GASTRO

Kurkuma za jačanje vašeg imunog sistema

Nekoliko lepih načina da se osvežite i okrepite telo najzdravijim začinom.

Drevni indijski začin može da se pohvali ne samo sjajnom zlatnom nijansom, već i snažnim sastojkom - kurkuminom, čiji antioksidanti i protivupalna jedinjenja pomažu u poboljšanju pamćenja, zdravlja srca, probavnog sistema i smanjuju rizik od raka. Pored toga, kurkumin ima analgetska svojstva i ograničava oslobađanje histamina, uveliko ublažavajući alergijske reakcije.

Kurkuma takođe čini čuda u kuvanju, obogaćujući ukus pirinča, povrća, mesa, ribe i, naravno, deserta. Ne oklevajte da dodate kurkumu jutarnjim smoothie-ima za sunčanu nijansu, odličan ukus i zdravstvene koristi.

Evo nekoliko ukusnih i hranljivih recepata od kurkume.

Uputstva za pripremu su otprilike ista: sastojke stavite u blender, blendajte dok ne postanu glatki i odmah uživajte u svežem napitku.

Recepte pogledajte u galeriji:

foto:elle.ru

Povezane teme

GASTRO

Testenina sa povrćem

Praznici su prošli, a sada nam svima trebaju jela puna zdravih sastojaka, sa malo masti i ugljenih hidrata.

GASTRO

Uživajte u cimetu što češće

Ukusan štapić pun vitamina za veću otpornost organizma u januarskim danima

GASTRO

Čoko mafini za iznenadne goste

Znamo ih kao mafine, kapkejk ili „slatke projice“. Bez obzira na naziv, ovaj dezert  je jedan od omiljenih na poslastičarskom meniju.

GASTRO

Recept: pečeni kesten u rerni

Gradske ulice su već preplavljene mirisom pečenih kestena, koji se lako mogu pripremiti i kod kuće.

GASTRO

Brzi kolačići po receptu Džejmija Olivera

Ako nemate ideju kojom poslasticom da obradujete najmilije, predlažemo vam brze keksiće sa belom čokoladom i brusnicom. Jednostavan recept, uz zagarantovano oduševljenje  najmlađih...

GASTRO

Recept dana: štrudla od jabuka sa bademima

Štrudla od jabuka i vruće kuvano vino savršeni su par, posebno uoči Nove godine.

GASTRO

Omiljeni kolač kraljice Viktorije koji se služi u Bakingemskoj palati

Najomiljeniji desert britanske kraljevske porodice, koji je na dvoru popularan već 200 godina.

GASTRO

Mali zanati velike magije

U vreme modernih tehnologija, mašina masovne proizvodnje i fabrika koje su veće od pojedinih naselja, porodična ili mala zanatska proizvodnja, nekako je pala u zapećak...

GASTRO

Čokoladne bombe koje eksplodiraju u vašoj šolji

Lako se priprema i teško zaboravlja - najpopularniji trend TikTok-a.

GASTRO

Baklava sa orasima za 20 minuta

Brzi desert blogerke Jane!

GASTRO

Najlepše Instagram knedle

Knedle neobičnih boja sa sočnim mlevenim mesom...

GASTRO

Čorba od spanaća i komorača

Ceo članak naše food blogerke Tanje Leković možete pročitati u oktobarskom izdanju magazina Grazia.