grazia

GASTRO

Azijska slatko-kisela čorba

Svi koji vole miks različitih ukusa, biće oduševljeni ovom čorbom. Probajte nešto novo i uživajte u aromama, na prvi pogled nespojivim.

Sastojci:

  • 3 šargarepe
  • 1 praziluk
  • 1 paprika
  • 1 tikvica
  • 50 g soka od paradajza
  • 15 g vinskog sirćeta
  • 750 ml vode
  • 300 ml soka od ananasa
  • 40 ml soja sosa
  • 1 kašičica šećera
  • prstohvat soli
  • 80 g pirinča
  • 2 kašičice kukuruznog skroba

PRIPREMA:

Iseckajte luk na trakice, a šargarepu na kockice, pa povrće dinstajte na malo ulja u većem loncu. Iseckajte papriku i tikvice na kockice.

Zatim dodajte u lonac sve ostale sastojke osim kukuruznog skroba i kuvajte na laganoj vatri dvadesetak minuta. Povremeno promešajte. Pomešajte kukuruzni skorb s malo vode i dodajte u supu. Nalijte vode da lepo ogrezne. Zakuvajte i mešaj dok se sve malo ne zgusne. Sklinite sa šporeta i poslužite.

Supu možete ukrasiti začinskim biljem ili pavlakom.

Foto: Shutterstock

Tekst: S.M.

 

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Šta sa ostacima božićne trpeze? Džejmi Oliver ima savršeno rešenje

Goli kuvar obožava ostatke ručkova i večera i od njih pravi savršenu pitu.

GASTRO

Povratak zdravijoj hrani: Zapečeni batat sa leblebijama

Praznici se privode kraju, i vreme je da privedemo kraju i bogatu gozbu prazničnih đakonija

GASTRO

Ramstek punjen na mediteranski način

Veoma ukusno i dekorativno posluženje, idealno za praznične dane.

GASTRO

Okrepljujuća čorba sa belim mesom

Za dane kad vam je potrebna "ekstra" snaga.

GASTRO

Rolnice sa cimetom

Hrskav kolač, savršen za druženje uz popodnevnu kafu.

GASTRO

Rižoto sa sušenim paradajzom

Lagano jelo koje možete poslužiti samostalno ili kao prilog

GASTRO

Kako đumbir pomaže u ublažavanju prehlade i kašlja

Lekari savetuju da prehladu lečimo đumbirom

GASTRO

Govedina Stroganov sa pireom od celera

Recept francuskog kuvara za ruskog grofa Pavela Stroganova.

GASTRO

Zdrav slatkiš sa samo tri sastojka, gotov je za pet minuta

Potrebne su vam samo urme, a ostale sastojke možete menjati po želji.

GASTRO

Hrskava krilca sa đumbirom

Dajemo vam recept kojim ćete ih u svom domu napraviti podjednako dobro. Aromatična, sočna, hrskava zabava je u najavi.

GASTRO

Sicilijanska kasata

Torta koja je neizostavna na trpezi tokom praznika.

GASTRO

Mafini od spelte, jabuka i nara

Jednostavan recept za neobičnu poslasticu.

GASTRO

Jesenji čizkejk od bundeve

Sezona je bundeve i sve njene prednosti treba iskoristiti