Najlepše Instagram knedle

Knedle neobičnih boja sa sočnim mlevenim mesom…

Da li ste ikada videli knedle u boji koje su neverovatno ukusne? Stanovnici Los Anđelesa ručno pravljene kineske knedle od živopisnog testa punjene sočnim mlevenim mesom mogu naručiti zamrznute od šefa kuhinje Sendi Ho. Stići će sa uputstvima za kuvanje i umakom.

Sendi je poreklom iz Australije. Ona proučava lokalne proizvode i kuva po principu – trebalo bi da bude lepo! Ne samo po ukusu, već i spolja. Prodaje šarene kineske kolačiće za sreću, veganske torte, ukusne pirinčane i pileće kuglice ili pileći kari. Njena služba dostave hrane radi svakog dana. Ali nismo u Los Anđelesu i zato sami možemo da pravimo kineske knedle.

Knedle u boji pripremaju se sa raznim nadevima: sa škampima, zelenim lukom, đumbirom, belim lukom, spanaćem i susamovim uljem;

povrće (vegansko): sa pečurkama, đumbirom, belim lukom, sitno seckanim sezonskim povrćem i svežom paprikom;

sa svinjetinom, belim lukom, đumbirom, zelenim lukom i susamovim uljem.

Fil možete pripremiti po svojoj želji i dodati šta god želite – čili papričice, luk – sve što želite.

Za testo:

obično pšenično brašno – 3 šolje

ključala voda – 1 šolja

za obojeno testo umesto vode dodajte sok od cvekle, spanaća ili bundeve

U prosejano brašno dodajte vodu i mesite oko 10 minuta, dok testo ne postane glatko. Zatim pokrijte prozirnom folijom i ostavite najmanje 30 minuta. Ovo testo nije napravljeno od pirinčanog brašna, tako da vaše knedle neće biti prozirne, izgledaće kao prave knedle. Knedle se dobro čuvaju u frižideru.

Za sos:

sirće – 2 kašike

soja sos – 2 kašike

šećer – 1 kašika

limunov sok – 1 kašika

susamovo ulje – 1 kašičica

zeleni luk – 1 kašičica

seme susama – 1 prstohvat

Možete skuvati knedle ili ih pržiti. Ako se odlučite da ih prokuvate, knedle stavite u ključalu vodu, a zatim svaki put kada voda ponovo proključa, dodajte oko pola šolje hladne vode da smanjite temperaturu. Kad se pojave na vrhu, sačekajte još minut, a zatim ih izvadite.

Možete napraviti knedle bilo kog oblika.