Probajte nešto novo, dopašće vam se!
Sastojci:
- 450 g praziluka (i beli i zeleni deo)
- 3 krompira srednje veličine
- 2 čena belog luka
- 150 ml pavlake za kuvanje
- 100 ml mleka
- 1 kocka za supu
- lovorov list
- majčina dušica ili origano
- peršunovo lišće, sitno seckano
- so biber, ulje
Priprema:
Kocku za supu skuvajte u litar vode. Praziluk sitno iseckajte. Krompir oljuštite i isecite na kockice. Beli luk sitno iseckajte. U šerpi zagrejte malo ulja i propržite praziluk i beli luk oko pet minuta, ali smanjite temperaturu da ne bi zagoreo. U supu dodajte krompir, pa začinite solju, biberom, lovorovim listom i majčinom dušicom. Kuvajte dok krompir ne bude mekan, oko 15 minuta. Iz supe izvadite lovorov list. Sadržaj izblendajte štapnim mikserom dok smesa ne bu de kompaktna i glatka. Vratite na šporet, dodajte pavlaku za kuvanje i ostavite kratko da provri. Poslužite uz prepečene kockice hleba i pavlaku, po želji.
Foto: Shutterstock