GASTRO

Čorba od spanaća i komorača

SASTOJCI:

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 40 g putera
  • 1 crni luk
  • 1 komorač
  • 1 beli krompir
  • 1 l supe
  • 250 g spanaća
  • 1/2 kašičice soli
  • biber
  • 2 kašike limuna

PRIPREMA:

Otopiti puter na zagrejanom ulju, pa dodati crni luk i pržiti ga uz stalno mešanje.
Dodati komorač iseckan na rezance, kratko propržiti uz mešanje, pa onda i očišćen i sitno iseckan beli krompir.
Usuti supu, smanjiti temperaturu i kuvati dok povrće ne bude skoro skuvano.
Pred kraj, dodati očišćeni spanać, kuvati oko 5 minuta.
Skinuti sa ringle, ispasirati štapnim mikserom, posoliti po ukusu, pobiberiti i dodati limun.

Ceo članak naše food blogerke Tanje Leković možete pročitati u oktobarskom izdanju magazina Grazia.

Tags:
Povezane teme

GASTRO

Najlepše Instagram knedle

Knedle neobičnih boja sa sočnim mlevenim mesom...

GASTRO

Dolce vita: klasični recept za pastu Else Hosk

Kada želite da se razmazite italijanskom kuhinjom...

GASTRO

Druženje je slađe uz voćne korpice

Nije vam potreban poseban povod, pozovite prijatelje i obradujte ih slatkim delicijama. Ova šarena remek-dela pariraće svakoj torti.

GASTRO

Probajte boršč, oduševićete se

Mirisna, slatkasto-kiselkasta, pikantnog ukusa, upečatljive boje, najpopularnija ruska čorba osvojiće sva vaša čula

GASTRO

Sočno, ukusno, osvežavajuće

Predstavljamo vam tri salate koje vas mogu inspirisati da osmislite sopstvenu kreaciju za zdrav obrok

GASTRO

Zdrav namaz od avokada za dobro jutro

Veoma lagan obrok koji će vas zasititi, pa ga možete uvrstiti u jelovnik i za večeru

GASTRO

Kokteli su tu, zabava može da počne

3 koktela za vesele letnje noći

GASTRO

Kurkuma za jačanje vašeg imunog sistema

Nekoliko lepih načina da se osvežite i okrepite telo najzdravijim začinom.

GASTRO

Kako napraviti legendarnu pitu od šljiva po receptu The New York Times-a

Godine 1983., kulinarski stručnjak Marian Buros objavio je u The New York Times-u recept za tortu od šljiva, koja je postala prava strast čitaocima novina i recept je objavljivan š...

GASTRO

Recept dana: torta od banane za početak vikenda

Kuvar restorana Black Thai podelio je izuzetan recept za jedan od najpopularnijih deserta.

GASTRO

Zašto je sok od đumbira koristan i kako ga napraviti

Recept za čudesni eliksir koji je svima potreban.

GASTRO

Zeleno svetlo: ukusni recepti sa graškom

Junski grašak, sa svojim još uvek mlečnim ukusom, vodi nas pravo u detinjstvo.