grazia

Lifestyle

"I tek tako" ovo je suma koja stoji na računu Sare Džesike Parker

Više od milion dolara po epizodi zarađuje Sara Džesika Parker igrajući novinarku Keri Bredšo u seriji “I samo tako”. Pošto ovaj nastavak obožavanog “Seksa i grada” ima 10 epizoda, matematika je jasna. Inače, ovo je veliki iskorak u odnosu na ono što je Parker dobijala za svoju drugu HBO emisiju “Razvod” - „mršavih“ 275.000 dolara po epizodi. Unosni su bili i filmovi Seks i grad, izveštava Celebrity Net Worth. Da, čak i drugi, koji je dobio samo 15 posto pozitivnih glasova na kritičarskom portalu Rotten Tomatoes. 

Prvi film ju je obogatio za 15 miliona dolara, a za drugi joj je uplaćeno pet miliona više. Od serijala “Seks i grad”, koji se prikazivao od 1998. do 2004. godine, odnela je kući oko 200 miliona dolara, dok je slava koju je stekla širom sveta neprocenjiva. Nju je liderka četiri njujorške drugarice zapravo iskoristila bolje nego novac koji je zaradila. Drugim rečima, da se ponašala nemarno prema novcu kao lik koji je tumačila, Sara Džesika Parker bi se verovatno vratila u zaborav. Ovako, od poslednje sezone serije do danas pokazala je izvanredan preduzetnički um. Rekli bismo, bolji od onog koji ima njena večita ljubav, Zverka. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SJP (@sarahjessicaparker)

Od prve tri sezone zaradila je oko 50 miliona dolara. U četrvrtoj je već postala producent i dobijala više po epizodi, skoro 3,5 miliona dolara. Parker je od “Seksa i grada” zaradila prve milione, ali se milionerkom može nazvati tek zahvaljujući drugim poslovima u kojima je iskoristila svoje, sve popularnije ime. 

Zajedno sa suprugom i kolegom Metjuom Broderikom živi u kući u Njujorku koju je napravila tako što je kupila dve susedne zgrade i spojila ih u masivnu vilu. U ovo imanje par je uložio 34,5 miliona dolara, i ono sada vredi mnogo više. Povrh toga, uspešni su i u trgovini nekretninama. Recimo, uzeli su vilu za tri miliona dolara, malo je preuredili i posle nekoliko godina prodali za 15 miliona. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SJP (@sarahjessicaparker)

Prema Forbesu, Parker je 2012. je zaradila 15 miliona dolara. Reprize  “Seksa i grada” imaju udela u tome, ali nisu jedini izvor. Parfemi su za nju velika zarada. Od prodaje i ugovora sa kozmetičkim gigantom Garnier, ona je samo u jednoj godini zaradila 18 miliona dolara. Takođe je, 2019. je pokrenula vinariju Invivo X. Vino sa potpisom SJP uveliko se izvozi i osvaja nagrade na takmičenjima. Ne zaboravimo njen biznis sa cipelama. Ako ga je kompanija za ispitivanje tržišta Bloomberg nazvala „Imperija stileta“, pa… pretpostavimo da je prilično uspešna.

Dakle, kolika je ukupna  vrednost imovine Sare Džesike Parker? To bi bilo 150 miliona dolara, prema Celebriti Net Worthu. Mnogo više od onoga što je zaradila i u originalu kultnog serijala, dok se nastavak “I samo tako” može računati tek kao izdašnji džeparac.  

Foto: Profimedia, Instagram

Pročitajte još

Povezane teme

Lifestyle

Održano prvo regionalno takmičenje barmena u pravljenju koktela „Schweppes Mixology“

Iskustvo, istančan ukus i kreativnost ukrstilo je 26 barmena iz Srbije, Crne Gore i Makedonije, na finalnoj večeri takmičenja „Schweppes Mixology, kokteli sa karakterom“.

Lifestyle

Nova saznanja o NLO-ima! Pentagon zabrinut zbog jedne stvari! Evo i koje

U pet jednočasovnih nastavaka emisija se bavi izveštajima o nedavnim događajima.

Lifestyle

Deca metaverzuma: Zovu se Gen Alfa i menjaju nam svet pred očima

Iako generacija Z još raste, stižu ih novi klinci

Lifestyle

Zašto otvoriti podkast?

U odgovoru na ovo pitanje krije se tajna uspeha autora radija na oblaku, koji se pokreće lako, a opstaje teško

Lifestyle

Izuzetnost svadbenog poklona

Koji god izbor da učinite u prodavnicama Sun Moon & Stars u Nušićevoj 25 i TC Galerija, pravi je...

Lifestyle

Predstavnica Poljske na Pesmi Evrovizije ekskluzivno za magazin Grazia otkriva sve o takmičenju

"Želim da moja pesma Solo pokrene ljude na ples, ali i da ih osnaži i učini nezavisnim"

Lifestyle

Da li je Majli Sajrus zaista najveća pop zvezda 21. veka

Majli Sajrus je proglašena “ultimativnom” pop zvezdom današnjice, zbog kameleonskih osobina koje u ovom slučaju nisu moralna osuda nego kvalitet kakav nema mnogo muzičara

Lifestyle

Sve počinje u porodici

Pozivamo vas da u SC Stadion 14. maja obeležimo Dan porodice i zajednički skrenemo pažnju na prave vrednosti.