Zavirite u martovsko izdanje magazina Grazia

FOTOGRAFIJE: VLADIMIR ILIĆ
STAJLING: MARKO MRKAJA
FRIZURA: MINA MIŠIĆ
ŠMINKA: JOVANA MARKOVIĆ

Da li ste se ikada zapitali koliko su ženska zajedništva moćna? Jer, kada se žene slože, granica se briše. Kroz podršku, razumevanje i malo girl powera, mi žene menjamo igru. Pokazujemo svetu da je solidarnost između nas više od reči – to je akcija. Zajedno se borimo za naše pravo na slobodu, jednakost i pravdu. Kroz međusobno povezivanje, podršku i zajedničku borbu, tu smo da stvaramo budućnost u kojoj će svaka od nas imati priliku da živi slobodno, ravnopravno i autentično.

U martovskom izdanju magazina Grazia, posvećujemo posebnu pažnju ovoj za sve nas važnoj temi. Okupljamo se oko glasova snažnih žena koje su hrabro iznele svoje priče i perspektive. Staša Koprivica nam daje uvid u to koliko su žene duhovite na filmu i u pozorištu ‒ ima li šta moćnije od ženskog smeha?Jelena Riznić ruši stigmu kontracepcije, jer odlučivati o svom telu je lična stvar. Saznajte kako Konstrakta menja svet oko sebe, a da feminizam i borba protiv nasilja nisu samo ženska stvar podeća nas naš kolumnista Milan Nikolić.

Ilustracija: SANDRA LAKIĆEVIĆ

Na naslovnoj strani nalaze se dobitnice #PantenZvezda konkursa – upoznajte ove neverovatne mlade žene, otkrijte njihove priče i saznajte kako su oblikovale svoj put. Uzbudljiva modna sezona je tek počela, a mi vam donosimo kroz veliki trend report sve što treba da znate. Pripremite se za eksploziju boja, jer nova sezona donosi nam i revoluciju u makeupu. Ovog meseca i umetnost je u fokusu. Pozivamo vas da istražite fascinantnu izložbu Ivana Grubanova, i zavirite u londonski atelje vizuelne umetnice Maje Đorđević.

Fotografija: DŽOŠUA TARN

Stisnimo se zajedno i napravimo svet u kome će svaka žena znati da nije sama, jer zajedno smo jače.

Grazia tim