Azijska slatko-kisela čorba

Svi koji vole miks različitih ukusa, biće oduševljeni ovom čorbom. Probajte nešto novo i uživajte u aromama, na prvi pogled nespojivim.

Sastojci:

  • 3 šargarepe
  • 1 praziluk
  • 1 paprika
  • 1 tikvica
  • 50 g soka od paradajza
  • 15 g vinskog sirćeta
  • 750 ml vode
  • 300 ml soka od ananasa
  • 40 ml soja sosa
  • 1 kašičica šećera
  • prstohvat soli
  • 80 g pirinča
  • 2 kašičice kukuruznog skroba

PRIPREMA:

Iseckajte luk na trakice, a šargarepu na kockice, pa povrće dinstajte na malo ulja u većem loncu. Iseckajte papriku i tikvice na kockice.

Zatim dodajte u lonac sve ostale sastojke osim kukuruznog skroba i kuvajte na laganoj vatri dvadesetak minuta. Povremeno promešajte. Pomešajte kukuruzni skorb s malo vode i dodajte u supu. Nalijte vode da lepo ogrezne. Zakuvajte i mešaj dok se sve malo ne zgusne. Sklinite sa šporeta i poslužite.

Supu možete ukrasiti začinskim biljem ili pavlakom.

Foto: Shutterstock

Tekst: S.M.