X

GASTRO

Kokteli su tu, zabava može da počne

Martini od lubenice

Lubenica u kombinaciji s alkoholom rashladiće i najvreliji dan. Osvežavajući i jednostavan martini od lubenice savršen je dodatak svakoj letnjoj zabavi.

Sastojci:
– 100 g šećera
– 120 ml vode
– 750 g očišćene lubenice, bez koštica
– 3 velike kašike soka od limuna
– 300 ml votke
– 60 ml likera od dinje (prema želji)
– 8 komada očišćene limunove kore, za dekoraciju

Zagrejte vodu i šećer dok ne provri i kuvajte dok ne dobijete ujednačenu smesu poput sirupa. Ostavite da se ohladi. Usitnite lubenicu u blenderu pa dodajte malo šećernog sirupa. Smesu stavite u dve posude za led, ostavite u zamrzivaču najmanje četiri sata. Kada se kockice smrznu, ubacite ih u blender i dodajte ostatak šećernog sirupa, votku, sok od limuna i liker od dinje, prema želji, pa miksujte dok ne dobijete glatku smjesu. Poslužite u 8 čaša za martini i ukrasite koricom od limuna.


Sangrija

Osetite duh Španije I Portugalije, odakle potiče ovaj crveni tečni voćni miks Obično se poslužuje u većem bokalu s komadima leda i iseckanim komadićima voća poput breskve, naranče, limete ili ananasa.

Sastojci:
– 750 ml crnog vina
– 100 ml soka od naranče
– 100 ml brendija
– 2 limete (sok)
– 50 g šećera u prahu
– 1 limeta isečena na kriške, za ukrašavanje

U velikom staklenom bokalu pomešajte crno vino, sok od limete i narandže, i brendi. Dodajte šećer, pa mešajte dok se sasvim ne otopi. Poslužite u visokim čašama, sa kockicama leda, ukrašenim kriškama limete.

Margarita

Najpopularniji koktel s tekilom, Margarita je spoj slankastog I kiselkastog ukusa koji osvežava I opušta. Idealan je kao aperitiv. Osnovno pravilo prilikom pripreme ovog koktela - meša se 7 delova tekile sa 4 dela likera od narandže i barem 3 dela soka od limete.

Sastojci:
– 35 ml tekile
– 20 ml Cointreaua ili kojeg drugog likera od naranče
– 15 ml soka od limete

Ivice koktelskih čaša navlažite kriškom limete i umočite u so. Ovo nije samo zbog dekoracije već doprinosi ukusu koktela, ali povedite računa da so ne dospe u koktel, pa salvetom obrišete unutrašnji deo čaše. Promućkajte tekilu, Cointreaua (liker od narandže) i sok od limete s mnogo kockica leda, pa sipajte u prethodno pripremljene čaše. Po želji ukrasite kriškom limete ili spiralom od kore krastavca.

 

Tags:
Povezane teme

GASTRO

Dolce vita: klasični recept za pastu Else Hosk

Kada želite da se razmazite italijanskom kuhinjom...

GASTRO

Druženje je slađe uz voćne korpice

Nije vam potreban poseban povod, pozovite prijatelje i obradujte ih slatkim delicijama. Ova šarena remek-dela pariraće svakoj torti.

GASTRO

Probajte boršč, oduševićete se

Mirisna, slatkasto-kiselkasta, pikantnog ukusa, upečatljive boje, najpopularnija ruska čorba osvojiće sva vaša čula

GASTRO

Sočno, ukusno, osvežavajuće

Predstavljamo vam tri salate koje vas mogu inspirisati da osmislite sopstvenu kreaciju za zdrav obrok

GASTRO

Zdrav namaz od avokada za dobro jutro

Veoma lagan obrok koji će vas zasititi, pa ga možete uvrstiti u jelovnik i za večeru

GASTRO

Kurkuma za jačanje vašeg imunog sistema

Nekoliko lepih načina da se osvežite i okrepite telo najzdravijim začinom.

GASTRO

Kako napraviti legendarnu pitu od šljiva po receptu The New York Times-a

Godine 1983., kulinarski stručnjak Marian Buros objavio je u The New York Times-u recept za tortu od šljiva, koja je postala prava strast čitaocima novina i recept je objavljivan š...

GASTRO

Recept dana: torta od banane za početak vikenda

Kuvar restorana Black Thai podelio je izuzetan recept za jedan od najpopularnijih deserta.

GASTRO

Zašto je sok od đumbira koristan i kako ga napraviti

Recept za čudesni eliksir koji je svima potreban.

GASTRO

Zeleno svetlo: ukusni recepti sa graškom

Junski grašak, sa svojim još uvek mlečnim ukusom, vodi nas pravo u detinjstvo.

GASTRO

Recept dana: sladoled od limete sa medom

Letnje vrućine su pred nama.

GASTRO

Zašto volimo jagode i trešnje (+ recept za sorbet)

Početak juna je savršeno vreme glavnih "slatkiša" koji obeležavaju dolazak leta: jagode i trešnje.

GASTRO

Recepti za mafin od banana i kolačiće od čokolade hotela Terre Blanche Hotel Spa Golf Resort

Svetski šampion u poslastičarstvu Mondial des Arts Sucrés i glavni kuvar u hotelu Terre Blanche Hotel Spa Golf Resort stalno smišlja nove recepte za goste hotela i rado deli jednos...