GASTRO

MIMI TORISON NAM OTKRIVA: Najjednostavniji limunov tart na svetu

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Good morning from Torino! Sharing a delicious recipe today with @sezane 🍋 A thin and crispy golden lemon tart. This recipe was given to me by our winemaker friends in France @chateautourhautcaussan, we have such fond memories of all our epic lunches and dinners together. Missing France and all our good friends 🌿 What I love about this tart is its simplicity - you just need a lemon and a half, 1 egg, sugar, butter & a pâte brisée (shortcrust pastry). A perfect way to brighten up anybody’s day ☀️ swipe up the link in my stories for the recipe xx #lemons #simplerecipes #food #fiveminutestomake #stayhome ps: you can also find this recipe in my blog under ‘the winemaker’s lunch’ where you can see our friends @chateautourhautcaussan golden memories from 2013

A post shared by Mimi Thorisson (@mimithor) on

Mimi Torison je zaljubljenica u finu hranu, autorka odličnih francuskih kuvara i vlasnica jednog od najzanivljivijih kuvarskih profila na Instagramu, na kojem možete provesti čitave sate. Sa porodicom, suprugom i osmoro dece, ona živi u prelepom dvorcu iz 19. veka, u srcu šarmantnog sela u regiji Medok. Reč je o malom raju sa zamkovima, vinogradima, peščanim plažama i šumama, a ona i suprug Odur, fotograf, stvaraju, beleže i sa svetom dele sve svoje priče i recepte.

Mimi je sa suprugom putovala po Italiji i održavala kulinarske radionice, a tada je na snagu stupila odluka o samoizolaciji u ovoj zemlji, pa ona sa porodicom privremeno boravi u Torinu. Ipak, pandemija je nije sprečila da i dalje deli sa publikom svoje odlične recepte. Za modni brend Sezane odlučila je da podseti pratioce svog kulinarskog bloga na veoma jednostavni tart od limuna.

Sastojci:

Sok 1,5 limuna

1 jaje

150 grama ili 3/4 šoljice šećera

50 grama ili 3,5 kašike otopljenog putera

1 paket gotovog, vazdušastog testa

Priprema:

Zagrejte rernu na 190 stepeni. Obložite pekač gotovim testom i izbodite viljuškom. Umutite jaje i šećer dok ne dobijete penu. U tu smestu ulijte rastopljeni puter i limunov sok, i ponovo umutite varjačom dok sve ne bude dobro izblendovano. Konačnu smesu ulijte u posudu za pečenje, na gotovo testo. Stavite tart u rernu i pecite 20-25 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju na vrhu. Ostavite da se ohladi pre posluživanja.

Povezane teme

GASTRO

Kako napraviti legendarnu pitu od šljiva po receptu The New York Times-a

Godine 1983., kulinarski stručnjak Marian Buros objavio je u The New York Times-u recept za tortu od šljiva, koja je postala prava strast čitaocima novina i recept je objavljivan š...

GASTRO

Recept dana: torta od banane za početak vikenda

Kuvar restorana Black Thai podelio je izuzetan recept za jedan od najpopularnijih deserta.

GASTRO

Zašto je sok od đumbira koristan i kako ga napraviti

Recept za čudesni eliksir koji je svima potreban.

GASTRO

Zeleno svetlo: ukusni recepti sa graškom

Junski grašak, sa svojim još uvek mlečnim ukusom, vodi nas pravo u detinjstvo.

GASTRO

Recept dana: sladoled od limete sa medom

Letnje vrućine su pred nama.

GASTRO

Zašto volimo jagode i trešnje (+ recept za sorbet)

Početak juna je savršeno vreme glavnih "slatkiša" koji obeležavaju dolazak leta: jagode i trešnje.

GASTRO

Recepti za mafin od banana i kolačiće od čokolade hotela Terre Blanche Hotel Spa Golf Resort

Svetski šampion u poslastičarstvu Mondial des Arts Sucrés i glavni kuvar u hotelu Terre Blanche Hotel Spa Golf Resort stalno smišlja nove recepte za goste hotela i rado deli jednos...

GASTRO

Ukusna torta sa jagodama – bez pečenja

Isprobajte ukusnu tortu sa želeom, jagodama i bogatim kremom.

GASTRO

TikTok recept: pahuljice u obliku kroasana

Bilo je samo pitanje vremena kada će se neko setiti nove verzije pahuljica.

GASTRO

Ada Mall - različit kao i ti

Kad razmišljate o šoping centrima, prva asocijacija jesu gužve, redovi, zatvoren prostor i zagušljivost. Kad razmislite malo bolje, setite se ADA MALL-a, koji je po svemu različit,...

GASTRO

Kulinarski eksperiment: 3 jedinstvena jela iz knjige Dior recepata

Modna kuća Dior objavila je besplatnu digitalnu verziju knjige recepata iz 1972. godine.

GASTRO

Zara Home otkriva recept za penušavu timijan limunadu

Odeljak „Recepti“ pojavio se u internet prodavnici Zara Home, gde brend deli razne recepte za pripremu ukusnih jela i pića.

GASTRO

Detoks sokovi: 3 recepta za mršavljenje i uklanjanje toksina

Detoks sokovi podstiču drenažu tečnosti i pomažu vam da izgubite kilograme.

GASTRO

SVE JE DOZVOLJENO: Sloboda za špagete ala karbonara

Od svih italijanskih jela, špageti a la karbonara ubedljivo vode na listi popularnosti.