Dženifer Aniston danas puni 53! Osvrćemo se na njene legendarne filmske momente

Holivudska slatkica danas puni 53 godine. Iako su joj karijeru obeležili uloga Rejčel Grin u legendarnoj seriji “Prijatelji” i brak (a potom i razvod) sa superzvezdom Bred Pitom, Dženifer je kroz decenije dokazala da je mnogo više od toga.

Glumica, producentkinja i generalna direktorka, dobitnica je Emi nagrada, kao i Zlatnog Globusa, upravo za ulogu za koju je najviše i vezujemo – šarmantne Rejčel. Ipak glumila je u mnogobrojnim filmskim ostvarenjima, i velikim hitovima poput „Bruce Almighty”, „Along Came Polly“, „Derailed“, „Rumor Has It“, „Marly & Me“…

Dok su je producenti mahom videli u romantičnim komedijama, u kojima je zaista pokazala sjajan talenat, njena gluma Klare Simons, žene koja se bori sa hroničnim bolovima u drami “Cake” smatra se podjednako dobro odigranom, šta više, vrednom Oskara.

S druge strane, Dženifer veoma vodi računa o svom izgledu i zdravlju, što je rezultiralo savršenom figurom (o čemu smo više pisali OVDE), a uprkos turbulentnim ljubavnim vezama, glumica je otkrila da je terapijom uspela da postane srećna, ispunjena i zadovoljna žena.

U čast njenog dana, podsećamo se u galeriji svih legendarnih momenata iz popularnih ostvarenja u kojima je glumila. Srećan rođendan Džen!

Foto: Profimedia

Priredila: T.M.