Ferrero do daljnjeg obustavlja poslovanje i rad proizvodnog pogona Kinder proizvoda u belgijskom gradu Arlon

Nakon aktuelnih istraga o pojavi salmonele koje su sprovedene u saradnji sa nadležnim organima za bezbednost hrane, Ferrero je doneo odluku da obustavi proizvodnju u svojoj fabrici u Arlonu, u Belgiji.

Ferrero odmah prestaje sa celokupnom proizvodnjom svih Kinder proizvoda proizvedenih u fabrici u Arlonu i to: Kinder Happy Moments, Kinder Mini Mix Peluche 133g, Kinder Surprise Maxi 100g i Kinder Schokobons.

Ferero potvrđuje da je neefikasnost u internoj komunikaciji dovela do kašnjenja u blagovremenoj razmeni ključnih informacija, što je uticalo na brzinu i efikasnost same istrage. Fabrika će biti ponovo otvorena tek po ponovnom dobijanju zvanične potvrde od nadležnih organa.

Ova obustava se odnosi samo na Kinder proizvode proizvedene u Arlonu, u Belgiji. Fabrika u Arlonu inače proizvodi oko 7% ukupne svetske količine Kinder proizvoda na godišnjem nivou. Kako bi izašli u susret potrebama naših potrošača zbog ove obustave, u narednom periodu ćemo iskoristiti adekvatna rešenja na lokalnom nivou.

Ovo je jedina i ispravna odluka kojom ćemo obezbediti najviši nivo bezbednosti hrane i eliminisati rizik od dalje kontaminacije.

Duboko žalimo zbog nastale situacije. Želimo da se iskreno izvinimo svim našim potrošačima i poslovnim partnerima i da se zahvalimo nadležnim organima za bezbednost hrane na njihovoj dragocenoj pomoći.

Bezbednost i kvalitet hrane, i briga o potrošačima je u biti kompanije Ferrere od našeg osnivanja. Ozbiljnost novonastale situacija nas dovodi do srži onoga za šta se zalažemo, zato ćemo preduzeti sve neophodne mere kako bi sačuvali puno poverenje naših potrošača.

Foto: Promo

Tekst: Promo