GASTRO

Čorba od spanaća i komorača

SASTOJCI:

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 40 g putera
  • 1 crni luk
  • 1 komorač
  • 1 beli krompir
  • 1 l supe
  • 250 g spanaća
  • 1/2 kašičice soli
  • biber
  • 2 kašike limuna

PRIPREMA:

Otopiti puter na zagrejanom ulju, pa dodati crni luk i pržiti ga uz stalno mešanje.
Dodati komorač iseckan na rezance, kratko propržiti uz mešanje, pa onda i očišćen i sitno iseckan beli krompir.
Usuti supu, smanjiti temperaturu i kuvati dok povrće ne bude skoro skuvano.
Pred kraj, dodati očišćeni spanać, kuvati oko 5 minuta.
Skinuti sa ringle, ispasirati štapnim mikserom, posoliti po ukusu, pobiberiti i dodati limun.

Ceo članak naše food blogerke Tanje Leković možete pročitati u oktobarskom izdanju magazina Grazia.

Tags:
Povezane teme

GASTRO

Food trend: danska palačinka

U Evropi je ovaj desert poznat već duže vreme, iako se pojavio 30-ih godina u Sjedinjenim Državama.

GASTRO

Šta su Džeki Kenedi, Sofija Loren i Margaret Tačer doručkovale

Otkrivamo vam šta su jele najpoznatije dame na svetu za doručak i delimo recepte.

GASTRO

Savršena pratnja jutarnje kafe: mafini od cimeta

Recept za omiljeni desert koji će vas razveseliti ujutru i biće odličan dodatak doručku i kafi.

GASTRO

Finski čokoladni moka kolač za Dan prijatelja

Tradicionalni finski desert za proslavu Dana prijatelja, a ne Dana zaljubljenih.

GASTRO

Zaslužili ste: počastite se ukusnim vaflima od banane

Predlažemo da se danas zasladite ukusnim vaflima od banane.

GASTRO

Testenina sa povrćem

Praznici su prošli, a sada nam svima trebaju jela puna zdravih sastojaka, sa malo masti i ugljenih hidrata.

GASTRO

Uživajte u cimetu što češće

Ukusan štapić pun vitamina za veću otpornost organizma u januarskim danima

GASTRO

Čoko mafini za iznenadne goste

Znamo ih kao mafine, kapkejk ili „slatke projice“. Bez obzira na naziv, ovaj dezert  je jedan od omiljenih na poslastičarskom meniju.

GASTRO

Recept: pečeni kesten u rerni

Gradske ulice su već preplavljene mirisom pečenih kestena, koji se lako mogu pripremiti i kod kuće.

GASTRO

Brzi kolačići po receptu Džejmija Olivera

Ako nemate ideju kojom poslasticom da obradujete najmilije, predlažemo vam brze keksiće sa belom čokoladom i brusnicom. Jednostavan recept, uz zagarantovano oduševljenje  najmlađih...

GASTRO

Recept dana: štrudla od jabuka sa bademima

Štrudla od jabuka i vruće kuvano vino savršeni su par, posebno uoči Nove godine.

GASTRO

Omiljeni kolač kraljice Viktorije koji se služi u Bakingemskoj palati

Najomiljeniji desert britanske kraljevske porodice, koji je na dvoru popularan već 200 godina.