grazia

GASTRO

Probajte meksički fahitas

Prva asocijacija na meksičku kuhinju je prijemčivo ljut ukus, kome teško odolevaju čak i oni koji ga ne preferiraju. Dajemo vam recept popularnog jela koje Meksikanci obožavaju.

Lako se priprema, sadrži miks raznovrsnog povrća i mesa, koje ćete upakovati u tortilju, i prepustiti se maštanju o putovanju u ovu egzotičnu zemlju. A mašta neretko postaje i stvarnost, samo je potrebno dovoljno želeti.

Sastojci:

  • 500 g pilećeg filea
  • 3 glavice crnog luka
  • 2 zelene i 1 crvena paprika
  • 3 šargarepe
  • 3 paradajza
  • 200 g kukuruza šećerca (iz konzerve)
  • zelena salata
  • so, biber, začin od povrća, tabasco
  • kašičica karija (ili po ukusu)
  • pavlaka
  • ulje
  • pakovanje tortilja

Priprema:

Meso isecite na tanke trake ili kockice, pa ga stavite u marinadu od ulja, karija i začina od povrća i ostavite da odstoji dok pripremate povrće.

Iseckajte luk, papriku i šargarepu (na kockice ili na trake) i dinstajte na ulju. Kada povrće omeka, dodajte meso i još nekoliko minuta prodinstajte. Paradajz oljuštite, isecite ga na kockice i pomešajte sa kukuruzom i dodajte u prethodno pripremljenu smesu. Dinstati dok voda ne ispari. Začinite solju i biberom i na kraju dodajte tabasco sos (ukoliko ne volite ljuto, možete ga izostaviti).

Zagrejane tortilje (sa obe strane) premažite pavlakom, ravnomerno rasporedite pripremljenu smesu, urolajte u fišek i poslužite.

Pripremila: Snežana Milošević

Foto: Shutterstock

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Kako da zdravi obroci postanu veseli zalogaji?

Za magazin Grazia, food blogerka Katarina Stojković otkriva nam sve o tome!

GASTRO

Imamo odgovor na pitanje svih pitanja: Šta jesti za ručak na poslu, a ne prekršiti nijedno pravilo

Da li postoji način da istrajemo u odluci da na poslu, a i van njega, jedemo zdravo i balansirano?

GASTRO

Šta sa ostacima božićne trpeze? Džejmi Oliver ima savršeno rešenje

Goli kuvar obožava ostatke ručkova i večera i od njih pravi savršenu pitu.

GASTRO

Povratak zdravijoj hrani: Zapečeni batat sa leblebijama

Praznici se privode kraju, i vreme je da privedemo kraju i bogatu gozbu prazničnih đakonija

GASTRO

Ramstek punjen na mediteranski način

Veoma ukusno i dekorativno posluženje, idealno za praznične dane.

GASTRO

Okrepljujuća čorba sa belim mesom

Za dane kad vam je potrebna "ekstra" snaga.

GASTRO

Rolnice sa cimetom

Hrskav kolač, savršen za druženje uz popodnevnu kafu.

GASTRO

Rižoto sa sušenim paradajzom

Lagano jelo koje možete poslužiti samostalno ili kao prilog

GASTRO

Kako đumbir pomaže u ublažavanju prehlade i kašlja

Lekari savetuju da prehladu lečimo đumbirom

GASTRO

Govedina Stroganov sa pireom od celera

Recept francuskog kuvara za ruskog grofa Pavela Stroganova.

GASTRO

Zdrav slatkiš sa samo tri sastojka, gotov je za pet minuta

Potrebne su vam samo urme, a ostale sastojke možete menjati po želji.

GASTRO

Hrskava krilca sa đumbirom

Dajemo vam recept kojim ćete ih u svom domu napraviti podjednako dobro. Aromatična, sočna, hrskava zabava je u najavi.