimo šta mi radimo drugima, shvatićemo i šta drugi čine nama

Lifestyle

Evrovizija menja pravila: Ovo su novine

Gledaoci iz zemalja koje ne učestvuju na Evrosongu moći će 2023, prvi put u istoriji takmičenja, da glasaju za svoje favorite

Lifestyle

Red Communication: Agencija sa svrhom

Dobitnik najviše priznanja na Festivalu društveno odgovorne komunikacije

Lifestyle

Nedeljni astro: Od 21. do 27. novembra

Šta su zvezde pripremile za nedelju pred nama.

Lifestyle

Crni petak nikad nije bio šareniji!

Do čak 50% popusta na vaše omiljene Foreo proizvode

Lifestyle

6 razloga zbog kojih oprostiti i zaboraviti nije za svakoga

Praštanje je velika vrlina jer nam pomaže da ostavimo prošlost za sobom i nastavimo dalje. Ipak, postoje ljudi kojima praštanje donosi veći stres nego olakšanje. Da li ste među nji...

Lifestyle

7 razloga da pravite selfi - svakog dana

Otkriveno je da selfiji mogu biti ne samo alat u zaštiti mentalnog zdravlja, nego i fizičkog. Ali, ako preterujete, možda patite od selfitisa