GASTRO

Brzi kolačići po receptu Džejmija Olivera

Ako nemate ideju kojom poslasticom da obradujete najmilije, predlažemo vam brze keksiće sa belom čokoladom i brusnicom. Jednostavan recept, uz zagarantovano oduševljenje  najmlađih!

Sastojci:

  • 100 g  putera
  • 85 g šećera u prahu
  • ekstrakt  vanile, po želji
  • 100 g običnog brašna
  • 30 g kukuruznog brašna
  • 4 kašike samlevenog ovasa
  • 50 g bele čokolade, grubo iseckane
  • 50 g brusnice

Način pripreme:

  1. Umutiti masIac (na sobnoj temperaturi) i šećer u prahu dok se lepo ne sjedine.
  2. Pomešajte samleveni ovas, kukuruzno i obično brašno, pa ih dodajte prethodno umućenom puteru. Dospite naseckanu čokoladu i bobičasto voće, lepo umesite, napravite lopticu, umotajte u foliju i ostavite da odstoji u frižideru makar 1h.
  3. Nakon “mirovanja testa”, razvucite ga do debljine 1cm. Razvučeno testo isecite na kolutove željenih dimenzija.  Rasporedite ih na pleh obloženim  papirom za pečenje.
  4. Zagrejte rernu na 180 stepeni i pecite 12 do 15 minuta dok testo ne poprimi svetlo zlatastu boju.

Nakon pečenja, kolačiće ostavite da se hlade kako se ne bi ronili pri konzumiranju.

Možete ih poslužiti uz mleko, čaj ili kafu, premda su preukusni i bez ikakvih napitaka.

Prijatno!

Izvor: jamieoliver.com

Tags:
Povezane teme

GASTRO

Food trend: danska palačinka

U Evropi je ovaj desert poznat već duže vreme, iako se pojavio 30-ih godina u Sjedinjenim Državama.

GASTRO

Šta su Džeki Kenedi, Sofija Loren i Margaret Tačer doručkovale

Otkrivamo vam šta su jele najpoznatije dame na svetu za doručak i delimo recepte.

GASTRO

Savršena pratnja jutarnje kafe: mafini od cimeta

Recept za omiljeni desert koji će vas razveseliti ujutru i biće odličan dodatak doručku i kafi.

GASTRO

Finski čokoladni moka kolač za Dan prijatelja

Tradicionalni finski desert za proslavu Dana prijatelja, a ne Dana zaljubljenih.

GASTRO

Zaslužili ste: počastite se ukusnim vaflima od banane

Predlažemo da se danas zasladite ukusnim vaflima od banane.

GASTRO

Testenina sa povrćem

Praznici su prošli, a sada nam svima trebaju jela puna zdravih sastojaka, sa malo masti i ugljenih hidrata.

GASTRO

Uživajte u cimetu što češće

Ukusan štapić pun vitamina za veću otpornost organizma u januarskim danima

GASTRO

Čoko mafini za iznenadne goste

Znamo ih kao mafine, kapkejk ili „slatke projice“. Bez obzira na naziv, ovaj dezert  je jedan od omiljenih na poslastičarskom meniju.

GASTRO

Recept: pečeni kesten u rerni

Gradske ulice su već preplavljene mirisom pečenih kestena, koji se lako mogu pripremiti i kod kuće.

GASTRO

Recept dana: štrudla od jabuka sa bademima

Štrudla od jabuka i vruće kuvano vino savršeni su par, posebno uoči Nove godine.

GASTRO

Omiljeni kolač kraljice Viktorije koji se služi u Bakingemskoj palati

Najomiljeniji desert britanske kraljevske porodice, koji je na dvoru popularan već 200 godina.

GASTRO

Mali zanati velike magije

U vreme modernih tehnologija, mašina masovne proizvodnje i fabrika koje su veće od pojedinih naselja, porodična ili mala zanatska proizvodnja, nekako je pala u zapećak...

GASTRO

Čokoladne bombe koje eksplodiraju u vašoj šolji

Lako se priprema i teško zaboravlja - najpopularniji trend TikTok-a.