grazia

GASTRO

5 namirnica umotanih u slaninicu kao savršeno posluženje (za iznenadne goste)!

Prepustite se uživanju kao da ste u nekom ekskluzivnom restoranu!

KOBASICE

Odlučite se za jednu ili napravite koktel više vrsta kobasica - kako volite. Iseckajte ih na manje komade, svaki obavijte tankim šnitom slanine, i ubacite ih u rernu da se peku. Dodavanje masti ili ulja nije potrebno.

ŠPARGLA

Pospite ulje po foliji, posolite prstohvatom soli i začinite, a zatim poređajte koplja špargle. Po sredini poređajte šnite slanine i obmotajte svaki snop špargle. Zatim ih stavite na roštilj-tiganj pet minuta. Služite ih uz poširana jaja, za obrok sa niskim vrednostima ugljenih hidrata.

PILETINA

Prosecite kroz sredinu pileće grudi, u prorez ubacite topljeni sir, sve to umotajte u slaninu i pecite 30 minuta.

LOSOS

Pomislite samo na ovu idealnu kombinaciju. Najzdravija riba i dodir kalorične i slasne slanine. Filete lososa "obucite" u dva šnita slanine. Pecite ih 15-20 minuta..

SMOKVE

Izrežite vrh svake smokve u obliku krsta, zatim je posolite i začinite, pa propržite 1 minut, a nakon toga pecite 6 minuta. Propržite slaninu i obavijte je oko vrućih smokava.

Foto: Shutterstock

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Recept dana: Šarena čorba

Tokom hladnih zimskih dana nema ništa bolje i korisnije od tanjira tople čorbe.

GASTRO

Recept dana: Topla salata od prokelja sa kruškama i brusnicama

Ova zanimljiva kombinacija će vas oduševiti, čak i one koji ne vole opori ukus prokelja, jer u fuziji sa slatkastom kruškom i brusnicom dobija potpuno novi ukus.

GASTRO

Recept dana: Pikantna paelja sa škampima

Unesite duh Mediterana u svoj jelovnik. Aromatično, koloritno jelo, idealno za ručak ili večeru.

GASTRO

Recept dana: Mafini sa speltinim brašnom i spanaćem

Brzo, lako, ukusno, zdravo. Naš predlog za doručak ili večeru, a ukoliko vam pretekne koji komad, eto odlične užine.

GASTRO

Recept dana: Kuglice od pirinča punjene sirom

Slasni slani zalogaji, idealni kao predjelo ili prilog, a mogu se jesti i kao lagani obrok uz salatu od raznobojnog povrća.

GASTRO

Recept dana: Italijanska mafalda sa pilećim mesom i paradajz sosom

Pozovite goste i uživajte u ovom tradicionalnom jelu iz Italije koje odlikuju raznovrsni sastojci i raznolike arome.

GASTRO

Recept dana: Riblja čorba sa oslićem

Fenomenalan obrok koji će sa slašću jesti i oni koji ne vole ribu.

GASTRO

Recept dana: Rezanci sa makom ili orasima - slatko posno uživanje

Odlična ideja za slatko posluženje kada poželite na brzinu da se zasladite, a savršen slatkiš za posne dane.

GASTRO

Recept dana: Kuglice sa suvim šljivama i pomorandžom

Ove bombice mogu dugo da stoje, ako se čuvaju u frižideru, tako da ih možete napraviti i desetak dana ranije nego što su vam potrebne.

GASTRO

Recept dana: Engleski krambl sa jabukama

Hrskavi, mrvičasti kolač iz rerne, sprema se za svega 15 minuta.

GASTRO

Recept dana: Kolač od šargarepe

Ovaj tradicionalni švajcarski desert je sočan, zavodljive arome i, što je najvažnije, brzo se pravi.

GASTRO

Recept dana: Posna šarena krem salata

Nek se vaša trpeza zašareni obiljem raznovrsnog povrća.

GASTRO

Recept dana: Italijanska kapreze torta, vrhunska poslastica bez trunke brašna

Ako je suditi po izgledu, nećete pasti na teme, ali kad probate, ostaćete bez teksta.

GASTRO

Recept dana: Složenac od kiselog kupusa

Idealno jelo za sve one koji obožavaju sarmu. Sastojci su isti, baš kao i ukus, ali mnogo lakše se pravi.

GASTRO

Recept dana: Karpačo od cvekle, crvenog grejpa i kozjeg sira

Saznajte šta znači reč karpačo i kako se pravi ova grofovska delicija.