grazia
X

GASTRO

Pripremite ukusan tiramisu sa višnjama u čaši

Predlažemo da danas pripremite desert tiramisu sa višnjama. Takav desert je savršen za svečani sto i prijatno će iznenaditi vaše goste svojim nežnim ukusom.

Ovo je jedna od varijacija čuvenog italijanskog deserta. Pošto je sam po sebi vrlo sladak, odlučili smo da dodamo višnje.

Potrebno vam je:

  • 300 ml hladne kafe
  • 500 gr maskarpone sira
  • 6 jaja
  • 300 gr višanja
  • 50 ml konjaka ili ruma
  • 1-8 kašike kakaa
  • 6 kašika šećera
  • 250 gr piškota

Kako napraviti desert tiramisu u čaši?

Pripremite jaja i pažljivo odvojite žumanca od belanaca. Višnje odmrznite, dobro ih iscedite, stavite u malu posudu, pospite cimetom i sipajte konjak ili rum, promešajte. Pripremljene višnje za sada stavite u frižider.

Žumance stavite u duboku posudu, dodajte šećer i umutite mikserom. U umućena žumanca dodajte ručno umućen mascarpone sir i dobro izmešajte dok smesa ne postane glatka. Sada belanca umutite mikserom, prebacite u smesu od sira i mešajte vrlo nežno i polako špatulom dok se ne formira homogen krem.

Sipajte hladni espreso u ravnu posudu, prelomite piškote na pola. Umočite jednu po jednu u kafu na 2 sekunde i stavite u čaše ili kalupe, na vrh stavite nekoliko pripremljenih višanja i prekrijte debelim slojem krema. Zatim umočite preostale piškote u kafu i rasporedite drugi sloj, dodajte ponovo nekoliko višanja i prekrijte preostalim kremom.

Posuti desert kakaom u prahu kroz sito i ukrasiti višnjama. Gotov tiramisu staviti preko noći u frižider.

foto:edinstvennaya 

Povezane teme

GASTRO

Da li ste probali originalnu Nicoise salatu?

Kao što joj samo ime govori, Nicoise salata dolazi iz Nice u Francuskoj.

GASTRO

Detox Smoothies: recepti za povratak u formu posle Uskrsa

Hranljivi i lagani smoothiji za doručak pružiće vašem telu preko potrebnu detoksikaciju nakon uskršnjih praznika.

GASTRO

Lako, ukusno i zdravo: špagete sa zelenim šparglama

Jednostavan recept za savršenu italijansku večeru!

GASTRO

Veganski recepti na kojima će vam životinje biti zahvalne

Da biste bili dobar veganski kuvar, morate znati zamenske namirnice koje bi svaki pojedinac koji se hrani na biljnoj bazi trebalo da zna i koje vrste povrća mogu zameniti meso.

GASTRO

NOVITET NA TRŽIŠTU: Carnex Dimljena pileća prsa - lagan, ali vredan i slastan zalogaj

Pored širokog asortimama dobro poznatih Carnex šunki, od sada potražite na tržištu Carnex Dimljena pileća prsa, za one koje volite.

GASTRO

Zašto je važno da delimo tajne?

Podeliti tajnu sasvim je posebna priča.

GASTRO

Vrlo lagana torta od šargarepe koju vredi probati

Nedostaje vam ideja za ukusan i zdrav desert?

GASTRO

Ideja za doručak: tost sa avokadom, sirom i šunkom

Ukoliko ne znate šta danas da doručkujete, predlažemo da isprobate ukusan tost sa avokadom, sirom i šunkom.

GASTRO

Sezona jagoda: 5 načina da uključite jagode u doručak

Napokon je došlo vreme kada možemo uživati u jagodama.

GASTRO

Domaće sa ljubavlju - Mila's Homemade

Lifestyle i food blogerka Mila Vujisic je za aprilsko izdanje magazina Grazia pripremila dva izuzetno brza i lagana recepta.

GASTRO

Ukusna, zdrava i bez kalorija: salata od kvinoje sa paradajzom

Topli dani su pred nama, što znači da je pravo vreme da teške i kalorične obroke zamenimo laganijim.

GASTRO

Štrudla od višanja za 15 minuta

Ukoliko volite štrudlu sa višnjama imamo za vas savršen recept!

GASTRO

Umesto mleka: 3 napitka koja možete popiti tokom posta

Pića na biljnoj bazi koja zamenjuju mleko.