grazia

GASTRO

Otkrivamo: Zašto je ovsena kaša idealan obrok za početak dana?

S obzirom na to da živimo brzo i dinamično, uprkos tome što se možda dobro zabavljamo, možemo da izdvojimo sve manje vremena za pripremu hranjivih i nutritivno izbalansiranih obroka. 

Upravo zato, često posežemo za pekarom kao prvim i najlakšim izborom za doručak jer nismo imali vremena da ga pripremimo kod kuće. Uz to, za vreme praznika i slavlja umemo i da preteramo sa konzumacijom hrane. Zbog svega ovoga osećamo grižu savesti i odlučno obećavamo sebi da ćemo krenuti sa vežbanjem ali i korigovanjem ishrane. 

Naravno, ovakva odluka ljudi je sasvim logična, jer ono što unosimo u sebe putem namirnica ima presudan značaj za opšte stanje organizma svakoga od nas. Ipak, svi znamo da nije lako odoleti mirisima brzo pripremljene hrane iz obližnjeg restorana kada nas iznenada podsete da nam stomak uveliko čezne za hranom. Nije lako ni ostati dosledan i pridržavati se strogih režima ishrane koji zahtevaju dodatno vreme u kuhinji, naročito kada je vremena za pripremu hrane sve manje. Zbog svih ovih okolnosti, koje su pak sasvim razumljive, hrana koja sadrži bogate nutritivne vrednosti, a koja se brzo i lako priprema, nikada nije bila popularnija.

Ovsene kaše su upravo takve - brze za pripremu, utoljavaju glad, a samim tim, smanjuju želju za grickalicama. Zbog ovih i mnogih drugih benefita, kaše predstavljaju popularan obrok, naročito za doručak.

U kategoriji Žitarice za doručak, kompanija Fun&Fit  zastupljena je sa istoimenim brendom koji svojim portfolijom obuhvata ovsene kaše, a pored njih i muslije i pahuljice. Fun&Fit ovsene kaše imaju visoku hranljivu vrednost i mogu se konzumirati tokom celog dana. Ubedljivo najpopularniji ukus na našem tržištu jeste čokolada, a potom razne varijacije sa crvenim voćem. U našem portfoliju su kaše sa ukusom čokolade, maline, jagode sa dodatkom chia semenki i kajsije, koji se mogu konzumirati i u danima posta.

Kao kompanija, iz godine u godinu težimo unapređenjima i pružanju visokokvalitetnih i standardizovanih proizvoda, o čemu govore i rezultati sprovednih audita. Ove godine smo ponosni nosilac ocene od 99,22% usaglašenosti sa IFS standardom.

Inovacije su sastavni deo našeg poslovanja i u 2021. smo izbaciji novu liniju ovsenih kaša prilagođenu ljudima intolerenatnim na gluten sa ukusima Crveno voće i Kokos&Chia. Na taj način postali smo jedini proizvođač koji u ovoj kategoriji u svom portfoliju ima gluten free proizvode.

Kao lider* u kategoriji žitarica za doručak, težimo da se brzo prilagodimo promenama i zahtevima potrošača, da idemo u korak sa svetskim trendovima i kreiramo nove prilike za konzumaciju.

*Prema podacima Retail Zoom panela maloprodaje, koji je na nivou Srbije reprezentativan za kategoriju Žitarica za doručak, izveštavano količinsko tržišno učešće robne marke Fun&Fit u periodu maj 2020. - april 2021. godine (kumulativni period maj 2020. - april 2021.) iznosilo je 21,4%. Podaci o količinskom i vrednosnom tržišnom učešću bazirani su na totalu kategorije, definisane u skladu sa Retail Zoom standardima.

PROMO

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Recept dana: Šarena čorba

Tokom hladnih zimskih dana nema ništa bolje i korisnije od tanjira tople čorbe.

GASTRO

Recept dana: Topla salata od prokelja sa kruškama i brusnicama

Ova zanimljiva kombinacija će vas oduševiti, čak i one koji ne vole opori ukus prokelja, jer u fuziji sa slatkastom kruškom i brusnicom dobija potpuno novi ukus.

GASTRO

Recept dana: Pikantna paelja sa škampima

Unesite duh Mediterana u svoj jelovnik. Aromatično, koloritno jelo, idealno za ručak ili večeru.

GASTRO

Recept dana: Mafini sa speltinim brašnom i spanaćem

Brzo, lako, ukusno, zdravo. Naš predlog za doručak ili večeru, a ukoliko vam pretekne koji komad, eto odlične užine.

GASTRO

Recept dana: Kuglice od pirinča punjene sirom

Slasni slani zalogaji, idealni kao predjelo ili prilog, a mogu se jesti i kao lagani obrok uz salatu od raznobojnog povrća.

GASTRO

Recept dana: Italijanska mafalda sa pilećim mesom i paradajz sosom

Pozovite goste i uživajte u ovom tradicionalnom jelu iz Italije koje odlikuju raznovrsni sastojci i raznolike arome.

GASTRO

Recept dana: Riblja čorba sa oslićem

Fenomenalan obrok koji će sa slašću jesti i oni koji ne vole ribu.

GASTRO

Recept dana: Rezanci sa makom ili orasima - slatko posno uživanje

Odlična ideja za slatko posluženje kada poželite na brzinu da se zasladite, a savršen slatkiš za posne dane.

GASTRO

Recept dana: Kuglice sa suvim šljivama i pomorandžom

Ove bombice mogu dugo da stoje, ako se čuvaju u frižideru, tako da ih možete napraviti i desetak dana ranije nego što su vam potrebne.

GASTRO

Recept dana: Engleski krambl sa jabukama

Hrskavi, mrvičasti kolač iz rerne, sprema se za svega 15 minuta.

GASTRO

Recept dana: Kolač od šargarepe

Ovaj tradicionalni švajcarski desert je sočan, zavodljive arome i, što je najvažnije, brzo se pravi.

GASTRO

Recept dana: Posna šarena krem salata

Nek se vaša trpeza zašareni obiljem raznovrsnog povrća.

GASTRO

Recept dana: Italijanska kapreze torta, vrhunska poslastica bez trunke brašna

Ako je suditi po izgledu, nećete pasti na teme, ali kad probate, ostaćete bez teksta.

GASTRO

Recept dana: Složenac od kiselog kupusa

Idealno jelo za sve one koji obožavaju sarmu. Sastojci su isti, baš kao i ukus, ali mnogo lakše se pravi.

GASTRO

Recept dana: Karpačo od cvekle, crvenog grejpa i kozjeg sira

Saznajte šta znači reč karpačo i kako se pravi ova grofovska delicija.