Okrepljujuća čorba sa belim mesom

Ovo je čorba koja se jednostavno priprema, a sadrži sve neophodne nutrijente i veoma je ukusna. Ukoliko ne volite komadiće mesa i povrća, možete ih izblendati i tako dobiti krem čorbu, koju će i deca rado jesti.

Sastojci: 500 g pilećeg belog mesa, glavica luka, 500 g smrznute mešavine šargarepa-grašak-krompir ili sveže povrće, 1 koren peršuna, peršunov list, so, biber, 2 žumanca, mileram, limun

Priprema: Na ulju propržiti sitno seckani luk, pa dodati meso iseckano na kockice i propržiti. Sipati vodu i kada provri skinuti penu. Začiniti solju, biberom, začinom od povrća i dodati lovorov list. Staviti mešavinu povrća, peršunov koren iseckan na kockice i peršunov list. Kada čorba bude gotova, u činiji izmešati žumanca i mileram, pa sve zajedno umešati u čorbu. Na kraju dodati sok od limuna, prema ukusu. 

Tekst: Sneža M. 

Fotografije: Shutterstock