grazia

GASTRO

Recept dana: Najlakši način za pripremu "banana hleba"

Čuveni banana bread pravi se na mnogo načina, a mi vam predstavljamo najjednostavniji i najbrži.  

Sastojci:

  • 3 zrele banane (one koje već imaju pege)
  • 1 jaje
  • 1,5 šolja mekog brašna (od 2 dl)
  • 1 šolja šećera
  • 50 g putera ili margarina
  • prašak za pecivo
  • prstohvat soli
  • po želji čokolada, kokos, bademi, lešnici, orasi, suvo voće, kakao...

Priprema:

U dubljoj posudi izdrobite banane, dodajte umućeno jaje, so i skroz otopljeni puter ili margarin. Sve sastojke ravnomerno pomešajte. Potom, dodajte brašno, šećer i prašak za pecivo, kao i nešto od vaših omiljenih dodataka, poput čokolade, suvog grožđa, oraha i slično. Masu sipajte u tepsiju obloženu pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 C oko 40 minuta. Pred kraj pečenja, čačkalicom proverite da li je kolač pečen, tako što zabodena čačkalica treba iz testa da izađe suva.

Fotografija: Shutterstock

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Slobodno se zasladite i ne brinite o kilaži

Opšteprihvaćeno mišljenje je da su slatkiši neprijatelji organizma, pogotovu kada ste na dijeti.

GASTRO

Recept dana: Namaz od humusa sa orasima i limunom

Ima li šta ukusnije od mirisa prepečenog hleba i sočnog humusa?

GASTRO

Recept dana: Najbrži kolač sa jabukama

Takozvani slatkiš "na čaše" napravićete vrlo brzo, a sve sastojke sigurno imate u kući.

GASTRO

Recept dana: Junetina sa bundevom i šljivama, zapečena u rerni

Sočna fuzija slano-slatkih i kiselkastih sastojaka koji se tope u ustima.

GASTRO

Recept dana: Zdrav omlet sa karfiolom i kačkavaljem

Recept možete modifikovati začinima, koji svakom jelu daju novu notu i autentičnost.

GASTRO

Recept dana: Hrskavi voćni krambl sa ovsenim pahuljicama

Hrskava poslastica koja se topi u ustima i lako se pravi, a slatko-kiselkasti ukusi se nežno prepliću pod nepcima.

GASTRO

Recept dana: Neobična kesten-bajadera

Vrhunska poslastica kojoj je teško odoleti, a i zašto bi?

GASTRO

Umereni ručak za hladne dane

Da ne biste "kopali" ideje iz glave, mi vam predlažemo kako da napravite izbalansirani ručak za sebe i svoju porodicu.

GASTRO

Nove kombinacije hrane i pića koje ove jeseni morate da probate

Može li pivo da unapredi naše gastronomsko iskustvo? Vrlo verovatno - sve zavisi od samog piva.

GASTRO

Recept dana: Ukusan potaž od bundeve

Iskoristite sezonu ovog predivnog povrća i uverite se da s razlog nosi epitet kraljice jeseni.

GASTRO

Recept dana: Zapečeni punjeni batat

Savršeno posluženje za večernje druženje sa prijateljima.

GASTRO

Recept dana: Sočan kolač sa rendanom bundevom

Predivan, aromatičan desert koji ćete s lakoćom napraviti i imati nekoliko dana da se sladite.

GASTRO

Recept dana: Tradicionalne paprike punjene sirom i krompirom

Iskoristite sezonu ovog hrskavog povrća punog vitamina C.