grazia

GASTRO

6 predloga za ukusnu večeru koja ne goji

Probajte ova zdrava jela koja će vam pomoći u detoksikaciji i gubitku kilograma. U toj kulinarskoj misiji, glavni saveznici neka vam budu beli luk, bosiljak i sok od limuna, jer će poboljšati ukus svih jela.

Pečeni losos

Ispecite file (120 g) u teflonskom tiganju na malo maslinovog ulja. Servirajte sa kuvanim krompirom ili boranijom.

Mešana salata

120 g kuvane piletine pomešajte sa zelenom salatom, krastavcima, kukuruzom, sokom od limuna, maslinovim uljem i (po želji) začinskim uljem.

Beli omlet

Ispecite omlet od tri belanca i kašike nemasnog kravljeg sira. Servirajte sa sezonskom salatom.

Pirinač sa tunjevinom

Isecite luk, zatim dodajte paradajz i tunjevinu. Dodajte oprani pirinač i dovoljno vode da se polako kuva. Servirajte uz zelenu salatu ili salatu od kupusa.

Nemasni sir

Nemasni kremasti sir namažite na dvopek ili integralni hleb. Premazani tost možete jesti sa salatom od zelenog lisnatog povrća, začinjenom sa malo maslinovog ulja i jabukovim sirćetom.

Špagete sa paradajz sosom

Skuvajte špagete u slanoj vodi i procedite ih. Pomešajte testeninu sa sosom od paradajza, belim i crvenim lukom. Spremljene špagete pospite parmezanom.

Foto: Shutterstock

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Recept dana: Kremasti kolač sa šljivama i hrskavom penom od belanaca

Iskoristite sezonu šljiva i nek se nađu u vašem jelovniku. Jednako su ukusne i sočne i u slanoj i u slatkoj kombinaciji.

GASTRO

Volite avokado? Evo kako da napravite sladoled od njega

Ovo je savršen recept za omiljenu letnju poslasticu.

GASTRO

Vreme je za detoks: Predlažemo recept za savršenu obrok salatu

Lako i brzo se sprema, lagana je i što je najbolje - možete da je nosite na posao.

GASTRO

Recept dana: Voćne sladoled kocke

Ledeno, kremasto, sočno, osvežavajuće uživanje.

GASTRO

Korisni saveti italijanske none: Večera gotova za 10 minuta

Zapratite Nonna Finu, a onda, zahvaljujući njenim savetima, postanite stručnjak za spremanje špageta.

GASTRO

Šta kafa koju pijete govori o vama?

Kapućino vole sanjari, moka je za druželjubive, dok espreso biraju lideri.

GASTRO

Recept dana: Sufle od limuna

Lagan, vazdušast desert savršeno je slatko-limunkasto osveženje tokom vrelih dana.

GASTRO

Zašto je dobro piti čaj tokom vrelih dana?

Kada vam je vruće, topao čaj je sigurno poslednje što vam pada na pamet. Ali, razuverićemo vas.

GASTRO

Ovo je Vasa iz “Vasine torte”

Da li ste znali da ovaj reecpt za jednu od najlepših srpskih torti, počiva iz davne 1908. godine?

GASTRO

Novi Somersby jagoda i limeta - nestvarno dobar ukus, stvarno bez alkohola!

Kako bi svečano predstavio najsvežijeg člana porodice, omiljeni sajder brend, Somersby, održao je nestvarno dobru žurku koju je svojim nastupom ulepšala Sara Jo.

GASTRO

Ferrero samoinicijativno u Srbiji povlači određene Kinder proizvode, proizvedene u Belgiji

Ferrero sarađuje sa nadležnim institucijama kontrole kvaliteta hrane zbog moguće povezanosti sa pojedinim prijavljenim slučajevima salmonele van granica Srbije.