Kolač koji ćete očas posla napraviti, a tokom cele nedelje u njemu uživati. Klasičan komisbrot se pravi bez banana, ali ovaj je mnogo mekši. U testo se mogu dodati, osim čokolade, i orašasti plodovi poput lešnika, oraha, badema.
Sastojci:
- 1 šoljica šećera
- 200 g putera
- 2 jaja
- 4 izgnječene banane (što zrelije)
- 2 šoljice brašna
- 1 kašičica sode bikarbone
- 150 g sitno izlomljene čokolade za kuvanje
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- prstohvat soli
Priprema:
Mikserom umutite puter, šećer i ekstrakt vanile. Dodajte jaja i izgnječene banane i nastavite da mutite još nekoliko minuta. Na kraju dodajte i preostale sastojke i mutite sve dok ne dobijete kompaktnu masu. Izručite smesu u rebrasti pleh i pecite na 180°C oko 40 minuta, dok kolač ne dobije finu zlatno-žutu boju. Kada se ohladi, kolač pospite šećerom u prahu ili ga prelijte glazurom od čokolade, kako već volite.
Foto: Shutterstock