grazia

GASTRO

Recept dana: Mafini sa speltinim brašnom i spanaćem

Brzo, lako, ukusno, zdravo. Naš predlog za doručak ili večeru, a ukoliko vam pretekne koji komad, eto odlične užine. Zato, slobodno napravite duplu meru, nećete zažaliti. Blago slatkast ukus speltinog brašna mafinima daje primamljivu notu.

Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 2 šolje jogurta
  • 1/2 šolje maslinovog ulja
  • 1 šolja ovsenog brašna
  • 1 šolja speltinog brašna
  • 150 g seckanog spanaća
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 prstohvat soli

Priprema:

Mera 1 šolja (200 ml). Prvo pomešajte sve tečne sastojke: jaja, ulje, jogurt. Zatim dodajte brašno i prašak za pecivo. Sve ravnomerno sjedinite i dodajte iseckan spanać.

Sipajte u podmazan kalup za mafine. Smesa je dovoljna za 12 mafina.

Mafine možete posuti semenkama susama, bundeve ili kima. Mafine pecite u zagrejanoj pećnici 30-40 minuta na 180 stepeni.

Foto: Shutterstock

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Ovo je Vasa iz “Vasine torte”

Da li ste znali da ovaj reecpt za jednu od najlepših srpskih torti, počiva iz davne 1908. godine?

GASTRO

Novi Somersby jagoda i limeta - nestvarno dobar ukus, stvarno bez alkohola!

Kako bi svečano predstavio najsvežijeg člana porodice, omiljeni sajder brend, Somersby, održao je nestvarno dobru žurku koju je svojim nastupom ulepšala Sara Jo.

GASTRO

Ferrero samoinicijativno u Srbiji povlači određene Kinder proizvode, proizvedene u Belgiji

Ferrero sarađuje sa nadležnim institucijama kontrole kvaliteta hrane zbog moguće povezanosti sa pojedinim prijavljenim slučajevima salmonele van granica Srbije.

GASTRO

Recept dana: Fileti lososa sa prelivom od humusa i mirođije

Zdrav, lagan ručak koji ćete veoma brzo napraviti, a organizmu pružiti energiju koja ne opterećuje.

GASTRO

Recept dana: Aromatične kuglice od piletine sa sosom iznenađenja

Lagan i veoma zdrav ručak koji ćete brzo spremiti i još brže pojesti, koliko je ukusan.

GASTRO

Recept dana: Punjeni avokado

Lagani, osvežavajući zalogaji, visoke hranljive vrednosti kao stvoreni su kao predjelo ili međuobrok.

GASTRO

Recept dana: Frico di patate, omiljeno jelo Italijana

Osetite pravi mediteranski šmek u vašem domu i napravite Frico.

GASTRO

Recept dana: Hrskavi francuski kiš sa jagodama

Kuhinja Francuske poznata je po mnogim delicijama, a jedna od njih je čuveni kiš.