Povratak zdravijoj hrani: Zapečeni batat sa leblebijama

Praznici se privode kraju, i vreme je da privedemo kraju i bogatu gozbu prazničnih đakonija, unosom laganijeg povrća. To nikako ne znači da se odričemo i bogatog ukusa, kojim smo razmazili naša nepca poslednjih dana, te vam u nastavku teksta donosimo recept za preukusni zapečeni batat sa leblebijama.

SASTOJCI:

  • 2 batata (duguljasti slatki krompir)
  • 250 g skuvane leblebije ili konzerva
  • šargarepa
  • veza peršunovog lišća
  • pola kašičice morske soli
  • 50 g pečenog susama
  • korijander, muskatni oraščić, bosiljak, biber
  • maslinovo ulje
  • sok od limete

PRIPREMA:

Ukoliko ne koristite leblebije iz konzerve, onda ih potopite u vodu veče pre pripreme. Sutradan ih kuvajte oko sat vremena. Kada je gotovo, pomešajte ih sa sitno iseckanom šargarepom, začinima i maslinovim uljem.

Dobro operite batat krompir, uzudužno ga prepolovite i izdubite toliko da leblebije mogu lepo da se smeste. Zagrejte rernu na 200 C  i pecite oko 40 minuta, odnosno dok se batat lepo ne ispeče a leblebije postanu hrskave.

Foto: Pexels

Tekst: Grazia tim

Politika kolačića

Koristimo kolačiće i slične tehnologije za skladištenje i pristup informacijama na Vašem uređaju. Neke od ovih tehnologija su tehnički neophodne da bi vam pružile bezbednu, funkcionalnu i pouzdanu web stranicu. Takođe, želimo da postavimo opcione/dodatne tehnologije kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo.

Dodatne informacije su dostupne na stranici politika privatnosti.

Neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za normalno funkcionisanje web sajta, jer omogućavaju osnovne operacije poput održavanja vaše sesije, obezbeđivanja sigurnosti i pravilnog rada ključnih funkcionalnosti stranice.

Analitički i kolačići trećih strana

Ovi kolačići nam omogućavaju da razumemo kako pristupate stranici i Vaše navike pregledanja (npr. pregledane stranice, vreme provedeno na stranici, klik na sadržaj). Oni nam omogućavaju da analiziramo performanse i kvalitet naše stranice i da otkrijemo moguće greške.

Omogućavanje ovih kolačića pomaže nam da poboljšamo naš web sajt.