grazia

GASTRO

IKEA je otkrila tajnu za svoje ćufte

Pored funkcionalnog i minimalističkog nameštaja, IKEA je poznata i po brendiranim švedskim ćuftama.

Kompanija je odlučila da otkrije recept (zahvaljujući karantinu).

Sastojci za četiri porcije.

500 g goveđeg mlevenog mesa

250 g svinjskog mlevenog mesa

1 sitno seckani crni luk

1 čen belog luka (iseckani ili mleveni)

100 g prezli

5 supenih kašika punomasnog mleka

1 jaje

so i biber po želji

Za kremasti sos:

Malo biljnog ulja

150 ml punomasne pavlake za kuvanje

40 g maslaca

40 g brašna

150 ml supe od povrća

150 ml goveđe supe

2 kačičice soja sosa

1 kašičica senfa

Priprema:

Pomešajte i dobro sjedinite goveđe i svinjsko meso. Dodajte sitno iseckani luk, beli luk, prezle, jaje i promešajte. Dodajte mleko i dobro začinite solju i biberom. Smesu oblikujte u loptice. Stavite na čist tanjir, poklopite i čuvajte u frižideru 2 sata. (to će pomoći da kuglice zadrže formu tokom kuvanja).

Zagrejte ulje u tiganju na srednje jakoj vatri. Kad je vruće, polako dodajte ćufte i pržite. Kad dobiju boju, stavite ih u posudu i prekrijte. Zagrejte rernu na 180°C i pecite još 30 minuta.

U odvojenom tiganju rastopite 40 g maslaca. Dodajte 40 grama brašna i nastavite da kuvate, neprestano mešajući dva minuta. Dodajte 150 ml supe od povrća i 150 ml goveđe supe i nastavite da mešate. Dodajte 150 ml pavlake, 2 kašičice soja sosa i senf. Stavite na laganu vatru da se umak zgusne i nastavite da mešate.

Kad je sve spremno, poslužite ćufte sa krompirom. Uživajte!

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Dimmidisi - recite DA zdravim i ukusnim obrocima!

Intervju sa rukovodiocem komercijalnog sektora La Linea Verde - Irenom Dani.

GASTRO

Osvežite se i produžite leto

Lidl je sve već pripremio za Vas!

GASTRO

Recept dana: Kremasti kolač sa šljivama i hrskavom penom od belanaca

Iskoristite sezonu šljiva i nek se nađu u vašem jelovniku. Jednako su ukusne i sočne i u slanoj i u slatkoj kombinaciji.

GASTRO

Volite avokado? Evo kako da napravite sladoled od njega

Ovo je savršen recept za omiljenu letnju poslasticu.

GASTRO

Vreme je za detoks: Predlažemo recept za savršenu obrok salatu

Lako i brzo se sprema, lagana je i što je najbolje - možete da je nosite na posao.

GASTRO

Recept dana: Voćne sladoled kocke

Ledeno, kremasto, sočno, osvežavajuće uživanje.

GASTRO

Korisni saveti italijanske none: Večera gotova za 10 minuta

Zapratite Nonna Finu, a onda, zahvaljujući njenim savetima, postanite stručnjak za spremanje špageta.

GASTRO

Šta kafa koju pijete govori o vama?

Kapućino vole sanjari, moka je za druželjubive, dok espreso biraju lideri.

GASTRO

Recept dana: Sufle od limuna

Lagan, vazdušast desert savršeno je slatko-limunkasto osveženje tokom vrelih dana.

GASTRO

Zašto je dobro piti čaj tokom vrelih dana?

Kada vam je vruće, topao čaj je sigurno poslednje što vam pada na pamet. Ali, razuverićemo vas.

GASTRO

Ovo je Vasa iz “Vasine torte”

Da li ste znali da ovaj reecpt za jednu od najlepših srpskih torti, počiva iz davne 1908. godine?

GASTRO

Novi Somersby jagoda i limeta - nestvarno dobar ukus, stvarno bez alkohola!

Kako bi svečano predstavio najsvežijeg člana porodice, omiljeni sajder brend, Somersby, održao je nestvarno dobru žurku koju je svojim nastupom ulepšala Sara Jo.