grazia

GASTRO

Food trend: najlepša cvetna testenina

Hortenzija cveta u tanjiru.

Prošle godine, food blogeri su na Intagramu i Tiktoku vežbali pravljenje hleba u boji. Nema tajni - u testo se dodaju prirodne „boje“ – sok spanaća, sok cvekle, matcha čaj, plavi čaj, kurkuma i drugo. Pasta u boji je u trendu ove godine. I ne samo obojena, već i neobičnog oblika.

Autor kulinarskih blogova o testeninama i autorka kuvara Linda Miler Nikolson napravila je svoje testenine za Belu Hadid, Kejti Peri i druge zvezde. A i sama je prava zvezda. Njeni obojeni ravioli već su se pojavljivali u velikim gastronomskim publikacijama i emisijama o kuvanju.

Kakvu testeninu Linda pravi - ravioli u obliku uskršnjih jaja, u obliku emojija i slatkiša, mašni, srca, školjki, pa čak i pejzaži od testenine.

Najnoviji izum blogerke je pasta u obliku cveća, koju Linda naziva hortenzija pasta.  

Sastojci za testo:

  • Oštro pšenično brašno: 400 g.
  • Jaja: 4 kom
  • So po ukusu
  • Prirodne boje

Za sos:

  • sveži zeleni grašak ili smrznut
  • pavlaka za kuvanje 20% - 20 ml
  • parmezan - 80 g.
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • seckani timijan - prstohvat
  • mleveni crni biber, so - po ukusu

Način kuvanja:

Od testa izrežite krugove prečnika 2-2,5 cm (za ovo možete uzeti malu čašu). Preklopite krug na pola i drvenim štapićem ili čačkalicom oblikujte cveće.

Nežno umočite kašikom sa prorezima u kipuću slanu vodu kako se cvetovi ne bi rasturili. Kuvati 5-7 minuta.

Dok se testenina kuva, napravite sos. Sipajte zeleni grašak u tiganj sa maslinovim uljem, sipajte pavlaku, malo smanjite vatru i sačekajte dok ne provri. U sos od graška dodajte rendani parmezan. Sve mešamo, sir konačno treba da se otopi, a sos treba da postane gust.

Zatim testeninu izvadite šupljikavom kašikom, prelijte sosom i stavite parmezan. Gotovo!

Povezane teme

GASTRO

Panna Cotta sa višnjama - Lagan, hladan desert napravljen od 6 sastojaka

Hladan i lagan desert leti nije samo dozvoljen, već i potreban.

GASTRO

Lepota dolazi iznutra, zato radite na tome

Poznato je da žene tokom letnjih meseci posebnu pažnju posvećuju svom izgledu pa se odlučuju za držanje raznoraznih dijeta, odlaze u teretanu, posećuju kozmetičke salone…

GASTRO

Vreme je za koktel: Najbrži recept za Coconut Margarita

U letnje raspoloženje ulazimo sa egzotičnim koktelom koji će biti spreman za manje od 5 minuta i idealan je za prijatne večeri na terasi.

GASTRO

Ukusan desert sa ledenim želeom

Da je leto desert, bio bi sladak, hladan i lagan.

GASTRO

Najbrži recept za autentične francuske palačinke

Sigurno ste u nekom trenutku podlegli iskušenju i poželeli da sebi i svojim najdražima pripremite ukusne palačinke.

GASTRO

Letnji recept za čizkejk od avokada bez pečenja

Brz i lak recept za desert koji ni na koji način neće uticati na vašu figuru.

GASTRO

Da li ste probali originalnu Nicoise salatu?

Kao što joj samo ime govori, Nicoise salata dolazi iz Nice u Francuskoj.

GASTRO

Detox Smoothies: recepti za povratak u formu posle Uskrsa

Hranljivi i lagani smoothiji za doručak pružiće vašem telu preko potrebnu detoksikaciju nakon uskršnjih praznika.

GASTRO

Lako, ukusno i zdravo: špagete sa zelenim šparglama

Jednostavan recept za savršenu italijansku večeru!

GASTRO

Veganski recepti na kojima će vam životinje biti zahvalne

Da biste bili dobar veganski kuvar, morate znati zamenske namirnice koje bi svaki pojedinac koji se hrani na biljnoj bazi trebalo da zna i koje vrste povrća mogu zameniti meso.

GASTRO

NOVITET NA TRŽIŠTU: Carnex Dimljena pileća prsa - lagan, ali vredan i slastan zalogaj

Pored širokog asortimama dobro poznatih Carnex šunki, od sada potražite na tržištu Carnex Dimljena pileća prsa, za one koje volite.

GASTRO

Zašto je važno da delimo tajne?

Podeliti tajnu sasvim je posebna priča.

GASTRO

Vrlo lagana torta od šargarepe koju vredi probati

Nedostaje vam ideja za ukusan i zdrav desert?