grazia

GASTRO

Recept dana: Palačinke sa spanaćem

I tople i hladne, jednako su ukusne. Idealne kao doručak ili večera, sa krem-sirom ili nekim drugim vama omiljenim nadevom.

Zavodljivo zelene, ne samo da su ukusne i zdrave, već su primamljive i deci koja ne vole spanać. Pa eto načina da i taj zeleniš bude deo njihovog jelovnika. Osim toga, ovo je odlična ideja za predjelo, koje će zašareneti trpezu, za okupljanja i slavlja. Osim sa sirom, palačinke možete premazati pavlakom u koju ste dodali sitno iseckani beli luk i peršunovo lišće ili mirođiju, za one koji vole pikantniji ukus.

Sastojci:

  • 200 g svežeg ili smrznutog spanaća
  • 2 jaja
  • kašičica soli
  • malo bibera
  • 200 ml mleka
  • 200 ml vode
  • kašika ulja ili komadić putera
  • 200 g brašna T400
  • kašičica praška za pecivo
  • ulje za prženje

Priprema:

Spanać dobro oprati i blanširati vrelom vodom, a ako koristite smrznuti, onda ga otopiti u mikrotalasnoj rerni ili u malo vode na šporetu. Potom, usitnite spanać u blenderu ili štapnim mikserom. Ostaviti da se ohladi. U dubljoj posudi izmešajte jaja, so, biber, mleko, vodu, ulje (puter) i usitnjeni spanać. Dodajte brašno i prašak za pecivo pa mešajte dok masa ne postane ujednačena i glatka. Na zagrejanom teflonskom tiganju, pržite palačinike. 

Foto: Shutterstock

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Recept dana: Kremasti kolač sa šljivama i hrskavom penom od belanaca

Iskoristite sezonu šljiva i nek se nađu u vašem jelovniku. Jednako su ukusne i sočne i u slanoj i u slatkoj kombinaciji.

GASTRO

Volite avokado? Evo kako da napravite sladoled od njega

Ovo je savršen recept za omiljenu letnju poslasticu.

GASTRO

Vreme je za detoks: Predlažemo recept za savršenu obrok salatu

Lako i brzo se sprema, lagana je i što je najbolje - možete da je nosite na posao.

GASTRO

Recept dana: Voćne sladoled kocke

Ledeno, kremasto, sočno, osvežavajuće uživanje.

GASTRO

Korisni saveti italijanske none: Večera gotova za 10 minuta

Zapratite Nonna Finu, a onda, zahvaljujući njenim savetima, postanite stručnjak za spremanje špageta.

GASTRO

Šta kafa koju pijete govori o vama?

Kapućino vole sanjari, moka je za druželjubive, dok espreso biraju lideri.

GASTRO

Recept dana: Sufle od limuna

Lagan, vazdušast desert savršeno je slatko-limunkasto osveženje tokom vrelih dana.

GASTRO

Zašto je dobro piti čaj tokom vrelih dana?

Kada vam je vruće, topao čaj je sigurno poslednje što vam pada na pamet. Ali, razuverićemo vas.

GASTRO

Ovo je Vasa iz “Vasine torte”

Da li ste znali da ovaj reecpt za jednu od najlepših srpskih torti, počiva iz davne 1908. godine?

GASTRO

Novi Somersby jagoda i limeta - nestvarno dobar ukus, stvarno bez alkohola!

Kako bi svečano predstavio najsvežijeg člana porodice, omiljeni sajder brend, Somersby, održao je nestvarno dobru žurku koju je svojim nastupom ulepšala Sara Jo.

GASTRO

Ferrero samoinicijativno u Srbiji povlači određene Kinder proizvode, proizvedene u Belgiji

Ferrero sarađuje sa nadležnim institucijama kontrole kvaliteta hrane zbog moguće povezanosti sa pojedinim prijavljenim slučajevima salmonele van granica Srbije.