“Fritata za dečka”: Ukusan doručak po receptu Gvinet Paltrou

Gvinet Paltrou, holivudska glumica i guru zdravog životnog stila, uvela nas je u svoju kuhinju, gde je obučena u ružičastu Gucci haljinu, pripremila kreativan doručak.

“Fritata za dečka” je obrok, koji je nastao kada je Gvinet počela da se zabavlja sa svojim sadašnjim suprugom Bredom Falčakom. Svake subote ujutru pripremala mu je jela i taj se ritual zadržao kod supružnika do danas. Fritata na bazi jaja uključuje ćureću slaninu, krompir, spanać i karamelizovan luk u pročišćenom puteru – ghee.

Bilo da želite da je spremite dečku, prijateljima ili sebi samima, u nastavku teksta donosimo vam sve pojedinosti.

Sastav:

  • Ćureća slanina
  • Šaka spanaća
  • 1 veliki ili 2 manja krompira
  • Malo soli i bibera
  • Puter ili maslinovo ulje
  • 1 luk
  • Karton jaja

Priprema:

Iseckan luk karmelizujete na puteru ili maslinovom ulju. U drugom tiganju ispržite ćureću slaninu, a potom je izvadite na tanjir prekriven ubrusom, kako bi upio višak masnoće. Oljuštite krompir, iseckajte ga na komadiće, pa kuvajte 5 minuta da omekša.

Potom uključite rernu da se zagreje. Za to vreme, karmelizovanom luku, dok je još na vatri, dodajte kuvan krompir i prženu slaninu – ali je prethodno iseckajte na komadiće. Na kraju dodajte svež spanać i sklonite tiganj s vatre. Smesu prebacite u pleh za pečenje.

U dubljoj čini razmutite 8 do 10 komada jaja – u zavisnosti od veličine, kako bi na kraju lepo prekrili smesu od povrća. Dodajte svemu malo soli i bibera i stavite da se zapeče nekih 12 minuta.

Et Voila! Vaša “fritata za dečka” je spremna! Hvala Gvinet!

Kako to glumica radi, pogledajte u galeriji.

Foto: Profimedia

Priredila: T.M.