grazia

GASTRO

Recept dana: Grilovano meso sa povrćem

Grilovano meso i povrće zadovoljiće vaš apetit i želju da što manje vremena budete u kuhinji.

Sastojci:

  • 400g pilećeg belog mesa (može i neko drugo, prema ukusu)
  • 3 paprike (crvena, zelena i žuta)
  • 1 tikvica
  • 1 manja šargarepa
  • so, biber, maslinovo ulje
  • limun, peršunovo lišće

Priprema:

Meso ispeći na grilu ili u teflon tiganju na vrlo malo ulja, tako da dobije zlatnožutu boju sa obe strane. Pečeno meso posoliti i pobiberiti, iseći na komade i odložiti u vatrostalnu činiju. Papriku iseći na trake, tikvicu i šargarepu na kolutiće i grilovati desetak minuta da sve omekša. U povrće dodati meso, začiniti prema ukusu, dodati kašiku maslinovog ulja i sok od limuna. Dekorisati peršunovim lišćem.  

Fotografija: Shutterstock

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Ferrero samoinicijativno u Srbiji povlači određene Kinder proizvode, proizvedene u Belgiji

Ferrero sarađuje sa nadležnim institucijama kontrole kvaliteta hrane zbog moguće povezanosti sa pojedinim prijavljenim slučajevima salmonele van granica Srbije.

GASTRO

Recept dana: Fileti lososa sa prelivom od humusa i mirođije

Zdrav, lagan ručak koji ćete veoma brzo napraviti, a organizmu pružiti energiju koja ne opterećuje.

GASTRO

Recept dana: Aromatične kuglice od piletine sa sosom iznenađenja

Lagan i veoma zdrav ručak koji ćete brzo spremiti i još brže pojesti, koliko je ukusan.

GASTRO

Recept dana: Punjeni avokado

Lagani, osvežavajući zalogaji, visoke hranljive vrednosti kao stvoreni su kao predjelo ili međuobrok.

GASTRO

Recept dana: Frico di patate, omiljeno jelo Italijana

Osetite pravi mediteranski šmek u vašem domu i napravite Frico.

GASTRO

Recept dana: Hrskavi francuski kiš sa jagodama

Kuhinja Francuske poznata je po mnogim delicijama, a jedna od njih je čuveni kiš.

GASTRO

Recept dana: Krem čorba od blitve

Jednostavna, lagana, puna vitamina, čorba koju će voleti i deca koja nerado jedu spanać, blitvu ili neko drugo zeleno povrće.

GASTRO

Recept dana: File sa umakom iznenađenja

Samo malo kreativnosti je potrebno da se napravi ručak za pamćenje.