grazia

GASTRO

Hrskava krilca sa đumbirom

Pileća krilca su delikates mnogih restorana, zbog način pripreme i pečenja. Dajemo vam recept kojim ćete ih u svom domu napraviti podjednako dobro. Aromatična, sočna, hrskava zabava je u najavi.

Sastojci:

  • 16 pilećih krilaca
  • 2 kašike meda
  • 1 usitnjena ljuta papričica, so
  • sok od limuna
  • 1 kašičica stino narendanog oljuštenog đumbira
  • 6 kašika soja-sosa
  • 5 kašika ulja od kikirikija
  • 2 kesice smrznutog povrća

Priprema:

Med spojite sa ljutom papričicom, dodajte so, sok od limuna, narendani đumbir, kašiku soja-sosa i nekoliko kapi ulja od kikirikija i dobro izmešajte. Marinadu utrljajte u pileća krilca, poklopite ih i ostavite da odstoje tri sata u frižideru.

Krilca ispržite u tiganju na dve kašike zagrejanog ulja sa svih strana, otprilike tri minuta. Pržena krlica izvadite iz tiganja, stavite ih u pleh obložen papirom za pečenje, pemažite preostalom marinadom i pecite u rerni zagrejanoj na 185 stepeni oko 35 minuta. Tokom pečenja temperaturu smanjujte kako se krilca ne bi prepekla.
Na preostalom ulju u tiganju ispržite povrće, pa dodajte preostali soja-sos. Povrće rasporedite na tanjire, dodajte marinirana pečena krilca i po želji poslužite uz testeninu.

Foto: Pexel

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Šta sa ostacima božićne trpeze? Džejmi Oliver ima savršeno rešenje

Goli kuvar obožava ostatke ručkova i večera i od njih pravi savršenu pitu.

GASTRO

Povratak zdravijoj hrani: Zapečeni batat sa leblebijama

Praznici se privode kraju, i vreme je da privedemo kraju i bogatu gozbu prazničnih đakonija

GASTRO

Ramstek punjen na mediteranski način

Veoma ukusno i dekorativno posluženje, idealno za praznične dane.

GASTRO

Okrepljujuća čorba sa belim mesom

Za dane kad vam je potrebna "ekstra" snaga.

GASTRO

Rolnice sa cimetom

Hrskav kolač, savršen za druženje uz popodnevnu kafu.

GASTRO

Rižoto sa sušenim paradajzom

Lagano jelo koje možete poslužiti samostalno ili kao prilog

GASTRO

Kako đumbir pomaže u ublažavanju prehlade i kašlja

Lekari savetuju da prehladu lečimo đumbirom

GASTRO

Govedina Stroganov sa pireom od celera

Recept francuskog kuvara za ruskog grofa Pavela Stroganova.

GASTRO

Zdrav slatkiš sa samo tri sastojka, gotov je za pet minuta

Potrebne su vam samo urme, a ostale sastojke možete menjati po želji.

GASTRO

Sicilijanska kasata

Torta koja je neizostavna na trpezi tokom praznika.

GASTRO

Mafini od spelte, jabuka i nara

Jednostavan recept za neobičnu poslasticu.

GASTRO

Jesenji čizkejk od bundeve

Sezona je bundeve i sve njene prednosti treba iskoristiti

GASTRO

Zdrav kolač s višnjama - bez brašna!

Lako, brzo, jednostavno, ukusno i zdravo