Recept dana: Kolač sa makom i jabukama

Sočna, aromatična poslastica koja svojom fuzijom ukusa zove na još.

Sastojci:

3 jaja

120 g šećera

1 vanilin šećer

pola čaše ulja (čaša od 2 dl)

pola čaše mleka

100 g mlevenog maka

100 g oštrog brašna

1 prašak za pecivo

kašičica cimeta

2 veće nakisele jabuke (izrendane)

Glazura:

150 čokolade za kuvanje

parče putera

2 kašike kristal šećera

kašika ulja

Priprema:

Penasto umutiti jaja sa šećerom i vanillin šećerom. Zatim dodati mleko, ulje, mak, brašno, prašak za pecivo i cimet. Mikserom sve sjediniti u glatku masu.

Naposletku, u smesu dodati dve izrendane jabuke i kašikom sve ravnomerno izmešati.

Peći u zagrejanoj pećnici na 180 stepeni oko pola sata. Pečen kolač izvaditi iz rerne, ostaviti da se ohladi, pa preliti glazurom od čokolade.

Tekst: Redakcija magazina Grazia

Foto: Shutterstock