grazia

GASTRO

Recept dana: Kolač sa makom i jabukama

Sočna, aromatična poslastica koja svojom fuzijom ukusa zove na još.

Sastojci:

3 jaja

120 g šećera

1 vanilin šećer

pola čaše ulja (čaša od 2 dl)

pola čaše mleka

100 g mlevenog maka

100 g oštrog brašna

1 prašak za pecivo

kašičica cimeta

2 veće nakisele jabuke (izrendane)

Glazura:

150 čokolade za kuvanje

parče putera

2 kašike kristal šećera

kašika ulja

Priprema:

Penasto umutiti jaja sa šećerom i vanillin šećerom. Zatim dodati mleko, ulje, mak, brašno, prašak za pecivo i cimet. Mikserom sve sjediniti u glatku masu.

Naposletku, u smesu dodati dve izrendane jabuke i kašikom sve ravnomerno izmešati.

Peći u zagrejanoj pećnici na 180 stepeni oko pola sata. Pečen kolač izvaditi iz rerne, ostaviti da se ohladi, pa preliti glazurom od čokolade.

Tekst: Redakcija magazina Grazia

Foto: Shutterstock

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Dimmidisi - recite DA zdravim i ukusnim obrocima!

Intervju sa rukovodiocem komercijalnog sektora La Linea Verde - Irenom Dani.

GASTRO

Osvežite se i produžite leto

Lidl je sve već pripremio za Vas!

GASTRO

Recept dana: Kremasti kolač sa šljivama i hrskavom penom od belanaca

Iskoristite sezonu šljiva i nek se nađu u vašem jelovniku. Jednako su ukusne i sočne i u slanoj i u slatkoj kombinaciji.

GASTRO

Volite avokado? Evo kako da napravite sladoled od njega

Ovo je savršen recept za omiljenu letnju poslasticu.

GASTRO

Vreme je za detoks: Predlažemo recept za savršenu obrok salatu

Lako i brzo se sprema, lagana je i što je najbolje - možete da je nosite na posao.

GASTRO

Recept dana: Voćne sladoled kocke

Ledeno, kremasto, sočno, osvežavajuće uživanje.

GASTRO

Korisni saveti italijanske none: Večera gotova za 10 minuta

Zapratite Nonna Finu, a onda, zahvaljujući njenim savetima, postanite stručnjak za spremanje špageta.

GASTRO

Šta kafa koju pijete govori o vama?

Kapućino vole sanjari, moka je za druželjubive, dok espreso biraju lideri.

GASTRO

Recept dana: Sufle od limuna

Lagan, vazdušast desert savršeno je slatko-limunkasto osveženje tokom vrelih dana.

GASTRO

Zašto je dobro piti čaj tokom vrelih dana?

Kada vam je vruće, topao čaj je sigurno poslednje što vam pada na pamet. Ali, razuverićemo vas.

GASTRO

Ovo je Vasa iz “Vasine torte”

Da li ste znali da ovaj reecpt za jednu od najlepših srpskih torti, počiva iz davne 1908. godine?

GASTRO

Novi Somersby jagoda i limeta - nestvarno dobar ukus, stvarno bez alkohola!

Kako bi svečano predstavio najsvežijeg člana porodice, omiljeni sajder brend, Somersby, održao je nestvarno dobru žurku koju je svojim nastupom ulepšala Sara Jo.