grazia

GASTRO

Zašto je važno da delimo tajne?

Koliko različitih i moćnih emocija može stati u ovu, samo naizgled običnu izjavu?! Koliko snage i hrabrosti je nekad potrebno da iz dubine svoga bića osobi preko puta na dlanu ponudimo komadić vlastite tananosti? Podeliti tajnu sasvim je posebna priča.

I ne, ne govorimo ovde samo o nekim mračnim tajnama na koje se najčešće prvo pomisli. U stvari, mnogo je više i češće reč o nekim sasvim običnim slabostima, po godinama koje imamo neprimerenim radostima, snovima i željama za koje nikad nije vreme ako si realan, normalan, odgovoran… Sve ono što slušamo i prihvatamo kao okvire u koje je nužno ugurati sopstvenu neobičnost, razotkrivajuću neodlučnost, nepoželjnu ranjivost.  Da bismo, onda, tako sputani, bili drugačiji, baš poput svih ostalih.

Svet nužne distanciranosti u kovid realnosti i selfie osmeha, prekrivenih filterima, uglavnom voli da priča u jednini. I nema ničega lošeg u tome, naprotiv. Jako je važno i potrebno razumeti sebe, biti odan svom istinskom ja. Ali nismo rođeni da živimo sami.

Kroz sve te okvire pojedinačnih svetova provlači se jedna zajednička tajna.

Tajna koja kaže da se između mnogih redova ispričanih o individualnosti i dalje najviše želi i misli o nežnosti, vernosti, ljubavi. Da su pažnja, poštovanje, brižnost i empatija najvažniji hranitelji naših duša. Ali da sve to ima svoje puno značenje samo u množini. Jer takve su i prirode onog što zovemo ljubav, ohrabrenje, razumevanje, podrška. E da, i Jaffa napolitanke su množina. Sastavljene od pojedinačnih vafli i najfinijeg mogućeg krema, koji kad se spoje stvaraju i za druge otkrivaju potpuno nove svetove.

Kao kad prekoračimo izvan svojeg ja, ma koliko veliko i snažno ili drhtavo majušno to “ja” bilo, te odlučimo da izlijemo kao najfinije umućen krem, delove svoga skrivenog sveta pred drugim bićem. I kad se onda tuđi osmeh podrške razlije po nama tako da poput hrskavih vafli počinju ugodno da krckaju zidovi naše izdvojenosti i usamljenosti i jedino čega smo svesni jeste užitak deljenja i spajanja sa nekim. Onda počnemo da otkrivamo lepotu prepoznavanja. I zajedništva nastalog u tom prepoznavanju.  Počinje novi doživljaj nas samih i sveta oko nas. Kad pomerimo sopstvene granice. I otkrijemo tajne. Kroz odnos sa drugim ljudima.

Novi doživljaj Jafa napolitanki krije se između čuvenih hrskavih vafli. Tu, između omiljenih slatkih redova, izlili smo mnogo, mnogo, u stvari baš mnogo fila, različitih novih i neodoljivih ukusa. U svetu slatkih granica, otkrili smo nepregledan broj novih mogućnosti. Usudili se da budemo svoji, otkrili vam svoju tajnu i kao takvi sa vama se prepoznali. I tako je jedna stara priča dobila potpuno novo izdanje.  Na radost svih nas.

Podeliti tajnu znači dozvoliti ljubavi, vernosti, pažnji i bliskosti da oboje naše živote na najlepši mogući način.

Tekst: PROMO

Fotografije: PROMO / Jaffa

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Ovo je Vasa iz “Vasine torte”

Da li ste znali da ovaj reecpt za jednu od najlepših srpskih torti, počiva iz davne 1908. godine?

GASTRO

Novi Somersby jagoda i limeta - nestvarno dobar ukus, stvarno bez alkohola!

Kako bi svečano predstavio najsvežijeg člana porodice, omiljeni sajder brend, Somersby, održao je nestvarno dobru žurku koju je svojim nastupom ulepšala Sara Jo.

GASTRO

Ferrero samoinicijativno u Srbiji povlači određene Kinder proizvode, proizvedene u Belgiji

Ferrero sarađuje sa nadležnim institucijama kontrole kvaliteta hrane zbog moguće povezanosti sa pojedinim prijavljenim slučajevima salmonele van granica Srbije.

GASTRO

Recept dana: Fileti lososa sa prelivom od humusa i mirođije

Zdrav, lagan ručak koji ćete veoma brzo napraviti, a organizmu pružiti energiju koja ne opterećuje.

GASTRO

Recept dana: Aromatične kuglice od piletine sa sosom iznenađenja

Lagan i veoma zdrav ručak koji ćete brzo spremiti i još brže pojesti, koliko je ukusan.

GASTRO

Recept dana: Punjeni avokado

Lagani, osvežavajući zalogaji, visoke hranljive vrednosti kao stvoreni su kao predjelo ili međuobrok.

GASTRO

Recept dana: Frico di patate, omiljeno jelo Italijana

Osetite pravi mediteranski šmek u vašem domu i napravite Frico.

GASTRO

Recept dana: Hrskavi francuski kiš sa jagodama

Kuhinja Francuske poznata je po mnogim delicijama, a jedna od njih je čuveni kiš.