grazia

GASTRO

Okrepljujuća čorba sa belim mesom

Ovo je čorba koja se jednostavno priprema, a sadrži sve neophodne nutrijente i veoma je ukusna. Ukoliko ne volite komadiće mesa i povrća, možete ih izblendati i tako dobiti krem čorbu, koju će i deca rado jesti.

Sastojci: 500 g pilećeg belog mesa, glavica luka, 500 g smrznute mešavine šargarepa-grašak-krompir ili sveže povrće, 1 koren peršuna, peršunov list, so, biber, 2 žumanca, mileram, limun

Priprema: Na ulju propržiti sitno seckani luk, pa dodati meso iseckano na kockice i propržiti. Sipati vodu i kada provri skinuti penu. Začiniti solju, biberom, začinom od povrća i dodati lovorov list. Staviti mešavinu povrća, peršunov koren iseckan na kockice i peršunov list. Kada čorba bude gotova, u činiji izmešati žumanca i mileram, pa sve zajedno umešati u čorbu. Na kraju dodati sok od limuna, prema ukusu. 

Tekst: Sneža M. 

Fotografije: Shutterstock 

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Šta sa ostacima božićne trpeze? Džejmi Oliver ima savršeno rešenje

Goli kuvar obožava ostatke ručkova i večera i od njih pravi savršenu pitu.

GASTRO

Povratak zdravijoj hrani: Zapečeni batat sa leblebijama

Praznici se privode kraju, i vreme je da privedemo kraju i bogatu gozbu prazničnih đakonija

GASTRO

Ramstek punjen na mediteranski način

Veoma ukusno i dekorativno posluženje, idealno za praznične dane.

GASTRO

Rolnice sa cimetom

Hrskav kolač, savršen za druženje uz popodnevnu kafu.

GASTRO

Rižoto sa sušenim paradajzom

Lagano jelo koje možete poslužiti samostalno ili kao prilog

GASTRO

Kako đumbir pomaže u ublažavanju prehlade i kašlja

Lekari savetuju da prehladu lečimo đumbirom

GASTRO

Govedina Stroganov sa pireom od celera

Recept francuskog kuvara za ruskog grofa Pavela Stroganova.

GASTRO

Zdrav slatkiš sa samo tri sastojka, gotov je za pet minuta

Potrebne su vam samo urme, a ostale sastojke možete menjati po želji.

GASTRO

Hrskava krilca sa đumbirom

Dajemo vam recept kojim ćete ih u svom domu napraviti podjednako dobro. Aromatična, sočna, hrskava zabava je u najavi.

GASTRO

Sicilijanska kasata

Torta koja je neizostavna na trpezi tokom praznika.

GASTRO

Mafini od spelte, jabuka i nara

Jednostavan recept za neobičnu poslasticu.

GASTRO

Jesenji čizkejk od bundeve

Sezona je bundeve i sve njene prednosti treba iskoristiti

GASTRO

Zdrav kolač s višnjama - bez brašna!

Lako, brzo, jednostavno, ukusno i zdravo