grazia
X

GASTRO

Recept dana: Piletina u sosu od mirođije

Ovaj dodatak jelima  može da se koristi kao začin za mariniranje ribe, kao dodatak salati od kupusa, za različite soseve i prelive sa pavlakom ili krem sirom. Odličan ukus daje krompir salati ili salati od svežeg krastavca sa kiselim mlekom.

SASTOJCI:

500 g pilećeg belog mesa

veza mirođije

2-3 čena belog luka

kašika brašna

ulje

so, biber

2 kašičice sirćeta

PRIPREMA:

Pileće belo meso možete pripremiti kao šnicle ili ga iseći na kocke. Začiniti meso sa začinom od povrća i biberom i ostaviti bar pola sata da odstoji, Na ugrejanom teflon tiganju, na vrlo malo ulja ispeći komade mesa, tako da dobiju zlatno rumenu boju sa svih strana. Pečeno meso odložiti u vatrostalnu činiju.

Sos napravite tako što ćete vezu mirođije oprati, prosušiti i sitno iseckati. U manju šerpu sipati malo ulja i kašiku brašna i staviti na ugrejanu ringlu, Dodati mirođiju i malo vode, sve vreme mešajući da se ne stvore grudvice. Kad proključa, kuvati oko pet minuta i po potrebi doliti vodu, Začiniti solju i biberom, I na kraju dodati dve kašike sirćeta. Ukoliko volite, možete staviti i usitnjen beli luk.

Sosom preliti meso i poslužiti uz salatu, najbolje ide uz svež krastavac.

Foto: Shutterstock

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Šta sa ostacima božićne trpeze? Džejmi Oliver ima savršeno rešenje

Goli kuvar obožava ostatke ručkova i večera i od njih pravi savršenu pitu.

GASTRO

Povratak zdravijoj hrani: Zapečeni batat sa leblebijama

Praznici se privode kraju, i vreme je da privedemo kraju i bogatu gozbu prazničnih đakonija

GASTRO

Ramstek punjen na mediteranski način

Veoma ukusno i dekorativno posluženje, idealno za praznične dane.

GASTRO

Okrepljujuća čorba sa belim mesom

Za dane kad vam je potrebna "ekstra" snaga.

GASTRO

Rolnice sa cimetom

Hrskav kolač, savršen za druženje uz popodnevnu kafu.

GASTRO

Rižoto sa sušenim paradajzom

Lagano jelo koje možete poslužiti samostalno ili kao prilog

GASTRO

Kako đumbir pomaže u ublažavanju prehlade i kašlja

Lekari savetuju da prehladu lečimo đumbirom

GASTRO

Govedina Stroganov sa pireom od celera

Recept francuskog kuvara za ruskog grofa Pavela Stroganova.

GASTRO

Zdrav slatkiš sa samo tri sastojka, gotov je za pet minuta

Potrebne su vam samo urme, a ostale sastojke možete menjati po želji.

GASTRO

Hrskava krilca sa đumbirom

Dajemo vam recept kojim ćete ih u svom domu napraviti podjednako dobro. Aromatična, sočna, hrskava zabava je u najavi.

GASTRO

Sicilijanska kasata

Torta koja je neizostavna na trpezi tokom praznika.

GASTRO

Mafini od spelte, jabuka i nara

Jednostavan recept za neobičnu poslasticu.

GASTRO

Jesenji čizkejk od bundeve

Sezona je bundeve i sve njene prednosti treba iskoristiti