Recept dana: Zdrav i ukusan rižoto sa piletinom i povrćem

Zdrav i ukusan obrok, priprema se brzo i lako. Kombinacija povrća, piletine i pirinča je uvek dobitna i rižoto pripremljen na ovaj način zadovoljiće svačiji ukus.

Sastojci:

  • 1 šolja (od 250 ml) pirinča
  • 2 filea pilećeg belog mesa, isečenog na kockice
  • pola šolje graška (smrznutog)
  • 2 srednje šargarepe, isečene na kockice
  • 1 srednja glavica crnog luka
  • 1 crvena paprika
  • so, biber, po ukusu
  • kurkuma, kari, po ukusu
  • peršunovo lišće, sitno seckano

Priprema:

U dubljem tiganju, na malo ulja izdinstajte sitno iseckan crni luk, šargarepu i papriku, dok ne omekšaju (oko 5 minuta). Dodajte piletinu i nastavite da se zajedno sa povrćem dinsta još desetak minuta. Začinite solju i biberom, dodajte temeljno opran pirinač, sve ravnomerno promeštajte i ostavite da se krčka na tihoj vatri. Kada provri, dodajte grašak i kuvajte još oko 15 minuta, odnosno dok pirinač ne upije tečnost i lepo nabubri. Vodite računa da pirinač ima dovoljno tečnosti kako ne bi ostao suv. Na kraju, doterajte ukus, tako što ćete dodati kurkumu i kari, kao i sitno seckani peršun.

Foto: Shutterstock