GASTRO

MIMI TORISON NAM OTKRIVA: Najjednostavniji limunov tart na svetu

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Good morning from Torino! Sharing a delicious recipe today with @sezane 🍋 A thin and crispy golden lemon tart. This recipe was given to me by our winemaker friends in France @chateautourhautcaussan, we have such fond memories of all our epic lunches and dinners together. Missing France and all our good friends 🌿 What I love about this tart is its simplicity - you just need a lemon and a half, 1 egg, sugar, butter & a pâte brisée (shortcrust pastry). A perfect way to brighten up anybody’s day ☀️ swipe up the link in my stories for the recipe xx #lemons #simplerecipes #food #fiveminutestomake #stayhome ps: you can also find this recipe in my blog under ‘the winemaker’s lunch’ where you can see our friends @chateautourhautcaussan golden memories from 2013

A post shared by Mimi Thorisson (@mimithor) on

Mimi Torison je zaljubljenica u finu hranu, autorka odličnih francuskih kuvara i vlasnica jednog od najzanivljivijih kuvarskih profila na Instagramu, na kojem možete provesti čitave sate. Sa porodicom, suprugom i osmoro dece, ona živi u prelepom dvorcu iz 19. veka, u srcu šarmantnog sela u regiji Medok. Reč je o malom raju sa zamkovima, vinogradima, peščanim plažama i šumama, a ona i suprug Odur, fotograf, stvaraju, beleže i sa svetom dele sve svoje priče i recepte.

Mimi je sa suprugom putovala po Italiji i održavala kulinarske radionice, a tada je na snagu stupila odluka o samoizolaciji u ovoj zemlji, pa ona sa porodicom privremeno boravi u Torinu. Ipak, pandemija je nije sprečila da i dalje deli sa publikom svoje odlične recepte. Za modni brend Sezane odlučila je da podseti pratioce svog kulinarskog bloga na veoma jednostavni tart od limuna.

Sastojci:

Sok 1,5 limuna

1 jaje

150 grama ili 3/4 šoljice šećera

50 grama ili 3,5 kašike otopljenog putera

1 paket gotovog, vazdušastog testa

Priprema:

Zagrejte rernu na 190 stepeni. Obložite pekač gotovim testom i izbodite viljuškom. Umutite jaje i šećer dok ne dobijete penu. U tu smestu ulijte rastopljeni puter i limunov sok, i ponovo umutite varjačom dok sve ne bude dobro izblendovano. Konačnu smesu ulijte u posudu za pečenje, na gotovo testo. Stavite tart u rernu i pecite 20-25 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju na vrhu. Ostavite da se ohladi pre posluživanja.

Povezane teme

GASTRO

TikTok recept: pahuljice u obliku kroasana

Bilo je samo pitanje vremena kada će se neko setiti nove verzije pahuljica.

GASTRO

Ada Mall - različit kao i ti

Kad razmišljate o šoping centrima, prva asocijacija jesu gužve, redovi, zatvoren prostor i zagušljivost. Kad razmislite malo bolje, setite se ADA MALL-a, koji je po svemu različit,...

GASTRO

Kulinarski eksperiment: 3 jedinstvena jela iz knjige Dior recepata

Modna kuća Dior objavila je besplatnu digitalnu verziju knjige recepata iz 1972. godine.

GASTRO

Zara Home otkriva recept za penušavu timijan limunadu

Odeljak „Recepti“ pojavio se u internet prodavnici Zara Home, gde brend deli razne recepte za pripremu ukusnih jela i pića.

GASTRO

Detoks sokovi: 3 recepta za mršavljenje i uklanjanje toksina

Detoks sokovi podstiču drenažu tečnosti i pomažu vam da izgubite kilograme.

GASTRO

SVE JE DOZVOLJENO: Sloboda za špagete ala karbonara

Od svih italijanskih jela, špageti a la karbonara ubedljivo vode na listi popularnosti.

GASTRO

ŽIVOT U SKLADU SA PRIRODOM: Granola - omiljeni doručak hipika

Granola je, za one koji ne znaju, onaj hrskavi musli koji svi volimo, a nalazimo ga uglavnom u gotovom pakovanju, punom dodatog šećera.

GASTRO

Savršenstvo od jagoda: kremasti napitak koji je osvojio društvene mreže

Jagode su stigle i predlažemo da isprobate recept za ukusan kremasti napitak koji je apsolutni hit na društvenim mrežama.

GASTRO

Svet poludeo za dalgonom: spremni za ružičastu kafu?

U moru vrsta kafa, dalgona je preko noći postala svetski hit, najviše zahvaljujući brzorastućoj mreži Tik-Tok, potom i Instagramu. Onako kremasta, penasta i ledena, pažnju je privu...

GASTRO

KAO PITA, SAMO MALO DRUGAČIJA: Francuski kiš bez po muke

Kada se pomene čuvena francuska kuhinja, laici će pomisliti na neko složeno jelo od sastojaka čije ćemo ime teško izgovoriti, a kamoli pronaći u radnjama.

GASTRO

JELO POZNATO, UKUS NOV: Ovakve palačinke još niste probali

Nema kuhinje na svetu koja bar u nekom vidu ne poznaje palačinke.

GASTRO

KAKO BITI I FIT I GURMAN: Piletina sa slaninom a la Hale Beri

Poznato je da oskarovka Hale Beri ima savršenu liniju jer veoma vodi računa o ishrani, tako da je obožavaoce poprilično iznenadila receptom za koji se pre može reći da je gurmanski...

GASTRO

IKEA je otkrila tajnu za svoje ćufte

Pored funkcionalnog i minimalističkog nameštaja, IKEA je poznata i po brendiranim švedskim ćuftama.

GASTRO

ŠTA ĆEMO SA HRANOM OD USKRSA: ITALIJANI SU IH NAZVALI “ĐAVOLJA JAJA”

Posle tek minulog Uskrsa verovatno vam je ostalo dosta hrane, a pre svega kuvanih, obojenih jaja koje ove godine niste mogli da podelite sa gostima. Ipak, svom stolu u narednim dan...