grazia

GASTRO

Recept dana: Komisbrot sa bananama i čokoladom

Kolač koji ćete očas posla napraviti, a tokom cele nedelje u njemu uživati. Klasičan komisbrot se pravi bez banana, ali ovaj je mnogo mekši. U testo se mogu dodati, osim čokolade, i orašasti plodovi poput lešnika, oraha, badema.

Sastojci:

  • 1 šoljica šećera
  • 200 g putera
  • 2 jaja
  • 4 izgnječene banane (što zrelije)
  • 2 šoljice brašna
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 150 g sitno izlomljene čokolade za kuvanje
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • prstohvat soli

Priprema:

Mikserom umutite puter, šećer i ekstrakt vanile. Dodajte jaja i izgnječene banane i nastavite da mutite još nekoliko minuta. Na kraju dodajte i preostale sastojke i mutite sve dok ne dobijete kompaktnu masu. Izručite smesu u rebrasti pleh i pecite na 180°C oko 40 minuta, dok kolač ne dobije finu zlatno-žutu boju. Kada se ohladi, kolač pospite šećerom u prahu ili ga prelijte glazurom od čokolade, kako već volite.

Foto: Shutterstock

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Sicilijanska kasata

Torta koja je neizostavna na trpezi tokom praznika.

GASTRO

Mafini od spelte, jabuka i nara

Jednostavan recept za neobičnu poslasticu.

GASTRO

Jesenji čizkejk od bundeve

Sezona je bundeve i sve njene prednosti treba iskoristiti

GASTRO

Zdrav kolač s višnjama - bez brašna!

Lako, brzo, jednostavno, ukusno i zdravo

GASTRO

Tart sa šljivama

Pravi se brzo i lako a sjajno ide uz ove jesenje dane!

GASTRO

Da li ste probali arančine?

Staro italijansko jelo arančini, dolazi nam iz srca Sicilije

GASTRO

Sočan kolač sa jabukama i grizom

Ako vam se jede nešto slatko, evo odlične ideje.

GASTRO

Malo drugačije: Lazanje sa palačinkama

Ukusi Italije uvek su dobrodošli na trpezu, kako u originalnom izdanju, tako i u malo izmenjenom.

GASTRO

Probajte meksički fahitas

Dajemo vam recept popularnog jela koje Meksikanci obožavaju.

GASTRO

Recept za omiljeni: tost sa avokadom i tunom

Nutritivnim sadržajem, avokado se nalazi u samom vrhu poželjnih namirnica koje bi trebalo svaki dan da se nađe na vašem meniju.

GASTRO

Mandžurijska piletina

Recept za piletinu koja je istovremeno hrskava i mekana.

GASTRO

Sočni kolač s rogačem i jabukama

Znate li uopšte kakav je ukus rogača?

GASTRO

Azijska slatko-kisela čorba

Svi koji vole miks različitih ukusa, biće oduševljeni ovom čorbom.

GASTRO

Čokoladni kolač - za 5 minuta!

čokoladni ekspres-kolač će vas spasiti ako imate “iznenadne“ goste, ili jednostavno, ako želite da se zasladite.