5 namirnica umotanih u slaninicu kao savršeno posluženje (za iznenadne goste)!

Prepustite se uživanju kao da ste u nekom ekskluzivnom restoranu!

KOBASICE

Odlučite se za jednu ili napravite koktel više vrsta kobasica – kako volite. Iseckajte ih na manje komade, svaki obavijte tankim šnitom slanine, i ubacite ih u rernu da se peku. Dodavanje masti ili ulja nije potrebno.

ŠPARGLA

Pospite ulje po foliji, posolite prstohvatom soli i začinite, a zatim poređajte koplja špargle. Po sredini poređajte šnite slanine i obmotajte svaki snop špargle. Zatim ih stavite na roštilj-tiganj pet minuta. Služite ih uz poširana jaja, za obrok sa niskim vrednostima ugljenih hidrata.

PILETINA

Prosecite kroz sredinu pileće grudi, u prorez ubacite topljeni sir, sve to umotajte u slaninu i pecite 30 minuta.

LOSOS

Pomislite samo na ovu idealnu kombinaciju. Najzdravija riba i dodir kalorične i slasne slanine. Filete lososa “obucite” u dva šnita slanine. Pecite ih 15-20 minuta..

SMOKVE

Izrežite vrh svake smokve u obliku krsta, zatim je posolite i začinite, pa propržite 1 minut, a nakon toga pecite 6 minuta. Propržite slaninu i obavijte je oko vrućih smokava.

Foto: Shutterstock

Politika kolačića

Koristimo kolačiće i slične tehnologije za skladištenje i pristup informacijama na Vašem uređaju. Neke od ovih tehnologija su tehnički neophodne da bi vam pružile bezbednu, funkcionalnu i pouzdanu web stranicu. Takođe, želimo da postavimo opcione/dodatne tehnologije kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo.

Dodatne informacije su dostupne na stranici politika privatnosti.

Neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za normalno funkcionisanje web sajta, jer omogućavaju osnovne operacije poput održavanja vaše sesije, obezbeđivanja sigurnosti i pravilnog rada ključnih funkcionalnosti stranice.

Analitički i kolačići trećih strana

Ovi kolačići nam omogućavaju da razumemo kako pristupate stranici i Vaše navike pregledanja (npr. pregledane stranice, vreme provedeno na stranici, klik na sadržaj). Oni nam omogućavaju da analiziramo performanse i kvalitet naše stranice i da otkrijemo moguće greške.

Omogućavanje ovih kolačića pomaže nam da poboljšamo naš web sajt.