grazia

Lifestyle

"I tek tako" ovo je suma koja stoji na računu Sare Džesike Parker

Više od milion dolara po epizodi zarađuje Sara Džesika Parker igrajući novinarku Keri Bredšo u seriji “I samo tako”. Pošto ovaj nastavak obožavanog “Seksa i grada” ima 10 epizoda, matematika je jasna. Inače, ovo je veliki iskorak u odnosu na ono što je Parker dobijala za svoju drugu HBO emisiju “Razvod” - „mršavih“ 275.000 dolara po epizodi. Unosni su bili i filmovi Seks i grad, izveštava Celebrity Net Worth. Da, čak i drugi, koji je dobio samo 15 posto pozitivnih glasova na kritičarskom portalu Rotten Tomatoes. 

Prvi film ju je obogatio za 15 miliona dolara, a za drugi joj je uplaćeno pet miliona više. Od serijala “Seks i grad”, koji se prikazivao od 1998. do 2004. godine, odnela je kući oko 200 miliona dolara, dok je slava koju je stekla širom sveta neprocenjiva. Nju je liderka četiri njujorške drugarice zapravo iskoristila bolje nego novac koji je zaradila. Drugim rečima, da se ponašala nemarno prema novcu kao lik koji je tumačila, Sara Džesika Parker bi se verovatno vratila u zaborav. Ovako, od poslednje sezone serije do danas pokazala je izvanredan preduzetnički um. Rekli bismo, bolji od onog koji ima njena večita ljubav, Zverka. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SJP (@sarahjessicaparker)

Od prve tri sezone zaradila je oko 50 miliona dolara. U četrvrtoj je već postala producent i dobijala više po epizodi, skoro 3,5 miliona dolara. Parker je od “Seksa i grada” zaradila prve milione, ali se milionerkom može nazvati tek zahvaljujući drugim poslovima u kojima je iskoristila svoje, sve popularnije ime. 

Zajedno sa suprugom i kolegom Metjuom Broderikom živi u kući u Njujorku koju je napravila tako što je kupila dve susedne zgrade i spojila ih u masivnu vilu. U ovo imanje par je uložio 34,5 miliona dolara, i ono sada vredi mnogo više. Povrh toga, uspešni su i u trgovini nekretninama. Recimo, uzeli su vilu za tri miliona dolara, malo je preuredili i posle nekoliko godina prodali za 15 miliona. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SJP (@sarahjessicaparker)

Prema Forbesu, Parker je 2012. je zaradila 15 miliona dolara. Reprize  “Seksa i grada” imaju udela u tome, ali nisu jedini izvor. Parfemi su za nju velika zarada. Od prodaje i ugovora sa kozmetičkim gigantom Garnier, ona je samo u jednoj godini zaradila 18 miliona dolara. Takođe je, 2019. je pokrenula vinariju Invivo X. Vino sa potpisom SJP uveliko se izvozi i osvaja nagrade na takmičenjima. Ne zaboravimo njen biznis sa cipelama. Ako ga je kompanija za ispitivanje tržišta Bloomberg nazvala „Imperija stileta“, pa… pretpostavimo da je prilično uspešna.

Dakle, kolika je ukupna  vrednost imovine Sare Džesike Parker? To bi bilo 150 miliona dolara, prema Celebriti Net Worthu. Mnogo više od onoga što je zaradila i u originalu kultnog serijala, dok se nastavak “I samo tako” može računati tek kao izdašnji džeparac.  

Foto: Profimedia, Instagram

Pročitajte još

Povezane teme

Lifestyle

Niskokalorijski zaslađivači - manje kalorija bez gubljenja nutritivne vrednosti

Ako ste ljubitelj slatkiša ili sokova, a hoćete da smanjite unos energije, odnosno kalorija, možda ćete želeti da hranu i piće bogato šećerom zamenite za njihove nekalorijske alter...

Lifestyle

Ovog decembra novogodišnja čarolija u Stadionu

Novogodišnja čarolija počinje 3. decembra i nastavlja se svake subote i nedelje tokom poslednjeg meseca u godini.

Lifestyle

Priča o satu sa Titanika koji je prodat na aukciji za 116.000 dolara

Pozlaćeni džepni sat pronađen na telu poginulog poštanskog službenika u potonuću Titanika prodat je na aukciji

Lifestyle

Zasađeno 2500 sadnica u Gradskoj opštini Surčin

Zajedničkom akcijom organizacije „Čuvamo naše“, kompanije AstraZeneca, Gradske opštine Surčin i Šumarskog fakulteta u Beogradu, juče je u naselju Petrovčić na površini od jednog he...

Lifestyle

Kako je raditi za Anđelinu Džoli?

10 stvari koje smo saznali od kako su dadilje i osoblje njene vile progovorili

Lifestyle

Nedeljni astro od 28. novembra do 5. decembra

Šta su zvezde "isplanirale" za nedelju pred nama, pročitajte u nastavku...

Lifestyle

Kolika je moć koju imamo nad ljudima koji nas vole?

Teško je ostati netaknut kada vam neko blizak učini nešto loše. Ako shvatimo šta mi radimo drugima, shvatićemo i šta drugi čine nama

Lifestyle

Evrovizija menja pravila: Ovo su novine

Gledaoci iz zemalja koje ne učestvuju na Evrosongu moći će 2023, prvi put u istoriji takmičenja, da glasaju za svoje favorite

Lifestyle

Red Communication: Agencija sa svrhom

Dobitnik najviše priznanja na Festivalu društveno odgovorne komunikacije

Lifestyle

Nedeljni astro: Od 21. do 27. novembra

Šta su zvezde pripremile za nedelju pred nama.

Lifestyle

Crni petak nikad nije bio šareniji!

Do čak 50% popusta na vaše omiljene Foreo proizvode