grazia

GASTRO

Recept dana: Kuglice sa suvim šljivama i pomorandžom

Praznična trpeza je nezamisliva bez čuvenih bombica. Bezbroj je recepata na temu tih sitnih, okruglih, slatkih zalogaja, a prave se kao od šale.

Sastojci:

  • 250 g suvih šljiva (bez koštica)
  • vanilin šećer
  • 100 g posnog keksa
  • 100 g šećera
  • 50 g mlevenih lešnika
  • 50 g mlevenih oraha
  • 100 ml soka od pomorandže
  • rendana kora pomorandže
  • 2 kašičice arome ruma

Priprema:

Sav potreban materijal samleti ili sitno iseckati. Masa ne mora da bude skroz usitnjena, dovoljno je da mogu da se formiraju kuglice. Rukama, blago nauljenim, formirati kuglice veličine oraha, ređati ih u papirne korpice i ostaviti da se ohlade i stegnu u frižideru. Ukoliko vam se učini da je smesa previše suva, slobodno dodajte još soka od pomorandže.

Foto: Shutterstock

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Šta sa ostacima božićne trpeze? Džejmi Oliver ima savršeno rešenje

Goli kuvar obožava ostatke ručkova i večera i od njih pravi savršenu pitu.

GASTRO

Povratak zdravijoj hrani: Zapečeni batat sa leblebijama

Praznici se privode kraju, i vreme je da privedemo kraju i bogatu gozbu prazničnih đakonija

GASTRO

Ramstek punjen na mediteranski način

Veoma ukusno i dekorativno posluženje, idealno za praznične dane.

GASTRO

Okrepljujuća čorba sa belim mesom

Za dane kad vam je potrebna "ekstra" snaga.

GASTRO

Rolnice sa cimetom

Hrskav kolač, savršen za druženje uz popodnevnu kafu.

GASTRO

Rižoto sa sušenim paradajzom

Lagano jelo koje možete poslužiti samostalno ili kao prilog

GASTRO

Kako đumbir pomaže u ublažavanju prehlade i kašlja

Lekari savetuju da prehladu lečimo đumbirom

GASTRO

Govedina Stroganov sa pireom od celera

Recept francuskog kuvara za ruskog grofa Pavela Stroganova.

GASTRO

Zdrav slatkiš sa samo tri sastojka, gotov je za pet minuta

Potrebne su vam samo urme, a ostale sastojke možete menjati po želji.

GASTRO

Hrskava krilca sa đumbirom

Dajemo vam recept kojim ćete ih u svom domu napraviti podjednako dobro. Aromatična, sočna, hrskava zabava je u najavi.

GASTRO

Sicilijanska kasata

Torta koja je neizostavna na trpezi tokom praznika.

GASTRO

Mafini od spelte, jabuka i nara

Jednostavan recept za neobičnu poslasticu.

GASTRO

Jesenji čizkejk od bundeve

Sezona je bundeve i sve njene prednosti treba iskoristiti