grazia

GASTRO

Recept dana: Punjeni avokado

Kremast ukus, zdravi sastojci, aroma izvanredna i veoma dekorativnog izgleda, ukratko, to je punjeni avokado.

Superhrana, kako još nazivaju ovo tropsko voće, svojim blagim ukusom pogodan je za kombinovanje sa drugim namirnicama. Ovaj recept je savršen dodatak vašem zdravom životnom stilu. Nutricionisti ga često preporučuju zbog svih njegovih benefita.

Sastojci:

  • ½ šolje kuvanog crnog pasulja
  • 2 kašike crvenog luka (sitno seckanog)
  • 2 kašike kuvanog kukuruza
  • 2 kašike vlašca (sitno seckanog)
  • 2 kašike salsa sosa (recept na kraju)
  • 4 čeri paradajza
  • 2 avokada (prepolovljena, bez koštice)

Priprema:

Sve satojke osim avokada i ravnomerno pomešajte. Dobijenim nadevom napunite polovine avokada, koji ste prethodno izdubili i taj sadržaj dodali u prethodno navedene sastojke i zajedno s njima sve usitnili.

Za salsa sos:

  • 3 šolje paradajz pelata u kockicama ili u komadu
  • 2 čena belog luka (izgnječena)
  • 1 kašičica dimljene suve paprike
  • 1 šaka svežeg vlašca (sitno seckanog)
  • 1 crveni luk (sitno seckan)
  • ½ kašičice soli
  • ½ kašičice meda
  • sok od 1 limuna
  • biber (po ukusu)

Priprema:

Stavite sve sastojke u blender i blendirajte dok smesa ne postigne željene gustine.

Foto: Shutterstock

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Šta sa ostacima božićne trpeze? Džejmi Oliver ima savršeno rešenje

Goli kuvar obožava ostatke ručkova i večera i od njih pravi savršenu pitu.

GASTRO

Povratak zdravijoj hrani: Zapečeni batat sa leblebijama

Praznici se privode kraju, i vreme je da privedemo kraju i bogatu gozbu prazničnih đakonija

GASTRO

Ramstek punjen na mediteranski način

Veoma ukusno i dekorativno posluženje, idealno za praznične dane.

GASTRO

Okrepljujuća čorba sa belim mesom

Za dane kad vam je potrebna "ekstra" snaga.

GASTRO

Rolnice sa cimetom

Hrskav kolač, savršen za druženje uz popodnevnu kafu.

GASTRO

Rižoto sa sušenim paradajzom

Lagano jelo koje možete poslužiti samostalno ili kao prilog

GASTRO

Kako đumbir pomaže u ublažavanju prehlade i kašlja

Lekari savetuju da prehladu lečimo đumbirom

GASTRO

Govedina Stroganov sa pireom od celera

Recept francuskog kuvara za ruskog grofa Pavela Stroganova.

GASTRO

Zdrav slatkiš sa samo tri sastojka, gotov je za pet minuta

Potrebne su vam samo urme, a ostale sastojke možete menjati po želji.

GASTRO

Hrskava krilca sa đumbirom

Dajemo vam recept kojim ćete ih u svom domu napraviti podjednako dobro. Aromatična, sočna, hrskava zabava je u najavi.

GASTRO

Sicilijanska kasata

Torta koja je neizostavna na trpezi tokom praznika.

GASTRO

Mafini od spelte, jabuka i nara

Jednostavan recept za neobičnu poslasticu.

GASTRO

Jesenji čizkejk od bundeve

Sezona je bundeve i sve njene prednosti treba iskoristiti