Kolač od bundeve sa ovsenim pahuljicama

Sastojci:

200 g bundeve

3 jabuke

100 g meda kašičica cimeta

1 limun

80 g ovsenih pahuljica

40 g kokosovog brašna

3 jaja

80 g putera

100 kiselog mleka

20 krem-sira

prašak za pecivo

Priprema:

Bundevu i očišćene jabuke izrendajte na krupno. Dodajte izrendanu koru limuna i njegov sok. Ovsene pahuljice pomešajte sa kokosovim brašnom i praškom za pecivo. Puter istopite i ostavite da se ohladi. Jaja umutite sa medom. Dodajte cimet, kiselo mleko i ohlađeni puter. Sve sastojke mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Potom, dodajte rendanu bundevu i jabuke. Na kraju se dodaje i suva smesa.

Kolač pecite u kalupu obloženom papirom za pečenje na 180 C, u prethodno zagrejanoj pećnici, oko 40 minuta. Po želji, napraviti glazuru od šećera ili od čokolade, a možete i žele preliv od voća.

Tekst: S.M.

Foto: Shutterstock