grazia

GASTRO

"Fritata za dečka": Ukusan doručak po receptu Gvinet Paltrou

Gvinet Paltrou, holivudska glumica i guru zdravog životnog stila, uvela nas je u svoju kuhinju, gde je obučena u ružičastu Gucci haljinu, pripremila kreativan doručak.

“Fritata za dečka” je obrok, koji je nastao kada je Gvinet počela da se zabavlja sa svojim sadašnjim suprugom Bredom Falčakom. Svake subote ujutru pripremala mu je jela i taj se ritual zadržao kod supružnika do danas. Fritata na bazi jaja uključuje ćureću slaninu, krompir, spanać i karamelizovan luk u pročišćenom puteru – ghee.

Bilo da želite da je spremite dečku, prijateljima ili sebi samima, u nastavku teksta donosimo vam sve pojedinosti.

Sastav:

  • Ćureća slanina
  • Šaka spanaća
  • 1 veliki ili 2 manja krompira
  • Malo soli i bibera
  • Puter ili maslinovo ulje
  • 1 luk
  • Karton jaja

Priprema:

Iseckan luk karmelizujete na puteru ili maslinovom ulju. U drugom tiganju ispržite ćureću slaninu, a potom je izvadite na tanjir prekriven ubrusom, kako bi upio višak masnoće. Oljuštite krompir, iseckajte ga na komadiće, pa kuvajte 5 minuta da omekša.

Potom uključite rernu da se zagreje. Za to vreme, karmelizovanom luku, dok je još na vatri, dodajte kuvan krompir i prženu slaninu – ali je prethodno iseckajte na komadiće. Na kraju dodajte svež spanać i sklonite tiganj s vatre. Smesu prebacite u pleh za pečenje.

U dubljoj čini razmutite 8 do 10 komada jaja - u zavisnosti od veličine, kako bi na kraju lepo prekrili smesu od povrća. Dodajte svemu malo soli i bibera i stavite da se zapeče nekih 12 minuta.

Et Voila! Vaša “fritata za dečka” je spremna! Hvala Gvinet!

Kako to glumica radi, pogledajte u galeriji.

Foto: Profimedia

Priredila: T.M.

 

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Kako da zdravi obroci postanu veseli zalogaji?

Za magazin Grazia, food blogerka Katarina Stojković otkriva nam sve o tome!

GASTRO

Imamo odgovor na pitanje svih pitanja: Šta jesti za ručak na poslu, a ne prekršiti nijedno pravilo

Da li postoji način da istrajemo u odluci da na poslu, a i van njega, jedemo zdravo i balansirano?

GASTRO

Šta sa ostacima božićne trpeze? Džejmi Oliver ima savršeno rešenje

Goli kuvar obožava ostatke ručkova i večera i od njih pravi savršenu pitu.

GASTRO

Povratak zdravijoj hrani: Zapečeni batat sa leblebijama

Praznici se privode kraju, i vreme je da privedemo kraju i bogatu gozbu prazničnih đakonija

GASTRO

Ramstek punjen na mediteranski način

Veoma ukusno i dekorativno posluženje, idealno za praznične dane.

GASTRO

Okrepljujuća čorba sa belim mesom

Za dane kad vam je potrebna "ekstra" snaga.

GASTRO

Rolnice sa cimetom

Hrskav kolač, savršen za druženje uz popodnevnu kafu.

GASTRO

Rižoto sa sušenim paradajzom

Lagano jelo koje možete poslužiti samostalno ili kao prilog

GASTRO

Kako đumbir pomaže u ublažavanju prehlade i kašlja

Lekari savetuju da prehladu lečimo đumbirom

GASTRO

Govedina Stroganov sa pireom od celera

Recept francuskog kuvara za ruskog grofa Pavela Stroganova.

GASTRO

Zdrav slatkiš sa samo tri sastojka, gotov je za pet minuta

Potrebne su vam samo urme, a ostale sastojke možete menjati po želji.

GASTRO

Hrskava krilca sa đumbirom

Dajemo vam recept kojim ćete ih u svom domu napraviti podjednako dobro. Aromatična, sočna, hrskava zabava je u najavi.