Zavirite u decembarski broj magazina Grazia

Na naslovnoj strani: Dunja Jovanić
Fotografije: MARKO SUVIĆ
Stajling: MARKO MRKAJA
Šminka:ENA JOVIć
Frizura: MAJA STANIŠIĆ
Haljina: VERSACE JEANS COUTURE

Influenseri su svuda oko nas: počeli su od predstavljanja sebe i svojih veština, potom su ih primetili brendovi svih vrsta, a danas najveći broj svoju popularnost gradi na sadržajima koji predstavljaju otklon od depresivnih vesti – bilo da su u pitanju saveti o šminkanju, oblačenju, pravljenju zdravih obroka, igranju video-igrica ili obilasku svetskih metropola. Postoji i naročita vrsta influensera koji se bave mimovima, često kritikujući teme iz politike i raznih društvenih pojava.  

Majstora fotografije Helmuta Njutna nema već dvadeset godina, ali je njegov uticaj na moderne fotografe, publiku i buđenje ženske društvene svesti večan i nesumnjiv. Zato vas Grazia vodi na izložbe njegovih radova u Rimu i Španiji, uz ekskluzivno stručno vođenje Matijasa Hardera, kustosa i direktora Foundation Helmut Newton iz Berlina. Takođe, istražujemo kako nam filozofi, pored pshihologa mogu otkriti ličnu budućnost, a kako to čine astrozvezde, nova vrsta selebritija koji su karijere napravili na čitanju horoskopa.

FOTOGRAFIJA: ALL PHOTOS BY HELMUT
NEWTON, COPYRIGHT HELMUT NEWTON FOUNDATION

Tim i još mnoštvom drugih tema zaokružujemo 2023. godinu, uz inspirativni razgovor sa jednom od najuspešnijih domaćih influenserki – Dunjom Jovanić. Gosti decembarskog broja magazina Grazia su i glumica Vanja Milačić, koja nas je oduševila u izvrsnoj ulozi komičarke, kao i Petar Z, muzički majstor koji od svakog koncerta uspeva da napravi žurku punu ritmova i dobrih emocija, za sve generacije.

FOTO: ZORAN ŠKRBIĆ

Baš onako kako bismo svi želeli da ispratimo staru godinu i dočekamo novu. 

 Grazia