grazia

GASTRO

Recept dana: osvežavajući letnji koktel sa jagodičastim voćem

Ukusno piće za prijatno društvo!

Uoči otvaranja letnje sezone sa baštama i dugim zabavama do jutra, potrebni su nam jednostavni recepti za osvežavajuće koktele od jagodičastog voća.

Ako planirate kućnu zabavu, pobrinite se da imate dovoljno leda kako bi vaši gosti mogli pravilno da uživaju u mirisnom piću.

Sastojci:

  • bobice;
  • 30 ml slatkog sirupa;
  • 50 ml soka od brusnice;
  • listovi sveže mente;
  • sok od limuna;
  • 30-40 ml votke (za alkoholni koktel);
  • usitnjeni led.

Način pripreme:

Kombinujte bobice u blenderu sa sirupom, sokom od brusnice i limunovim sokom. Dobijenu smesu sipajte u šejker, dodajte slomljeni led i votku, dobro promešajte. Po potrebi dodajte još usitnjenog leda. Ukrasite listićima mente i svežim bobicama.

Gotovo!

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Šta sa ostacima božićne trpeze? Džejmi Oliver ima savršeno rešenje

Goli kuvar obožava ostatke ručkova i večera i od njih pravi savršenu pitu.

GASTRO

Povratak zdravijoj hrani: Zapečeni batat sa leblebijama

Praznici se privode kraju, i vreme je da privedemo kraju i bogatu gozbu prazničnih đakonija

GASTRO

Ramstek punjen na mediteranski način

Veoma ukusno i dekorativno posluženje, idealno za praznične dane.

GASTRO

Okrepljujuća čorba sa belim mesom

Za dane kad vam je potrebna "ekstra" snaga.

GASTRO

Rolnice sa cimetom

Hrskav kolač, savršen za druženje uz popodnevnu kafu.

GASTRO

Rižoto sa sušenim paradajzom

Lagano jelo koje možete poslužiti samostalno ili kao prilog

GASTRO

Kako đumbir pomaže u ublažavanju prehlade i kašlja

Lekari savetuju da prehladu lečimo đumbirom

GASTRO

Govedina Stroganov sa pireom od celera

Recept francuskog kuvara za ruskog grofa Pavela Stroganova.

GASTRO

Zdrav slatkiš sa samo tri sastojka, gotov je za pet minuta

Potrebne su vam samo urme, a ostale sastojke možete menjati po želji.

GASTRO

Hrskava krilca sa đumbirom

Dajemo vam recept kojim ćete ih u svom domu napraviti podjednako dobro. Aromatična, sočna, hrskava zabava je u najavi.

GASTRO

Sicilijanska kasata

Torta koja je neizostavna na trpezi tokom praznika.

GASTRO

Mafini od spelte, jabuka i nara

Jednostavan recept za neobičnu poslasticu.

GASTRO

Jesenji čizkejk od bundeve

Sezona je bundeve i sve njene prednosti treba iskoristiti