Recept dana: Fegato ala veneciana

Venecijanska džigerica je deo mnogih tipičnih recepata gastronomske tradicije tog italijanskog grada. Među raznim tipičnim jelima, ovo je svakako jedno od najpoznatijih širom sveta po svom nepogrešivom i posebnom ukusu koji kombinuje jak ukus jetre sa aromom luka.

Poreklo ovog jela, nazvanog figa aea Venessiana u Venetu, datira još iz vremena Rimljana koji su kuvali džigericu zajedno sa smokvama da prikriju izražen miris. Vremenom su Mlečani zamenili smokve lukom i ovaj recept učinili jednim od najpopularnijih u venecijanskoj kuhinji.

Sastojci:

  • 500 g teleće džigerice
  • 3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 2 kašike brašna
  • 3 glavice crnog luka
  • sok od pola limuna
  • 1 kašika peršuna
  • so i biber po ukusu

Priprema:

Šnicle džigerice uvaljajte u brašno, pa kratko propržite na ekstra devičanskom maslinovom ulju. Dodajte luk, pa kad omekša, posolite, pobiberite i pospite limunom i peršunom. Poslužite sa kuvanim ili Rummo pastom.

Foto: Shutterstock

Politika kolačića

Koristimo kolačiće i slične tehnologije za skladištenje i pristup informacijama na Vašem uređaju. Neke od ovih tehnologija su tehnički neophodne da bi vam pružile bezbednu, funkcionalnu i pouzdanu web stranicu. Takođe, želimo da postavimo opcione/dodatne tehnologije kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo.

Dodatne informacije su dostupne na stranici politika privatnosti.

Neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za normalno funkcionisanje web sajta, jer omogućavaju osnovne operacije poput održavanja vaše sesije, obezbeđivanja sigurnosti i pravilnog rada ključnih funkcionalnosti stranice.

Analitički i kolačići trećih strana

Ovi kolačići nam omogućavaju da razumemo kako pristupate stranici i Vaše navike pregledanja (npr. pregledane stranice, vreme provedeno na stranici, klik na sadržaj). Oni nam omogućavaju da analiziramo performanse i kvalitet naše stranice i da otkrijemo moguće greške.

Omogućavanje ovih kolačića pomaže nam da poboljšamo naš web sajt.