
Ovaj jednostavan, nepečeni desert osvojio je TikTok i Instagram zbog svoje praktičnosti, brzine pripreme i savršenog spoja ukusa i izgleda. Idealan je za letnje dane kada ne želite da palite rernu, a opet želite nešto osvežavajuće, kremasto i slatko. U nastavku otkrijte kako da napravite mini cheesecake iz kalupa za led kod kuće – sa sastojcima koje verovatno već imate u kuhinji.
Sastojci:
Za koru:
- 100 g mlevenog keksa (plazma, petit, graham…)
- 50 g otopljenog putera
Za kremu:
- 200 g krem sira (Philadelphia ili sličan)
- 2 kašike šećera u prahu
- 1 kašičica vanilin ekstrakta
- 100 ml slatke pavlake (umutiti u šlag)
Preliv (opciono):
- Rastopljena čokolada
- Mleveni oreo
- Karamele
- Sveže voće ili voćni preliv
Priprema:
- Kora: Pomešajte mleveni keks s otopljenim puterom i kašikom utisnite u dno svake kockice u kalupu za led (silikonski je najbolji).
- Krema: Umutite krem sir sa šećerom i vanilom, pa lagano umešajte šlag. Napunite svaku kockicu preko kore.
- Zamrzavanje: Kalup stavite u zamrzivač na najmanje 2–3 sata dok se ne stegne.
- Završni dodaci: Kada ih izvadite iz kalupa, možete ih umočiti u čokoladu, posuti voćem ili prelivom po želji.
Foto: Pexels