15 street style trendova koji su „rođeni“ u seriji Sex & The City

Osvrćemo se na ikonične trenutke serije, koji dokazuju da je originalni ulični stil započeo u seriji Sex & The City.

Dvadeset i tri godine nakon svog debija, Sex & The City i dalje utiče na naš način oblačenja. Od prve epizode, serija se uspostavila kao kulturni fenomen, sposoban da promeni način na koji su ljudi doživljavali žensku prirodu.

Sex & The City istraživao je nijanse ženskog prijateljstva, preoblikovajući ideje seksa i zabavljanja tokom milenijuma, prenoseći poruku koja se ranije nije čula: ljubav može imati mnogo različitih oblika, a ženi venčanje nije potrebno da bi se osećala srećnom.

Naravno, rečeno je mnogo toga o stilu – serija je bila pravo slavlje odeće, koje je bilo podjednako inovativno kao i ideja same radnje. Čak je i uvodna špica Sex & The City bili oda uličnom stilu mode. Keri Bredšo došla je na naše ekrane kao dah svežine svojim neobičnim eklektičnim stilom.

Bila je to žena koja je u ormaru imala stotinu pari visokih potpetica, mada još uvek ne razumemo kako je mogla da kupi toliko Manolo cipela uz platu novinara.

Keri Bredšo je bila razlog zašto smo kupile prvi metalni kaiš, nosile grafičke majice preko haljina iz 80-ih. Komadi donjeg veša na ulici? Da, Keri je to učinila.

Naravno da Keri Bredšo nije bila jedina moderna zvezda u seriji. Svaki lik je imao jedinstveni stil, bio je to oblik slobode i ličnog izražavanja.

Samantin izgled bio je neiscrpno slavlje njene intenzivne estetike. Njeno samopouzdanje izraženo je odelima boje fuksije, žutim kožnim jaknama, smelim ramenima i odelima. Samantina sloboda u pogledu njene seksualnosti pokazala je da se nikada nije plašila da pokaže svoje telo, bilo kroz jake dekoltee ili mini haljine sa šljokicama. Svoju odeću kombinovala je sa posebnim dodacima, poput šiljastih čizama i masivnog nakita.

Miranda je bila žena karijerista koja je znala kako izabrati dobro odelo. Napokon, savršeni skrojeni blejzer sinonim je za profesionalni stil. Još se sećamo divne predimenzionirane sive jakne koju je nosila sa crnim sakoom. Njene haljine su obično bile do kolena, kao što je siva ili senf haljina sa asimetričnim izrezom. Bila je majstor monohromatskih odevnih kombinacija.

Šarlot je oličenje ženstvenosti – nosila je tradicionalniju odeću, poput kaputa sa kaišem u struku ili haljine bez rukava. Odeća joj je uvek bila savršenog kroja, a kosa dobro očešljana. Šarlotin izgled uličnog stila bio je izvor inspiracije za ljubitelje klasike, zajedno sa dozom preppy stila. Setite se suknje sa šarama i belog topa sa kardiganom na ramenima.

U galeriji pogledajte odevne kombinacije iz serije, za koje smatramo da su zauvek promenile izgled street style hronika:

foto:pinterest