Letnji recept za čizkejk od avokada bez pečenja

Brz i lak recept za desert koji ni na koji način neće uticati na vašu figuru.

Sastojci:

  • Integralni keks – 200 g.
  • Kokosov puter – 250 g.
  • Avokado – 6 kom.
  • Krem sir – 200 g.
  • Sok od limete – 150 ml
  • Med – 175 g.
  • Želatin – 1 kesica

Način pripreme:

Izdrobite keks i otopite kokosov puter. Pomešajte 100 g putera sa mrvicama biskvita. Stavite u kalup i poravnajte.

Avokado prepolovite, uklonite jezgro i pažljivo odvojite pulpu od kore. Iscedite sok od limete i pomešajte sa pireom od avokada. Dodajte krem sir, med i temeljno mešajte dok smesa ne postane glatka.

Prokuvajte malo vode i dodajte želatin. Kuvajte 2 minuta, a zatim sklonite sa vatre i pustite da se ohladi. Dodajte smesu od avokada i preostalo kokosovo ulje. Gotovu smesu sipajte u kalup preko kore od keksa i ostavite da se hladi u frižideru 4 sata.

Uživajte u ukusnom i laganom desertu!

foto:Pinterest