grazia

GASTRO

Recept dana: Palačinke sa spanaćem

I tople i hladne, jednako su ukusne. Idealne kao doručak ili večera, sa krem-sirom ili nekim drugim vama omiljenim nadevom.

Zavodljivo zelene, ne samo da su ukusne i zdrave, već su primamljive i deci koja ne vole spanać. Pa eto načina da i taj zeleniš bude deo njihovog jelovnika. Osim toga, ovo je odlična ideja za predjelo, koje će zašareneti trpezu, za okupljanja i slavlja. Osim sa sirom, palačinke možete premazati pavlakom u koju ste dodali sitno iseckani beli luk i peršunovo lišće ili mirođiju, za one koji vole pikantniji ukus.

Sastojci:

  • 200 g svežeg ili smrznutog spanaća
  • 2 jaja
  • kašičica soli
  • malo bibera
  • 200 ml mleka
  • 200 ml vode
  • kašika ulja ili komadić putera
  • 200 g brašna T400
  • kašičica praška za pecivo
  • ulje za prženje

Priprema:

Spanać dobro oprati i blanširati vrelom vodom, a ako koristite smrznuti, onda ga otopiti u mikrotalasnoj rerni ili u malo vode na šporetu. Potom, usitnite spanać u blenderu ili štapnim mikserom. Ostaviti da se ohladi. U dubljoj posudi izmešajte jaja, so, biber, mleko, vodu, ulje (puter) i usitnjeni spanać. Dodajte brašno i prašak za pecivo pa mešajte dok masa ne postane ujednačena i glatka. Na zagrejanom teflonskom tiganju, pržite palačinike. 

Foto: Shutterstock

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Sicilijanska kasata

Torta koja je neizostavna na trpezi tokom praznika.

GASTRO

Mafini od spelte, jabuka i nara

Jednostavan recept za neobičnu poslasticu.

GASTRO

Jesenji čizkejk od bundeve

Sezona je bundeve i sve njene prednosti treba iskoristiti

GASTRO

Zdrav kolač s višnjama - bez brašna!

Lako, brzo, jednostavno, ukusno i zdravo

GASTRO

Tart sa šljivama

Pravi se brzo i lako a sjajno ide uz ove jesenje dane!

GASTRO

Da li ste probali arančine?

Staro italijansko jelo arančini, dolazi nam iz srca Sicilije

GASTRO

Sočan kolač sa jabukama i grizom

Ako vam se jede nešto slatko, evo odlične ideje.

GASTRO

Malo drugačije: Lazanje sa palačinkama

Ukusi Italije uvek su dobrodošli na trpezu, kako u originalnom izdanju, tako i u malo izmenjenom.

GASTRO

Probajte meksički fahitas

Dajemo vam recept popularnog jela koje Meksikanci obožavaju.

GASTRO

Recept za omiljeni: tost sa avokadom i tunom

Nutritivnim sadržajem, avokado se nalazi u samom vrhu poželjnih namirnica koje bi trebalo svaki dan da se nađe na vašem meniju.

GASTRO

Mandžurijska piletina

Recept za piletinu koja je istovremeno hrskava i mekana.

GASTRO

Sočni kolač s rogačem i jabukama

Znate li uopšte kakav je ukus rogača?

GASTRO

Azijska slatko-kisela čorba

Svi koji vole miks različitih ukusa, biće oduševljeni ovom čorbom.

GASTRO

Čokoladni kolač - za 5 minuta!

čokoladni ekspres-kolač će vas spasiti ako imate “iznenadne“ goste, ili jednostavno, ako želite da se zasladite.