grazia

GASTRO

Ideja za ručak: Punjeni patlidžan

Ovaj recept će zagolicati sva vaša čula!

Sastojci:

  • 500 g plavog patlidžana
  • 150 g kremastog sira
  • 4 veće pečene crvene paprike
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 1 kašičica mešavine suvih začina (majčina dušica, ruzmarin, bosiljak, origano), so po ukusu 
  • 3 čena belog luka
  • pola kašike sirćeta od crvenog vina
  • pola kašike balzamika
  • 2 kašike pinjola, pečenih i krupnije sečenih, maslinovo ulje, prstohvat ljute mlevene paprike
  • peršunovo lišće, sitno seckano

Priprema:

Patlidžan oprati, uzdužno ga preseći i premazati maslinovim uljem i staviti u zagrejanu rernu 15-ak minuta da omekša. Potom, izvaditi ga da se ohladi, središnji deo izdubiti i ostaviti sa strane kako bi ga posle dodali paprikama.  

Paprike ispeći na teflon tiganju ili u rerni i odložiti u posudu sa poklopcem, ostaviti da odstoje (najbolje je veče ranije to učiniti). Očistiti paprike od semenki, iseći ih na kockice i staviti u manju posudu, a sok koji su paprike pustile prilikom stajanja, sipati u iseckane paprike. U kremasti sir dodati usitnjeni beli luk, so i ispržene, usitnjene pinjole, peršunovo lišće, maslinovo ulje, ljutu mlevenu papriku, mešavinu začina i središnji deo (meso) patlidžana i sve dobro pomešati. Filovati patlidžan, prvo smesom od sira, pa odozgo ređati kockice paprike i staviti u rernu desetak minuta da se zapeče.

Fotografija: Shutterstock

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Recept dana: Tradicionalna saher torta

Osetite duh bečkih poslastičarnica i razgalite nepca najpoznatijom čokoladnom tortom.

GASTRO

Recept dana: Čokoladni kolač sa lešnicima i džemom

Ovo je jedan od onih sočnih kolača koji kada probate, ne možete da se zaustavite.

GASTRO

Recept dana: Preukusna pileća krem čorba

Odličan način da započnete nedeljni ručak, a može biti i samostalni obrok.

GASTRO

Recept dana: Slasne jabuke u šlafroku

Ukoliko volite palačinke, ovo je pravi predlog za vas!

GASTRO

Recept dana: Sjajna carska pita

Neka vam dan počne carski uz ovu preukusnu slanu đakoniju koja se očas posla pravi!

GASTRO

Omiljena poslastica Kejt Midlton: Tajni recept jednostavnog i ukusnog royal kolača

Zdravija verzija slatkiša koju ćete poželeti odmah da isprobate.

GASTRO

Recept dana: Jesenji čiz kejk sa bundevom

Proslavite dolazak jeseni sa njegovom kraljicom - bundevom!

GASTRO

Recept dana: Salata koja je prava vitaminska bomba

Barem jedan dan u sedmici bombardujte svoj organizam zdravljem!

GASTRO

Recept dana: Neobični rižoto sa cveklom i pečurkama

Dekorativno, ukusno, brzo. Obrok po vašoj meri!

GASTRO

Recept dana: Sorbet od dinje i lubenice, predivna koktel-poslastica

Pozovite prijatelje na druženje i pozdravite se sa letom uz ovu predivnu koktel-poslasticu!

GASTRO

Barista nam je otkrio kako da pripremimo savršenu kafu - kod kuće

Više nećete morati da idete u kafić kako biste uživali u omiljenom ukusu.

GASTRO

Recept dana: Salata od tunjevine i pirinča idealna za dane kada ne znate šta da kuvate

Odlična ideja za obrok "na brzaka". Zdravo, hranljivo, ukusno, brzo, ima li šta lepše?!

GASTRO

Recept dana: Brzi musli keksići koje morate da probate

Dvadesetak minuta vam je potrebno da napravite zdravu, slatku grickalicu, idealnu za predah uz kafu ili čaj.

GASTRO

Recept dana: Zdrava i ukusna pita od spelte, spanaća i feta sira

Hrskavo testo, bogato semenkama, zahvaljujući kombinaciji dva tipa brašna, mami nepca.

GASTRO

Recept dana: Najlakši način za pripremu "banana hleba"

Čuveni banana bread pravi se na mnogo načina, a mi vam predstavljamo najjednostavniji i najbrži.