Ograda sa grudnjacima koja je probudila svetsku pažnju

U centralnom Otagu, na Novom Zelandu postoji ograda na kojoj je zakačeno hiljade grudnjaka.

Neobična tradicija je započela 1999. godine, između Božića i Nove godine, kada su pronađena četiri ženska grudnjaka pričvršćena za žičanu ogradu pored puta. Nije poznato ko je to učinio i zašto, ali postoje glasine da je grupa žena dočekivala Novu godinu u hotelu Kardrona , a nakon što su kasno u noć izašle iz paba, odlučile su da skinu grudnjake i okače ih na ogradu.

Pogled na žensko donje rublje koje leprša na vetru inspirisao je više žena da skinu svoje donje rublje, a do kraja februara 2000. godine, originalnoj četvorki pridružilo se još šezdeset žena. Kako su se vesti o ogradi širile, počelo se pojavljivati sve više grudnjaka. Sledećih godina populacija grudnjaka se množila na hiljade i ograda je postala jedinstvena turistička atrakcija koja je pobudila svetsku pažnju.

Nažalost, nisu svi bili zadovoljni. Neki su ogradu gledali kao vid sramote, a takođe i kao potencijalnu opasnost za vozače.

Tokom godina, grudnjaci su u mnogo navrata skidani sa ograde, ali grudnjaci su se vraćali svaki put. Prvi pokušaj čišćenja napravljen je samo dva meseca nakon što su postavljeni prvi grudnjaci. Još jedan pokušaj je izveden u oktobru 2000. godine kada je nekoliko nepoznatih osoba skinulo oko 200 grudnjaka sa ograde. 2006. godine čak je i veće okruga uskočilo i uklonilo 1.500 grudnjaka sa ograde. Ali ograda je ponovo počela da obnavlja svoju kolekciju. Kasnije te godine, napravljen je pokušaj da se napravi najduži lanac grudnjaka na svetu.

Ograda od grudnjaka i dalje se periodično pojavljuje i nestaje u zavisnosti od toga kada posetite ovo mesto, možda ćete videti ili ne donji veš. Ali budite sigurni, grudnjaci će se vratiti.

 amusingplanet.com