grazia

GASTRO

Food trend: najlepša cvetna testenina

Hortenzija cveta u tanjiru.

Prošle godine, food blogeri su na Intagramu i Tiktoku vežbali pravljenje hleba u boji. Nema tajni - u testo se dodaju prirodne „boje“ – sok spanaća, sok cvekle, matcha čaj, plavi čaj, kurkuma i drugo. Pasta u boji je u trendu ove godine. I ne samo obojena, već i neobičnog oblika.

Autor kulinarskih blogova o testeninama i autorka kuvara Linda Miler Nikolson napravila je svoje testenine za Belu Hadid, Kejti Peri i druge zvezde. A i sama je prava zvezda. Njeni obojeni ravioli već su se pojavljivali u velikim gastronomskim publikacijama i emisijama o kuvanju.

Kakvu testeninu Linda pravi - ravioli u obliku uskršnjih jaja, u obliku emojija i slatkiša, mašni, srca, školjki, pa čak i pejzaži od testenine.

Najnoviji izum blogerke je pasta u obliku cveća, koju Linda naziva hortenzija pasta.  

Sastojci za testo:

  • Oštro pšenično brašno: 400 g.
  • Jaja: 4 kom
  • So po ukusu
  • Prirodne boje

Za sos:

  • sveži zeleni grašak ili smrznut
  • pavlaka za kuvanje 20% - 20 ml
  • parmezan - 80 g.
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • seckani timijan - prstohvat
  • mleveni crni biber, so - po ukusu

Način kuvanja:

Od testa izrežite krugove prečnika 2-2,5 cm (za ovo možete uzeti malu čašu). Preklopite krug na pola i drvenim štapićem ili čačkalicom oblikujte cveće.

Nežno umočite kašikom sa prorezima u kipuću slanu vodu kako se cvetovi ne bi rasturili. Kuvati 5-7 minuta.

Dok se testenina kuva, napravite sos. Sipajte zeleni grašak u tiganj sa maslinovim uljem, sipajte pavlaku, malo smanjite vatru i sačekajte dok ne provri. U sos od graška dodajte rendani parmezan. Sve mešamo, sir konačno treba da se otopi, a sos treba da postane gust.

Zatim testeninu izvadite šupljikavom kašikom, prelijte sosom i stavite parmezan. Gotovo!

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Recept dana: Tradicionalna saher torta

Osetite duh bečkih poslastičarnica i razgalite nepca najpoznatijom čokoladnom tortom.

GASTRO

Recept dana: Čokoladni kolač sa lešnicima i džemom

Ovo je jedan od onih sočnih kolača koji kada probate, ne možete da se zaustavite.

GASTRO

Recept dana: Preukusna pileća krem čorba

Odličan način da započnete nedeljni ručak, a može biti i samostalni obrok.

GASTRO

Recept dana: Slasne jabuke u šlafroku

Ukoliko volite palačinke, ovo je pravi predlog za vas!

GASTRO

Recept dana: Sjajna carska pita

Neka vam dan počne carski uz ovu preukusnu slanu đakoniju koja se očas posla pravi!

GASTRO

Omiljena poslastica Kejt Midlton: Tajni recept jednostavnog i ukusnog royal kolača

Zdravija verzija slatkiša koju ćete poželeti odmah da isprobate.

GASTRO

Recept dana: Jesenji čiz kejk sa bundevom

Proslavite dolazak jeseni sa njegovom kraljicom - bundevom!

GASTRO

Recept dana: Salata koja je prava vitaminska bomba

Barem jedan dan u sedmici bombardujte svoj organizam zdravljem!

GASTRO

Recept dana: Neobični rižoto sa cveklom i pečurkama

Dekorativno, ukusno, brzo. Obrok po vašoj meri!

GASTRO

Recept dana: Sorbet od dinje i lubenice, predivna koktel-poslastica

Pozovite prijatelje na druženje i pozdravite se sa letom uz ovu predivnu koktel-poslasticu!

GASTRO

Barista nam je otkrio kako da pripremimo savršenu kafu - kod kuće

Više nećete morati da idete u kafić kako biste uživali u omiljenom ukusu.

GASTRO

Recept dana: Salata od tunjevine i pirinča idealna za dane kada ne znate šta da kuvate

Odlična ideja za obrok "na brzaka". Zdravo, hranljivo, ukusno, brzo, ima li šta lepše?!

GASTRO

Recept dana: Brzi musli keksići koje morate da probate

Dvadesetak minuta vam je potrebno da napravite zdravu, slatku grickalicu, idealnu za predah uz kafu ili čaj.

GASTRO

Recept dana: Zdrava i ukusna pita od spelte, spanaća i feta sira

Hrskavo testo, bogato semenkama, zahvaljujući kombinaciji dva tipa brašna, mami nepca.

GASTRO

Recept dana: Najlakši način za pripremu "banana hleba"

Čuveni banana bread pravi se na mnogo načina, a mi vam predstavljamo najjednostavniji i najbrži.