grazia

Lifestyle

Iskrenu objavu Džesike Simpson o prevazilaženju alkoholizma treba pohvaliti

Džesika Simpson upravo je proslavila četiri godine od kako je trezna. Ovaj jako bitan momenat u svom životu obeležila je veoma moćnom objavom na svom instagram profilu.

41-godišnja pevačica podelila je svoju sliku pre četiri godine, na kojoj vidi “neprepoznatljivu verziju sebe”.

„Bila sam na putu na kom je trebalo duboko da proniknem u sebe. U ovom trenutku znala sam da ću dozvoliti sebi da povratim svoju svetlost, pokažem pobedu nad svojom unutrašnjom bitkom sa samopoštovanjem i ohrabrim ovaj svet sa prodornom jasnoćom“, napisala je Džesika. „Lično, da bih to uradila, morala sam da prestanem sa konzumacijom alkohola, kako bih držala um i srce u dosluhu, da bi kružili u istom pravcu, i sasvim iskreno, bila sam iscrpljena.“

Ovim zadivljujuće iskrenim načinom na koji je podelila svoju priču (i to na tako velikoj društvenoj platformi), nesumnjivo je da će Džesika pomoći onima sa sličnim problemom da se osećaju manje usamljeno. Možda će ovaj post neko shvatiti i kao znak da mu je potrebna pomoć. Pevačica je takođe pokazala da iako nečiji život naizgled deluje savršeno, u svojoj privatnosti se može boriti sa velikim problemima, kao što je zavisnost od alkohola.

„Želela sam da osetim bol da bih mogla da ga nosim kao značku časti. Želela sam da živim kao vođa i da prekinem ciklus kako bih napredovala - nikada ne gledajući unazad sa žaljenjem i kajanjem zbog bilo kakvog izbora koji sam napravila i koji bih mogla da napravim do kraja svog vremena ovde, u ovom prelepom svetu.

Ne mogu da verujem da je prošlo 4 godine! Subjektivni osećaj je da je prošlo možda 2. Mislim da je to dobra stvar. Ha. Toliko je stigme oko reči alkoholizam i alkoholičar. Pravi posao koji je trebalo da uradim u svom životu bio je da prihvatim neuspeh, bol, slomljenost i samosabotažu. Piće nije bilo problem -ja sam bila problem. Nisam volela sebe. Nisam poštovala sopstvenu moć. Danas da. Prihvatila sa svoje strahove i delove svog života koji su jednostavno tužni. Sada sam svesna svoje moći i duševne hrabrosti. Veoma sam iskrena i otvorena. Slobodna sam.“

Ovo nije prvi put da je Džesika otvoreno govorila o svom zdravlju. U svojim memoarima „Open book“, (koja je objavljena prošle godine) otkrila je da je imala probleme sa zavisnošću od pilula za mršavljenje i alkohola – zbog čega je donela odluku da prestane sa konzumacijom pića u novembru 2017. godine. „Uništavala sam samu sebe sa svim tim pilulama i opijanjem“, napisala je u knjizi. „Odustajanje od alkohola bilo je lako. Bila sam ljuta na tu flašu i osećaj otupljenosti od pića.“

Takođe je otkrila da se okrenula psihoterapiji, koja joj je pomogla da zaleči svoje traume i ostane trezna od tada.

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: T. M.

Pročitajte još

Povezane teme

Lifestyle

Savršena destinacija u februaru: Njeno visočanstvo Venecija

Mesec u kom grad, na neobičan način, oživi...

Fitnes

Kako da pijete više vode? Lakše je nego što mislite

Nakon što usvojite samo jedno pravilo – vaše navike će se totalno promeniti.

Lifestyle

Ovo je jedina stvar koja vam je potrebna za srećan život, prema psiholozima

Psiholozi su saglasni da je jedna stvar naročito i, zapravo, jedino važna da bismo živeli život ispunjen srećom i blagostanjem.

Lifestyle

Najlepše vereničko prstenje slavnih ličnosti ikad viđeno

Možda im brakovi ne traju večno ali ovi dijamanti zasigurno hoće!

Lifestyle

Planirate da se udate za princa? Pre toga pročitajte vodič za kraljevska venčanja!

Retko šta je tako komplikovano kao što je priprema svadbe na kraljevskom dvoru.

Inspiracija

Ko stoji iza haljina koje nose prve dame i koliko one koštaju?

Otkrivamo omiljene modne kuće Melanije Tramp, Mišel Obame i Džil Bajden.

Lifestyle

Ovo su najpopularnije destinacije za putovanja u 2022.

Izgleda da će 2022. godina zaista biti godina velikih putovanja budući da turistička industrija već beleži ogroman porast interesovanja za najrazličitije destinacije.

Lifestyle

Zaleđeno kraljevstvo: Festival snega i leda u Kini ponovo ostavlja bez daha

Kineski grad Harbin, u provinciji Heliođijang, blizu granice sa Rusijom, širom sveta je poznat po Međunarodnom festivalu snega i leda koji se ove godine održava 37. put i posvećen...

Lifestyle

Zavirite u ukletu vikendicu Robi Vilijamsa koju je posle 12 godina uspeo da proda

Skoro milion i po dolara je pristao da spusti cenu nekretnine.

Lifestyle

Poznate ličnosti koje su otvoreno govorile o svojoj borbi sa tumorom

Potresno je i teško boriti se sa bilo kojom bolešću, naročito ovom opakom, a stvar je još komplikovanija kada se to dešava pred očima javnosti.

Lifestyle

Ben Aflek: "Pogađa me kada moja deca čitaju na internetu svašta o meni"

Glumac otvoreno o javnom imidžu, koji utiče na njegovo troje dece.

Lifestyle

Amsterdam više ne želi turiste - zašto?

Otkrijte zašto su holandski zvaničnici doneli niz mera kako bi odvratili one koji žele da posete njihov glavni grad.