GASTRO

Najlepše Instagram knedle

Knedle neobičnih boja sa sočnim mlevenim mesom...

Da li ste ikada videli knedle u boji koje su neverovatno ukusne? Stanovnici Los Anđelesa ručno pravljene kineske knedle od živopisnog testa punjene sočnim mlevenim mesom mogu naručiti zamrznute od šefa kuhinje Sendi Ho. Stići će sa uputstvima za kuvanje i umakom.

Sendi je poreklom iz Australije. Ona proučava lokalne proizvode i kuva po principu - trebalo bi da bude lepo! Ne samo po ukusu, već i spolja. Prodaje šarene kineske kolačiće za sreću, veganske torte, ukusne pirinčane i pileće kuglice ili pileći kari. Njena služba dostave hrane radi svakog dana. Ali nismo u Los Anđelesu i zato sami možemo da pravimo kineske knedle.

Knedle u boji pripremaju se sa raznim nadevima: sa škampima, zelenim lukom, đumbirom, belim lukom, spanaćem i susamovim uljem;

povrće (vegansko): sa pečurkama, đumbirom, belim lukom, sitno seckanim sezonskim povrćem i svežom paprikom;

sa svinjetinom, belim lukom, đumbirom, zelenim lukom i susamovim uljem.

Fil možete pripremiti po svojoj želji i dodati šta god želite - čili papričice, luk - sve što želite.

Za testo:

obično pšenično brašno - 3 šolje

ključala voda – 1 šolja

za obojeno testo umesto vode dodajte sok od cvekle, spanaća ili bundeve

U prosejano brašno dodajte vodu i mesite oko 10 minuta, dok testo ne postane glatko. Zatim pokrijte prozirnom folijom i ostavite najmanje 30 minuta. Ovo testo nije napravljeno od pirinčanog brašna, tako da vaše knedle neće biti prozirne, izgledaće kao prave knedle. Knedle se dobro čuvaju u frižideru.

Za sos:

sirće - 2 kašike

soja sos - 2 kašike

šećer - 1 kašika

limunov sok – 1 kašika

susamovo ulje - 1 kašičica

zeleni luk - 1 kašičica

seme susama - 1 prstohvat

Možete skuvati knedle ili ih pržiti. Ako se odlučite da ih prokuvate, knedle stavite u ključalu vodu, a zatim svaki put kada voda ponovo proključa, dodajte oko pola šolje hladne vode da smanjite temperaturu. Kad se pojave na vrhu, sačekajte još minut, a zatim ih izvadite.

Možete napraviti knedle bilo kog oblika.

 

Povezane teme

GASTRO

Čorba od spanaća i komorača

Ceo članak naše food blogerke Tanje Leković možete pročitati u oktobarskom izdanju magazina Grazia.

GASTRO

Dolce vita: klasični recept za pastu Else Hosk

Kada želite da se razmazite italijanskom kuhinjom...

GASTRO

Druženje je slađe uz voćne korpice

Nije vam potreban poseban povod, pozovite prijatelje i obradujte ih slatkim delicijama. Ova šarena remek-dela pariraće svakoj torti.

GASTRO

Probajte boršč, oduševićete se

Mirisna, slatkasto-kiselkasta, pikantnog ukusa, upečatljive boje, najpopularnija ruska čorba osvojiće sva vaša čula

GASTRO

Sočno, ukusno, osvežavajuće

Predstavljamo vam tri salate koje vas mogu inspirisati da osmislite sopstvenu kreaciju za zdrav obrok

GASTRO

Zdrav namaz od avokada za dobro jutro

Veoma lagan obrok koji će vas zasititi, pa ga možete uvrstiti u jelovnik i za večeru

GASTRO

Kokteli su tu, zabava može da počne

3 koktela za vesele letnje noći

GASTRO

Kurkuma za jačanje vašeg imunog sistema

Nekoliko lepih načina da se osvežite i okrepite telo najzdravijim začinom.

GASTRO

Kako napraviti legendarnu pitu od šljiva po receptu The New York Times-a

Godine 1983., kulinarski stručnjak Marian Buros objavio je u The New York Times-u recept za tortu od šljiva, koja je postala prava strast čitaocima novina i recept je objavljivan š...

GASTRO

Recept dana: torta od banane za početak vikenda

Kuvar restorana Black Thai podelio je izuzetan recept za jedan od najpopularnijih deserta.

GASTRO

Zašto je sok od đumbira koristan i kako ga napraviti

Recept za čudesni eliksir koji je svima potreban.

GASTRO

Zeleno svetlo: ukusni recepti sa graškom

Junski grašak, sa svojim još uvek mlečnim ukusom, vodi nas pravo u detinjstvo.