grazia

GASTRO

Recept dana: Aromatične kuglice od piletine sa sosom iznenađenja

Lagan i veoma zdrav ručak koji ćete brzo spremiti i još brže pojesti, koliko je ukusan. Hrskave loptice peku se u rerni ili na roštilju, te ne sadrže masnoću, a preliv od soja sosa sa medom daje im neodoljivu, moćnu aromu. 

Sastojci:

  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 5 kašika kukuruznog griza ili prezle
  • 1 crveni luk
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • so, biber, peršunovo lišće

Sos:

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika meda
  • 150 ml vode
  • 3 kašike soja sosa
  • sok od pola limuna
  • 1 kašika kukuruznog skroba
  • 2 kašike susama

Priprema:

Meso isecite na manje komade. Stavite u blender ili seckalicu sve sastojke i kratko izmutite, da ne bude previše kašasto. Oblikujte kuglice ili manje burgere, pa ih poređajte u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko 20 minuta ili dok meso ne porumeni sa svih strana.

U međuvremenu, napravite sos. U manjoj šerpi, na malo ulja kratko propržiti iseckani beli luk, dodajte med, soja sos, limun i vodu. Kratko krčkajte, pa umešajte kukuruzni skrob rastvoren u malo vode. Kuvajte nekoliko minuta, dok se ne zgusne. Na kraju dodajte susam.

Poslužite uz kuvani pirinač ili krompir.

Foto: Shutterstock

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Šta sa ostacima božićne trpeze? Džejmi Oliver ima savršeno rešenje

Goli kuvar obožava ostatke ručkova i večera i od njih pravi savršenu pitu.

GASTRO

Povratak zdravijoj hrani: Zapečeni batat sa leblebijama

Praznici se privode kraju, i vreme je da privedemo kraju i bogatu gozbu prazničnih đakonija

GASTRO

Ramstek punjen na mediteranski način

Veoma ukusno i dekorativno posluženje, idealno za praznične dane.

GASTRO

Okrepljujuća čorba sa belim mesom

Za dane kad vam je potrebna "ekstra" snaga.

GASTRO

Rolnice sa cimetom

Hrskav kolač, savršen za druženje uz popodnevnu kafu.

GASTRO

Rižoto sa sušenim paradajzom

Lagano jelo koje možete poslužiti samostalno ili kao prilog

GASTRO

Kako đumbir pomaže u ublažavanju prehlade i kašlja

Lekari savetuju da prehladu lečimo đumbirom

GASTRO

Govedina Stroganov sa pireom od celera

Recept francuskog kuvara za ruskog grofa Pavela Stroganova.

GASTRO

Zdrav slatkiš sa samo tri sastojka, gotov je za pet minuta

Potrebne su vam samo urme, a ostale sastojke možete menjati po želji.

GASTRO

Hrskava krilca sa đumbirom

Dajemo vam recept kojim ćete ih u svom domu napraviti podjednako dobro. Aromatična, sočna, hrskava zabava je u najavi.

GASTRO

Sicilijanska kasata

Torta koja je neizostavna na trpezi tokom praznika.

GASTRO

Mafini od spelte, jabuka i nara

Jednostavan recept za neobičnu poslasticu.

GASTRO

Jesenji čizkejk od bundeve

Sezona je bundeve i sve njene prednosti treba iskoristiti