grazia

GASTRO

6 predloga za ukusnu večeru koja ne goji

Probajte ova zdrava jela koja će vam pomoći u detoksikaciji i gubitku kilograma. U toj kulinarskoj misiji, glavni saveznici neka vam budu beli luk, bosiljak i sok od limuna, jer će poboljšati ukus svih jela.

Pečeni losos

Ispecite file (120 g) u teflonskom tiganju na malo maslinovog ulja. Servirajte sa kuvanim krompirom ili boranijom.

Mešana salata

120 g kuvane piletine pomešajte sa zelenom salatom, krastavcima, kukuruzom, sokom od limuna, maslinovim uljem i (po želji) začinskim uljem.

Beli omlet

Ispecite omlet od tri belanca i kašike nemasnog kravljeg sira. Servirajte sa sezonskom salatom.

Pirinač sa tunjevinom

Isecite luk, zatim dodajte paradajz i tunjevinu. Dodajte oprani pirinač i dovoljno vode da se polako kuva. Servirajte uz zelenu salatu ili salatu od kupusa.

Nemasni sir

Nemasni kremasti sir namažite na dvopek ili integralni hleb. Premazani tost možete jesti sa salatom od zelenog lisnatog povrća, začinjenom sa malo maslinovog ulja i jabukovim sirćetom.

Špagete sa paradajz sosom

Skuvajte špagete u slanoj vodi i procedite ih. Pomešajte testeninu sa sosom od paradajza, belim i crvenim lukom. Spremljene špagete pospite parmezanom.

Foto: Shutterstock

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Recept dana: Šarena čorba

Tokom hladnih zimskih dana nema ništa bolje i korisnije od tanjira tople čorbe.

GASTRO

Recept dana: Topla salata od prokelja sa kruškama i brusnicama

Ova zanimljiva kombinacija će vas oduševiti, čak i one koji ne vole opori ukus prokelja, jer u fuziji sa slatkastom kruškom i brusnicom dobija potpuno novi ukus.

GASTRO

Recept dana: Pikantna paelja sa škampima

Unesite duh Mediterana u svoj jelovnik. Aromatično, koloritno jelo, idealno za ručak ili večeru.

GASTRO

Recept dana: Mafini sa speltinim brašnom i spanaćem

Brzo, lako, ukusno, zdravo. Naš predlog za doručak ili večeru, a ukoliko vam pretekne koji komad, eto odlične užine.

GASTRO

Recept dana: Kuglice od pirinča punjene sirom

Slasni slani zalogaji, idealni kao predjelo ili prilog, a mogu se jesti i kao lagani obrok uz salatu od raznobojnog povrća.

GASTRO

Recept dana: Italijanska mafalda sa pilećim mesom i paradajz sosom

Pozovite goste i uživajte u ovom tradicionalnom jelu iz Italije koje odlikuju raznovrsni sastojci i raznolike arome.

GASTRO

Recept dana: Riblja čorba sa oslićem

Fenomenalan obrok koji će sa slašću jesti i oni koji ne vole ribu.

GASTRO

Recept dana: Rezanci sa makom ili orasima - slatko posno uživanje

Odlična ideja za slatko posluženje kada poželite na brzinu da se zasladite, a savršen slatkiš za posne dane.

GASTRO

Recept dana: Kuglice sa suvim šljivama i pomorandžom

Ove bombice mogu dugo da stoje, ako se čuvaju u frižideru, tako da ih možete napraviti i desetak dana ranije nego što su vam potrebne.

GASTRO

Recept dana: Engleski krambl sa jabukama

Hrskavi, mrvičasti kolač iz rerne, sprema se za svega 15 minuta.

GASTRO

Recept dana: Kolač od šargarepe

Ovaj tradicionalni švajcarski desert je sočan, zavodljive arome i, što je najvažnije, brzo se pravi.

GASTRO

Recept dana: Posna šarena krem salata

Nek se vaša trpeza zašareni obiljem raznovrsnog povrća.

GASTRO

Recept dana: Italijanska kapreze torta, vrhunska poslastica bez trunke brašna

Ako je suditi po izgledu, nećete pasti na teme, ali kad probate, ostaćete bez teksta.

GASTRO

Recept dana: Složenac od kiselog kupusa

Idealno jelo za sve one koji obožavaju sarmu. Sastojci su isti, baš kao i ukus, ali mnogo lakše se pravi.

GASTRO

Recept dana: Karpačo od cvekle, crvenog grejpa i kozjeg sira

Saznajte šta znači reč karpačo i kako se pravi ova grofovska delicija.