grazia

GASTRO

Recept dana: Neobična lazanja sa bundevom, blitvom i sirom

Niskokaloričan ručak sa tri vrste sira osvojiće i one koji ne mogu da zamisle obrok bez mesa.

Sastojci:

  • 400 g pirea od bundeve
  • 350 g sitnog neslanog sira
  • 300 g blanširane blitve (sitno iseckane)
  • šolja mleka
  • 200 g mocarele
  • 50 g parmezana
  • 10 listova testa za lazanje (suvih)
  • so, biber
  • muskatni orah u prahu
  • peršunovo lišće
  • pinjoli (po želji)

Priprema:

Najpre napravite pire od bundeve (ispečena ili skuvana, pa izblendirana) i skuvajte blitvu, pa je sitno iseckajte.

U dubljoj činiji izmešajte bundevu i polovinu neslanog sitnog sira, mleko, sitno seckano peršunovo lišće i začinite. U drugoj posudi pomešajte blitvu sa preostalim sitnim sirom, polovinom mocarele i sa malo parmezana i začinite muskatnim oraščićem.

Dno vatrostalne posude premažite sa malo putera. Stavite nekoliko kašika nadeva od bundeve i sira na dno, pa pokrijte sa tri lista lazanje. Potom, namažite pire od bundeve i sira, tri lista testa i tako sve dok ne potrošite materijal (voditi računa da poslednji sloj bude pire od bundeve i sira. Na kraju, posuti preostalom mocarelom i parmezanom.

Posudu prekriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko 40 minuta. Pred kraj pečenja, skinite foliju i ostavite da testo dobije zlatno-žutu koricu, a lazanju možete posuti i pečenim pinjolima.

Foto: Shutterstock

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Recept dana: Kremasti kolač sa šljivama i hrskavom penom od belanaca

Iskoristite sezonu šljiva i nek se nađu u vašem jelovniku. Jednako su ukusne i sočne i u slanoj i u slatkoj kombinaciji.

GASTRO

Volite avokado? Evo kako da napravite sladoled od njega

Ovo je savršen recept za omiljenu letnju poslasticu.

GASTRO

Vreme je za detoks: Predlažemo recept za savršenu obrok salatu

Lako i brzo se sprema, lagana je i što je najbolje - možete da je nosite na posao.

GASTRO

Recept dana: Voćne sladoled kocke

Ledeno, kremasto, sočno, osvežavajuće uživanje.

GASTRO

Korisni saveti italijanske none: Večera gotova za 10 minuta

Zapratite Nonna Finu, a onda, zahvaljujući njenim savetima, postanite stručnjak za spremanje špageta.

GASTRO

Šta kafa koju pijete govori o vama?

Kapućino vole sanjari, moka je za druželjubive, dok espreso biraju lideri.

GASTRO

Recept dana: Sufle od limuna

Lagan, vazdušast desert savršeno je slatko-limunkasto osveženje tokom vrelih dana.

GASTRO

Zašto je dobro piti čaj tokom vrelih dana?

Kada vam je vruće, topao čaj je sigurno poslednje što vam pada na pamet. Ali, razuverićemo vas.

GASTRO

Ovo je Vasa iz “Vasine torte”

Da li ste znali da ovaj reecpt za jednu od najlepših srpskih torti, počiva iz davne 1908. godine?

GASTRO

Novi Somersby jagoda i limeta - nestvarno dobar ukus, stvarno bez alkohola!

Kako bi svečano predstavio najsvežijeg člana porodice, omiljeni sajder brend, Somersby, održao je nestvarno dobru žurku koju je svojim nastupom ulepšala Sara Jo.

GASTRO

Ferrero samoinicijativno u Srbiji povlači određene Kinder proizvode, proizvedene u Belgiji

Ferrero sarađuje sa nadležnim institucijama kontrole kvaliteta hrane zbog moguće povezanosti sa pojedinim prijavljenim slučajevima salmonele van granica Srbije.