MIMI TORISON NAM OTKRIVA: Najjednostavniji limunov tart na svetu

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Good morning from Torino! Sharing a delicious recipe today with @sezane 🍋 A thin and crispy golden lemon tart. This recipe was given to me by our winemaker friends in France @chateautourhautcaussan, we have such fond memories of all our epic lunches and dinners together. Missing France and all our good friends 🌿 What I love about this tart is its simplicity – you just need a lemon and a half, 1 egg, sugar, butter & a pâte brisée (shortcrust pastry). A perfect way to brighten up anybody’s day ☀️ swipe up the link in my stories for the recipe xx #lemons #simplerecipes #food #fiveminutestomake #stayhome ps: you can also find this recipe in my blog under ‘the winemaker’s lunch’ where you can see our friends @chateautourhautcaussan golden memories from 2013

A post shared by Mimi Thorisson (@mimithor) on

Mimi Torison je zaljubljenica u finu hranu, autorka odličnih francuskih kuvara i vlasnica jednog od najzanivljivijih kuvarskih profila na Instagramu, na kojem možete provesti čitave sate. Sa porodicom, suprugom i osmoro dece, ona živi u prelepom dvorcu iz 19. veka, u srcu šarmantnog sela u regiji Medok. Reč je o malom raju sa zamkovima, vinogradima, peščanim plažama i šumama, a ona i suprug Odur, fotograf, stvaraju, beleže i sa svetom dele sve svoje priče i recepte.

Mimi je sa suprugom putovala po Italiji i održavala kulinarske radionice, a tada je na snagu stupila odluka o samoizolaciji u ovoj zemlji, pa ona sa porodicom privremeno boravi u Torinu. Ipak, pandemija je nije sprečila da i dalje deli sa publikom svoje odlične recepte. Za modni brend Sezane odlučila je da podseti pratioce svog kulinarskog bloga na veoma jednostavni tart od limuna.

Sastojci:

Sok 1,5 limuna

1 jaje

150 grama ili 3/4 šoljice šećera

50 grama ili 3,5 kašike otopljenog putera

1 paket gotovog, vazdušastog testa

Priprema:

Zagrejte rernu na 190 stepeni. Obložite pekač gotovim testom i izbodite viljuškom. Umutite jaje i šećer dok ne dobijete penu. U tu smestu ulijte rastopljeni puter i limunov sok, i ponovo umutite varjačom dok sve ne bude dobro izblendovano. Konačnu smesu ulijte u posudu za pečenje, na gotovo testo. Stavite tart u rernu i pecite 20-25 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju na vrhu. Ostavite da se ohladi pre posluživanja.