GASTRO

MIMI TORISON NAM OTKRIVA: Najjednostavniji limunov tart na svetu

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Good morning from Torino! Sharing a delicious recipe today with @sezane 🍋 A thin and crispy golden lemon tart. This recipe was given to me by our winemaker friends in France @chateautourhautcaussan, we have such fond memories of all our epic lunches and dinners together. Missing France and all our good friends 🌿 What I love about this tart is its simplicity - you just need a lemon and a half, 1 egg, sugar, butter & a pâte brisée (shortcrust pastry). A perfect way to brighten up anybody’s day ☀️ swipe up the link in my stories for the recipe xx #lemons #simplerecipes #food #fiveminutestomake #stayhome ps: you can also find this recipe in my blog under ‘the winemaker’s lunch’ where you can see our friends @chateautourhautcaussan golden memories from 2013

A post shared by Mimi Thorisson (@mimithor) on

Mimi Torison je zaljubljenica u finu hranu, autorka odličnih francuskih kuvara i vlasnica jednog od najzanivljivijih kuvarskih profila na Instagramu, na kojem možete provesti čitave sate. Sa porodicom, suprugom i osmoro dece, ona živi u prelepom dvorcu iz 19. veka, u srcu šarmantnog sela u regiji Medok. Reč je o malom raju sa zamkovima, vinogradima, peščanim plažama i šumama, a ona i suprug Odur, fotograf, stvaraju, beleže i sa svetom dele sve svoje priče i recepte.

Mimi je sa suprugom putovala po Italiji i održavala kulinarske radionice, a tada je na snagu stupila odluka o samoizolaciji u ovoj zemlji, pa ona sa porodicom privremeno boravi u Torinu. Ipak, pandemija je nije sprečila da i dalje deli sa publikom svoje odlične recepte. Za modni brend Sezane odlučila je da podseti pratioce svog kulinarskog bloga na veoma jednostavni tart od limuna.

Sastojci:

Sok 1,5 limuna

1 jaje

150 grama ili 3/4 šoljice šećera

50 grama ili 3,5 kašike otopljenog putera

1 paket gotovog, vazdušastog testa

Priprema:

Zagrejte rernu na 190 stepeni. Obložite pekač gotovim testom i izbodite viljuškom. Umutite jaje i šećer dok ne dobijete penu. U tu smestu ulijte rastopljeni puter i limunov sok, i ponovo umutite varjačom dok sve ne bude dobro izblendovano. Konačnu smesu ulijte u posudu za pečenje, na gotovo testo. Stavite tart u rernu i pecite 20-25 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju na vrhu. Ostavite da se ohladi pre posluživanja.

Povezane teme

GASTRO

Testenina sa povrćem

Praznici su prošli, a sada nam svima trebaju jela puna zdravih sastojaka, sa malo masti i ugljenih hidrata.

GASTRO

Uživajte u cimetu što češće

Ukusan štapić pun vitamina za veću otpornost organizma u januarskim danima

GASTRO

Čoko mafini za iznenadne goste

Znamo ih kao mafine, kapkejk ili „slatke projice“. Bez obzira na naziv, ovaj dezert  je jedan od omiljenih na poslastičarskom meniju.

GASTRO

Recept: pečeni kesten u rerni

Gradske ulice su već preplavljene mirisom pečenih kestena, koji se lako mogu pripremiti i kod kuće.

GASTRO

Brzi kolačići po receptu Džejmija Olivera

Ako nemate ideju kojom poslasticom da obradujete najmilije, predlažemo vam brze keksiće sa belom čokoladom i brusnicom. Jednostavan recept, uz zagarantovano oduševljenje  najmlađih...

GASTRO

Recept dana: štrudla od jabuka sa bademima

Štrudla od jabuka i vruće kuvano vino savršeni su par, posebno uoči Nove godine.

GASTRO

Omiljeni kolač kraljice Viktorije koji se služi u Bakingemskoj palati

Najomiljeniji desert britanske kraljevske porodice, koji je na dvoru popularan već 200 godina.

GASTRO

Mali zanati velike magije

U vreme modernih tehnologija, mašina masovne proizvodnje i fabrika koje su veće od pojedinih naselja, porodična ili mala zanatska proizvodnja, nekako je pala u zapećak...

GASTRO

Čokoladne bombe koje eksplodiraju u vašoj šolji

Lako se priprema i teško zaboravlja - najpopularniji trend TikTok-a.

GASTRO

Baklava sa orasima za 20 minuta

Brzi desert blogerke Jane!

GASTRO

Najlepše Instagram knedle

Knedle neobičnih boja sa sočnim mlevenim mesom...

GASTRO

Čorba od spanaća i komorača

Ceo članak naše food blogerke Tanje Leković možete pročitati u oktobarskom izdanju magazina Grazia.