Najbrži recept za autentične francuske palačinke

Sigurno ste u nekom trenutku podlegli iskušenju i poželeli da sebi i svojim najdražima pripremite ukusne palačinke. Ukoliko ste tražili savršen recept koji možete da isprobate kod kuće, predlažemo francuske palačinke.

Autentične francuske palačinke se tradicionalno poslužuju bez punjenja i posipaju šećerom. 

Sastojci:

  • 30 g putera
  • 190 g brašna
  • 60 g šećera
  • So
  • 4 jaja
  • 430 g punomasnog mleka
  • 1 pomorandža
  • 1 limun
  • 1 štapić vanile

U činiji pomešajte brašno, šećer, so, vanilu i koru pomorandže i limuna. Zatim dodajte jaja i mešajte dok smesa ne postane homogena. Zagrejte 1/3 mleka zajedno sa maslacem u šerpi. Kada se puter potpuno otopi, dodajte ostatak mleka i promešajte. Zagrejte tiganj sa malo putera i pržite palačinke merenjem smese malom kutlačom. Poslužite vruće sa šećerom i kriškama narandže. Smesu možete pripremiti u većoj količini i čuvati u frižideru.

Prijatno!

foto: Pinterest