Kako zatražiti povišicu: 5 korisnih saveta

Životni trikovi koje treba znati pre nego što zatražite povišicu!

Da li (kao i mnogi drugi ljudi) dugo ili nikad niste tražili povećanje plata? U međuvremenu, razgovor o povećanju plata normalan je deo radnog procesa, a ako to izbegnete zbog mitskih neprijatnosti koje postoje samo u vašoj glavi, namerno se odričete novca. Objašnjavajući svoju preteranu skromnost, pošteni radnici često kažu da im je neugodno započeti takav dijalog,

a) ne želim biti označen kao pohlepan

 d) ne znate kako da pitate

Ipak, pod pretpostavkom da je vaš menadžer prilično adekvatan i ima solidno menadžersko iskustvo, zahtevi za unapređenje su za njega poznata rutina, a malo je verovatno da će pomisliti: “Kakav neverovatan zahtev!” ili “kako bezobrazno od nje – ona ​​je ovde samo zbog novca!” To je istina, sve je tačno tako – radite za novac, i on to savršeno razume, štaviše, očekuje takav razgovor.

Kad odlučujete o zahtevu za povećanje, predložite sledeće sebi. Prvo, dugo radite u kompaniji, a povećanje plata je potvrda da je vaš doprinos u procesu rada značajno porastao od trenutka kad ste se zaposlili. Ne treba vam usluga ili poklon od šefa, već fer nadnica zasnovana na tržišnoj vrednosti vašeg rada. I drugo, dobar (tačnije, vredan) zaposleni (i) zahteva materijalnu motivaciju, u suprotnom će želeti da nađe drugi posao sa konkurentnom platom.

Ispod je sve što treba znati o traženju povišice: strategija u pet koraka za pomoć da vam plata raste bez gnjavaže.

Izaberite pravi trenutak

Vaš šef kojeg ćete pitati je osoba sa normalnim ljudskim emocijama. A to znači da ne bi trebalo da započinjete razgovor o plati kada vam je svejedno, kada ima loš dan ili je šef nervozan zbog predstojećeg smanjenja budžeta. S druge strane, ako ste upravo sklopili unosan ugovor sa važnim klijentom, dobili ste pohvalne kritike za neki projekat, a vaš šef je srećniji nego ikad, vreme je za podsetnik.

Razmislite o svojim zahtevima

Neke kompanije praktikuju godišnje povećanje nadnica za svoje zaposlene i obeležavaju povećanja – u skladu sa zaslugama ili rezultatima sertifikacije. Ali mnoge kompanije izbegavaju ovaj postupak i u ovom slučaju ćete morati sami da odlučite kada ćete zatražiti povišicu. Po pravilu nema smisla postavljati pitanje ukoliko niste radili bar godinu dana – pod uslovom da ste zaista uradili sjajan posao. Izuzeci od ovog pravila mogući su ako se, na primer, radno mesto pokaže drugačijim od onoga o čemu se razgovaralo prilikom zapošljavanja. Recimo, posle nekoliko meseci postaje očigledno da ne idete na službena putovanja, dok su vam obećana putovanja „bar nekoliko puta godišnje“.

Analizirajte trenutnu situaciju

Ako niste sigurni kolika je plata za slične poslove, uradite preliminarna istraživanja pre nego što zatražite više novca. Uzgred, ovo nije lak zadatak. Internet je prepun primera, ali oni su od male koristi u individualnom smislu, jer često isti položaj u različitim kompanijama podrazumeva različite zadatke. Internetski brojevi mogu biti korisna polazna tačka, ali uzmite zdravo za gotovo da otkrivaju vrlo grub raspon. Najpotpunije informacije, neobično, daju razgovori sa kolegama i usmena reč. Naravno, mnogi ne vole da pitaju: “Koliko zarađujete?” Mnogo informacija o visini prihoda u određenoj profesionalnoj oblasti može se dobiti od kompanija – postavljanja pitanja, interesovanja za situaciju na tržištu ili tražiti posao na atraktivnim konkursima.

Razmislite šta ćete reći

Nemojte biti u iskušenju da date detaljan račun zasluga i objašnjavate zašto zaslužujete veću platu. Sve što treba učiniti je naglasiti da ste vredni povišice jer su odgovornosti povećane – ne gubite vreme na prezentacije i govore. U većini slučajeva je nešto poput ovoga dovoljno: „Cenim odgovornost koja mi je poverena u realizaciji projekata A i B. Tokom protekle godine postigla sam sjajne rezultate u ovim oblastima, a tim pod mojim vođstvom je premašio svoje ciljeve. Možemo li razgovarati o povećanju plate u skladu s mojom uključenošću i zalaganjem?” Ako mislite na određeni iznos, u redu je to reći (na primer, „Nadam se da biste mi mogli povećati platu na …“). Ali takođe je dozvoljeno da ne počinjete sa određenim brojem, već da ga držite u glavi sve dok ne pitaju na šta računate.

Kako reagovati ako ne dobijete potvrdan odgovor?

Ako šef ne kaže čvrsto “da”, već vam kaže šta misli i da će kontaktirati sa vama, nemojte se obeshrabriti. Mnogi menadžeri izbegavaju neposredne saglasnosti, čak i ako je zahtev jasan. Ali ako čujete “možda”, razjasnite šta sledeće možete očekivati pitajući: “Mogu li da vas podsetim na ovo za nedelju dana?” Ili, ako je vaš šef obično odgovoran i drži svoju reč, samo pokažite svoju zahvalnost.

foto:elle.ru