GASTRO

Najlepše Instagram knedle

Knedle neobičnih boja sa sočnim mlevenim mesom...

Da li ste ikada videli knedle u boji koje su neverovatno ukusne? Stanovnici Los Anđelesa ručno pravljene kineske knedle od živopisnog testa punjene sočnim mlevenim mesom mogu naručiti zamrznute od šefa kuhinje Sendi Ho. Stići će sa uputstvima za kuvanje i umakom.

Sendi je poreklom iz Australije. Ona proučava lokalne proizvode i kuva po principu - trebalo bi da bude lepo! Ne samo po ukusu, već i spolja. Prodaje šarene kineske kolačiće za sreću, veganske torte, ukusne pirinčane i pileće kuglice ili pileći kari. Njena služba dostave hrane radi svakog dana. Ali nismo u Los Anđelesu i zato sami možemo da pravimo kineske knedle.

Knedle u boji pripremaju se sa raznim nadevima: sa škampima, zelenim lukom, đumbirom, belim lukom, spanaćem i susamovim uljem;

povrće (vegansko): sa pečurkama, đumbirom, belim lukom, sitno seckanim sezonskim povrćem i svežom paprikom;

sa svinjetinom, belim lukom, đumbirom, zelenim lukom i susamovim uljem.

Fil možete pripremiti po svojoj želji i dodati šta god želite - čili papričice, luk - sve što želite.

Za testo:

obično pšenično brašno - 3 šolje

ključala voda – 1 šolja

za obojeno testo umesto vode dodajte sok od cvekle, spanaća ili bundeve

U prosejano brašno dodajte vodu i mesite oko 10 minuta, dok testo ne postane glatko. Zatim pokrijte prozirnom folijom i ostavite najmanje 30 minuta. Ovo testo nije napravljeno od pirinčanog brašna, tako da vaše knedle neće biti prozirne, izgledaće kao prave knedle. Knedle se dobro čuvaju u frižideru.

Za sos:

sirće - 2 kašike

soja sos - 2 kašike

šećer - 1 kašika

limunov sok – 1 kašika

susamovo ulje - 1 kašičica

zeleni luk - 1 kašičica

seme susama - 1 prstohvat

Možete skuvati knedle ili ih pržiti. Ako se odlučite da ih prokuvate, knedle stavite u ključalu vodu, a zatim svaki put kada voda ponovo proključa, dodajte oko pola šolje hladne vode da smanjite temperaturu. Kad se pojave na vrhu, sačekajte još minut, a zatim ih izvadite.

Možete napraviti knedle bilo kog oblika.

 

Povezane teme

GASTRO

Food trend: danska palačinka

U Evropi je ovaj desert poznat već duže vreme, iako se pojavio 30-ih godina u Sjedinjenim Državama.

GASTRO

Šta su Džeki Kenedi, Sofija Loren i Margaret Tačer doručkovale

Otkrivamo vam šta su jele najpoznatije dame na svetu za doručak i delimo recepte.

GASTRO

Savršena pratnja jutarnje kafe: mafini od cimeta

Recept za omiljeni desert koji će vas razveseliti ujutru i biće odličan dodatak doručku i kafi.

GASTRO

Finski čokoladni moka kolač za Dan prijatelja

Tradicionalni finski desert za proslavu Dana prijatelja, a ne Dana zaljubljenih.

GASTRO

Zaslužili ste: počastite se ukusnim vaflima od banane

Predlažemo da se danas zasladite ukusnim vaflima od banane.

GASTRO

Testenina sa povrćem

Praznici su prošli, a sada nam svima trebaju jela puna zdravih sastojaka, sa malo masti i ugljenih hidrata.

GASTRO

Uživajte u cimetu što češće

Ukusan štapić pun vitamina za veću otpornost organizma u januarskim danima

GASTRO

Čoko mafini za iznenadne goste

Znamo ih kao mafine, kapkejk ili „slatke projice“. Bez obzira na naziv, ovaj dezert  je jedan od omiljenih na poslastičarskom meniju.

GASTRO

Recept: pečeni kesten u rerni

Gradske ulice su već preplavljene mirisom pečenih kestena, koji se lako mogu pripremiti i kod kuće.

GASTRO

Brzi kolačići po receptu Džejmija Olivera

Ako nemate ideju kojom poslasticom da obradujete najmilije, predlažemo vam brze keksiće sa belom čokoladom i brusnicom. Jednostavan recept, uz zagarantovano oduševljenje  najmlađih...

GASTRO

Recept dana: štrudla od jabuka sa bademima

Štrudla od jabuka i vruće kuvano vino savršeni su par, posebno uoči Nove godine.

GASTRO

Omiljeni kolač kraljice Viktorije koji se služi u Bakingemskoj palati

Najomiljeniji desert britanske kraljevske porodice, koji je na dvoru popularan već 200 godina.